Milioane de americani, aproape dati afara din case

14 ianuarie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

5 milioane de proprietari sunt in urma cu doua luni la plata creditelor ipotecare.
Somajul ridicat si standardele pentru refinantare mai stricte reprezinta principalele motive.
 
Cel mai sumbru an in ceea ce priveste executarile silite ale locuintelor tocmai a inceput, creditorii fiind pregatiti sa confiste mult mai multe case decat in anii
precedenti, potrivit previziunilor analistilor, scrie AFP, citat de Yahoo News.
Aceste estimari vin in contextul in care aproximativ 5 milioane de americani sunt in urma cu doua luni la plata creditelor ipotecare. "2011 va fi varful", a declarat Rick Sharga, vicepresedinte al RealtyTrac Inc, companie care se ocupa de executari silite.
 
Cu 20% mai multi americani vor primi notificari
 
Numarul americanilor care vor primi o notificare de executare silita va fi in 2011 mai mare cu 20%, potrivit RealtyTrac, citat de Bloomberg.
Aceste perspective vin dupa ce bancile au confiscat peste 1 milion de locuinte in 2010, cel mai ridicat nivel din 2005. In acelasi timp, unul din 45 de proprietari de case a primit o cerere de executare, anul trecut, numarul cererilor ajungand la 2,9 milioane, cu 1,67% mai mult decat in 2009.
In decembrie, aproape 258.000 de americani au primit o notificare de executare, cel mai mic nivel din ultimele 30 de luni, cu 1,8% mai putin decat in noiembrie si cu 26,3% mai putin decat in decembrie 2009, conform RealtyTrac.
Aceasta scadere vine in contextul in care in noiembrie au fost facute publice mai multe nereguli ale bancilor in cazul unor proceduri de execure silita, fapt care a determinat o incetinire a ritmului de executare. Cu toate acestea, cele mai multe banci au reluat procesele de evacuare, iar in primul trimestru va arata probabil o revenire in activitatea lor, a spus Rick Sharga. Astfel, numarul executarilor silite ale caselor americane va fi mai mare, mai ales ca somajul ramane ridicat, iar standardele pentru refinantare sunt mai stricte. De asemenea, Rick Sharga a afirmat ca se asteapta ca preturile locuintelor sa mai scada cu alte cinci procente, pana cand se va ajunge la nivelul cel mai scazut. Declinul valorii locuintelor va determina multe persoane sa aiba probleme la plata ipotecii, in contextul in care unul din cinci proprietari are datorii mai mari decat valoreaza locuinta sa.
 
Nevada a avut cele mai multe executari silite
 
State precum Nevada, Arizona, Florida si California, care au fost deja lovite din greu, vor continua sa aiba de suferit. De asemenea, statele care au suferit cel mai mult din scaderea economica, precum Michigan si Illinois, vor fi de asemenea afectate.
Nevada a avut anul trecut cea mai mare rata a executarilor silite, desi numarul acestora a fost cu 5% mai mic fata de 2009. In acest stat, unul din 11 proprietari de case a primit o notificare. 
In acelesi timp, in 2010, peste jumatate din executarile silite au venit din cinci state: California, Florida, Arizona, Illinois si Michigan.
In 2005, inainte de criza imobiliara, bancile au executat aproximativ 100.000 de locuinte, potrivit companiei Irvine.
 
Sursa: Curierul national

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Topul preturilor la apartamentele vechi in marile orase din Romania - 02 Aprilie 2009 Topul preturilor la apartamentele vechi in marile orase din Romania - 02 Aprilie 2009
Apartamente noi pentru chiriasi Apartamente noi pentru chiriasi
Amenajari interioare: Camera de relaxare Amenajari interioare: Camera de relaxare
INS: Mai putine locuinte date in folosinta in 2010 INS: Mai putine locuinte date in folosinta in 2010
Catalogul „Decoratiuni si Amenajari” de la Praktiker vine cu noutati pentru sarbatorile de iarna Catalogul „Decoratiuni si Amenajari” de la Praktiker vine cu noutati pentru sarbatorile de iarna
Creditul de casa se ia tot mai greu Creditul de casa se ia tot mai greu

Vezi mai multe articole