Spaniolii vor sa construiasca un oras nou pe Dunare

26 februarie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

O companie spaniola intentioneaza sa ridice pina in 2012 blocuri, hoteluri, un port si un parc industrial in apropierea Zonei Libere Giurgiu.
 
O parte dintre locuintele care vor fi construite vor fi inchiriate turistilor
 
 
Costul total al proiectului va fi de peste 1,5 miliarde de euro si va cuprinde un parc industrial si zone rezidentiale. Jose Carlos Anton, managerul companiei spaniole Sol-Med Properties, a prezentat deja proiectul Consiliului Local al Municipiului Giurgiu si s-a luat in calcul inceperea lucrarilor in acest an. Interesant este faptul ca in proiect intra si construirea unui nou port. Pentru ca proiectul sa se concretizeze este nevoie insa de aprobarea Consiliului Local.
 
Insula Mocanasu va deveni, conform proiectului, o zona de lux, destinata in special turistilor. Conform proiectului prezentat de catre investitorii spanioli, pentru aceasta zona se ia in calcul construirea a 2.000 de apartamente care vor fi exploatate in regim hotelier. Acestea vor fi in 36 de cladiri cu patru niveluri, finisate modern, cu o suprafata construita de 280.000 de metri patrati. Pentru ca turistii care vor veni aici sa nu duca lipsa de nimic se vor mai construi un centru comercial, un cazinou si un centru de conferinte, precum si patru terenuri de golf. La acestea se va adauga un port turistic pentru 300 de ambarcatiuni. Numai pentru proiectul de pe aceasta insula se vor investi peste 454 de milioane de euro.
 
Principala componenta rezidentiala a planurilor constructorului spaniol o reprezinta proiectul Giurgiu 2. Aici se intentioneaza construirea a 1.000 de vile, dar si a 3.700 de apartamente situate in cladiri cu cinci sau opt niveluri. Pe linga acestea, Giurgiu 2 va mai include si un centru comercial si un complex sportiv. In momentul in care au prezentat proiectul, spaniolii au spus ca investitia pentru acest proiect va ajunge la peste 831.710.000 de euro.
 
In Zona Libera Giurgiu se va construi unul dintre cele mai mari parcuri industriale din Romania. Spaniolii spun ca aici vor fi sediile unor importante companii de logistica, de servicii financiare, din IT sau telecomunicatii etc. Costul: 469.312.000 de euro. In apropierea parcului industrial se planuieste construirea unei alte zone rezidentiale pentru care spaniolii au proiectat un ansamblu de sapte blocuri cu regim de inaltime P+15. Investitia pentru zona rezidentiala ar fi de aproximativ 40 de milioane de euro. Lucrarile pentru zona rezidentiala se vor incheia in 2011. Aceasta faza ar costa 40 de milioane de euro.
 
Concretizarea acestui proiect depinde de votul consilierilor locali. „Deocamdata nu s-a stabilit nimic. Spaniolii doar au solicitat date si au prezentat un proiect in fata Consiliului Local. Pina in prezent insa nu s-a promovat nici o hotarire de consiliu privind o colaborare pentru acest proiect. Aceasta companie nu este primul investitor care intentioneaza sa construiasca acolo. Au mai venit multi“, spune Elsa Joanta, seful serviciului mass-media din cadrul Primariei Giurgiu.
 
Sursa: Cotidianul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum poate fi vanduta o casa ipotecata Cum poate fi vanduta o casa ipotecata
Platiti intretinere si cand lipsiti din tara Platiti intretinere si cand lipsiti din tara
Creditul ipotecar rapid este mai scump Creditul ipotecar rapid este mai scump
Statul va garanta creditele Statul va garanta creditele
Alpha isi curata rapid portofoliul imobiliar. Vedeti aici ce scoate din bilant pentru indicatori mai buni Alpha isi curata rapid portofoliul imobiliar. Vedeti aici ce scoate din bilant pentru indicatori mai buni
Clientii Flanco au donat in 2018 peste 1.100.000 lei pentru centrele after-school „Noua Ne Pasa” Clientii Flanco au donat in 2018 peste 1.100.000 lei pentru centrele after-school „Noua Ne Pasa”

Vezi mai multe articole