Topul celor mai scumpe apartamente scoase la vanzare in Romania

16 iunie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Stocul de locuinte de lux ramane in continuare neepuizat de vreme ce pe site-urile imobiliare inca mai apar sute de oferte a caror pret depaseste jumatate de milion de euro. Majoritatea sunt localizate in Bucuresti si imprejurimi, iar restul in Brasov, Constanta, Cluj-Napoca sau Timisoara.
 
Oferta de apartamente de lux disponibila pe site-ul imobiliare.ro numara 105 unitati locative al caror pret exprimat in euro depaseste sau este egal cu 500.000 de euro. La acestea, se adauga 820 de case si vile pentru care proprietarii cer cel putin jumatate de milion de euro. Pretul pe metru patrat pentru acest segment de proprietati poate atinge chiar si 8.000 de euro.
 
Primul loc in clasamentul celor mai scumpe apartamente este ocupat de o locuinta de lux cu o suprafata de 240 mp utili, cu patru camere si terasa, situata etajul sase (ultimul) intr-un imobil din zona Herastrau finalizat in 2008. Fiecare camera are baia proprie. In plus, apartamentul este dotat cu sauna si sala de fitness. In pret sunt incluse si doua locuri de parcare la subsolul imobilului. Pentru aceasta locuinta, proprietarul cere 1.900.000 euro.
 
Locul doi este ocupat de un alt apartament cu patru camere situat in cartierul Primaverii care este scos la vanzare pentru un pret de 1.500.000 de euro. Locuinta este noua, imobilul fiind finalizat chiar in acest an, se afla la etajul 1 si are o suprafata utila de 230 mp. Pe langa cele patru camere, dispune de o bucatarie, trei bai si doua terase. Inedit este faptul ca apartamentul dispune de trei sisteme diferite de incalzire: prin pardoseala, ventiloconvectoare, respectiv instalatia de climatizare care poate fi setata pe cald sau rece.
 
Locul trei revine tot unui apartament nou, an constructie 2006, din zona Kiseleff – Charles de Gaule. Apartamentul a fost scos la vanzare in martie anul curent pentru 1.000.000 de euro. Locuinta este compusa din patru camere, trei bai, o bucatarie si trei terase. Apartamentul se afla la etajul 1 intr-un bloc cu 4 etaje. Locuinta are o suprafata utila de 177 mp. Blocul are paza asigurata si dispune de centrala proprie si sistem de ventilatie.
 
Locul patru este ocupat de un apartament cu trei camere din complexul rezidential In City, zona Vitan Mall, pentru care proprietarul cere 950.000 de euro. Apartamentul se afla la etajul 15 si este compus din trei camere, trei bai, bucatarie si doua balcoane plus terasa de 30 mp. 
 
Pe locul cinci in topul celor mai scumpe apartamente scoase la vanzare in acest an se afla un penthouse din zona Domenii. Apartamentul care are o suprafata utila de 350 mp se compune din cinci camere, bucatarie, doua bai si o terasa. Accesul la liftul care deserveste imobilul de cinci etaje se face direct din apartament. Pretul pentru care este scoasa pe piata aceasta proprietate se ridica la 900.000 de euro.
 
Cele mai scumpe apartamente din tara
 
Unul dintre cele mai scumpe apartamente din Brasov are un pret afisat la vanzare de 750.000 de euro. Locuinta este situata intr-o cladire istorica din centrul orasului, cu vedere la Turnul Sfatului si Biserica Neagra. Are noua camere, trei bucatarii, trei bai si o suprafata utila de 400 mp, la care se adauga o mansarda cu aceeasi suprafata. Suprafata dar si amplasamentul permit amenajarea proprietatii ca mini-hotel sau pensiune.
 
Desi diferenta fata de Capitala este considerabila, apartamente scumpe exista si la Constanta. Cu 399.000 de euro poate fi cumparat un apartament de 300 mp cu sase camere situat la etajul trei intr-un imobil cu sase nivele construit in 2008 in zona Faleza Nord. Apartamentul are doua livinguri, 4 dormitoare, 4 bai, o bucatarie, 8 dressing-uri si doua terase de 14 mp fiecare.
 
In Cluj-Napoca, cu 380.000 de euro poate fi achizitionat un apartament cu o suprafata utila de 240 mp, compus din sase camere, doua bucatarii, trei bai si o terasa. Apartamentul se afla intr-o cladire istorica din centrul orasului, iar in pretul de vanzare este inclus un garaj si doua locuri de parcare.
 
Ceva mai ieftin este un apartament cu o suprafata comparabila, 260 mp, din centrul Timisoarei, foarte aproape de piata Unirii, pentru care proprietarul cere 350.000 de euro. Locuinta are cinci camere, doua bucatarii, doua bai si doua balcoane inchise. Apartamentul se intinde pe tot etajul, iar structura sa permite divizarea sa in doua, fiecare cu intrare separata.
 
Sursa: Capital

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

480 de lei, repartitoarele pentru un apartament cu doua camere 480 de lei, repartitoarele pentru un apartament cu doua camere
Studiu GoodHome: Locuinta este mai importanta pentru fericirea noastra decat locul de munca sau salariul Studiu GoodHome: Locuinta este mai importanta pentru fericirea noastra decat locul de munca sau salariul
Proprietati chilipir in Bran - 06 Ianuarie 2010 Proprietati chilipir in Bran - 06 Ianuarie 2010
Romanii isi fac case Romanii isi fac case
Grupul TeraPlast a dobandit controlul asupra Depaco Grupul TeraPlast a dobandit controlul asupra Depaco
Primele 20 de case - inaugurate la Rast Primele 20 de case - inaugurate la Rast

Vezi mai multe articole