on

Mesterii raspund - cat ar trebui sa coste in realitate un semineu pe lemne calitativ?

28 mai, 2021

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Mesterii raspund - cat ar trebui sa coste in realitate un semineu pe lemne calitativ?

 

Imagineaza-ti situatia in care casa visurilor tale este gata, dar cu toate acestea, simti ca ar mai trebui adaugat acel element special - acel factor “wow” - care va reusi sa transforme o simpla locuinta, intr-un sanctuar intim al bunului gust stilistic, al caldurii imbietoare si confortului sublim, demne de un loc care sa se poata numi cu adevarat “acasa”! Mesterii PEFOC, dar si majoritatea decoratorilor de interior, recomanda daca este posibil si spatiul permite, montarea unui semineu pe lemne care va reusi sa schimbe radical personalitatea unui camin.

 

Nimic nu trezeste mai multe emotii pozitive, decat atmosfera confortabila si clipele memorabile alaturi de familie sau persoana iubita, la focul unui semineu de calitate premium. Responsabile cu atmosfera calda si primitoare, semineele reprezinta solutia ideala pentru toti cei care vor sa traiasca pe pielea lor, confortul termic absolut, dar si sa experimenteze frumusetea focului si jocului de lumini de pe peretii din living sau dormitor. Trecand la subiect, mesterii sibieni de la PEFOC, ajutati de cele peste doua decenii de experienta in domeniul comercializarii si montajului profesional de seminee de calitate, s-au oferit sa ne raspunda transparent si fara ascunzisuri, la intrebarea: cat ne-ar costa un astfel de dispozitiv termic alternativ?

 

Inainte de toate, trebuie sa aflati ca investitia intr-un focar semineu de calitate isi va amortiza costurile pe termen mediu si lung, ba chiar iti va aduce profit, prin influentarea pozitiva a valorii de piata a imobilului tau. Conform studiilor realizate de catre National Center for Real Estate, o casa cu semineu va avea o valoare de piata mai mare cu 6 pana la 12% decat o locuinta cu incalzire standard! Asadar, iata un motiv in plus sa descoperiti cati bani ar trebui sa scoateti din buzunar, daca va ganditi sa construiti sau sa instalati un semineu “la gata”. Astfel, am impartit proiectul unui semineu pe lemne, raportat la 3 dimensiuni pentru o analiza a costurilor cat mai usor de inteles: cosul de fum, sistemul de semineu si designul acestuia.

 

Cosul de fum

Cosul de fum reprezinta o componenta extrem de importanta cu rol major in functionarea corecta si sigura a semineului. De aceea, nu este loc de improvizatii cand vine vorba de evacuarea fara riscuri a fumului. In ceea ce priveste costul constructiei cosului de fum, acesta este influentat de inaltime, diametru si de calitatea materialelor alese. Pentru un sistem complet de cos de fum, puteti plati in jur de 700-1500 de euro iar pentru manopera, undeva intre 150-160 de euro.

 

Sistemul de semineu

In cazul constructiei semineului in sine, pretul este influentat de dimensiunea, dar si de forma acestuia. Iar daca luam in calcul si finisajul atunci cu siguranta, pretul va creste. Pentru un focar de semineu, pretul poate varia intre 400 si 3000 euro iar materialele, undeva intre 600 si 1300 de euro. Costul manoperei poate ajunge de la 600 si pana la 2000 de euro, insa, in stabilirea costului exact, trebuie sa aveti in vedere folosirea materialelor de inalta calitate care sa nu dauneze sanatatii pe termen lung, sa va protejeze de riscul incendiilor si sa asigure o buna functionare a intregului sistem.

 

Designul semineului

Ultimul element care influenteaza pretul total al constructiei semineului de la A la Z este designul si integrarea semineului in povestea arhitecturala. Pentru aceasta trebuie realizat un proiect cu detaliile necesare, tinand cont de nevoile, dorintele si preferintele clientilor. Exista o multime de modele si stiluri cu usi semine bucuresti aspectuoase, din care puteti alege. Si in acest caz, recomandarea noastra este sa apelati la profesionisti, eliminand din start, riscul de a da peste lucrari facute de amatori. In cazul finisarii semineului, preturile pot varia in functie de materialele alese, de marime si de alte detalii preferentiale. De exemplu, un semineu placat cu marmura presupune costuri mai mari decat unul imbracat in caramida. Materiale de calitate ridicata pentru un aspect stilat si durabil vor influenta costul final al finisajului, a carui manopera poate fi cuprinsa intre 200 si 1000 de euro.

 

Dupa cum puteti observa, pretul final al constructiei unui semineu, variaza destul de mult, fiind influentat de foarte multi factori. Tocmai de aceea, pentru o estimare cat mai corecta este obligatoriu sa apelati la o echipa de meseriasi adevarati, care sa se deplaseze la fata locului. Cei de la Pefoc vor fi incantati sa va asiste in alegerea solutiei termice potrivite pentru proiectul vostru si sa va explice ce presupune costul real al amenajarii si constructiei semineului mult visat!

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Sistem Roth Original Tacker® - o solutie profesionala pentru realizarea unui sistem de incalzire si racire in pardoseala Sistem Roth Original Tacker® - o solutie profesionala pentru realizarea unui sistem de incalzire si racire in pardoseala
Centrala in condensare: cum o alegi pe cea potrivita locuintei tale Centrala in condensare: cum o alegi pe cea potrivita locuintei tale
Pregatiri pentru sezonul rece Pregatiri pentru sezonul rece
Tipuri de seminee - Avantaje si Dezavantaje Tipuri de seminee - Avantaje si Dezavantaje
Calorifere din fonta, otel sau aluminiu? Calorifere din fonta, otel sau aluminiu?
Cum să ai apă caldă la prețuri mici! Cum să ai apă caldă la prețuri mici!

Vezi mai multe articole