Milionarii romani vor case in Paradis

10 decembrie, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Imobilele de pe malurile lacurilor si cele din strainatate sunt la mare cautare.
 
Oamenii cu bani din Romania cumpara proprietati-unicat, in locuri deosebite, apartamente de lux in complexuri rezidentiale pe malul lacurilor din Capitala sau la Marea Neagra si locuinte in turnurile aflate in constructie in Dubai. Majoritatea acestor achizitii sunt realizate sub forma de investitii. Potrivit expertilor imobiliari, cea mai scumpa casa tranzactionata pana acum in Bucuresti este palatul cumparat de Gigi Becali in Aleea Alexandru, cu sapte milioane de euro.
 
Vila in Primaverii, apartament langa Lacul Tei
 
Vilele si apartamentele din Primaverii si Dorobanti sunt la mare cautare printre romanii cu dare de mana. Imediat ce apare o astfel de proprietate pe piata, se arata zeci de persoane interesate de achizitie.
 
„Pentru ca sunt foarte putine sunt si atat de scumpe. Acesti oameni isi cumpara o adresa, nu o proprietate neaparat. Cel mai important criteriu este pozitia. Abia apoi urmeaza calitatea finisajelor si serviciile, conditii pe care si le pot crea ei singuri”, sustine Ionut Bordei, seful Departamentului rezidential din cadrul companiei de consultanta Eurisko.
 
Daca, la inceput, si zona Iancu Nicolae a fost considerata de lux, pe masura ce s-a construit din ce in ce mai mult si-a pierdut din farmec. Asta pentru ca, cu cat zona este mai exclusivista, cu atat este mai atractiva.
 
O alta moda printre milionari o reprezinta locuintele pe malul lacului - dupa ce au invadat Lacul Snagov cu fel de fel de constructii, acestia si-au indreptat atentia spre Lacul Tei, unde se ridica, in prezent, mai multe ansambluri de blocuri chiar pe buza apei. Unul dintre acestea este Laguna Residence, care ofera 504 locuinte cu preturi ce pornesc de la 195.000 de euro cu TVA inclus. Tot in apropiere este si Emerald, cu 280 de locuinte printre care si triplexuri, un apartament cu parter si doua etaje, al carui pret se situeaza in jurul valorii de 700.000 de euro, TVA inclus.
 
Alte complexuri rezidentiale din zona sunt Estia Residence, Tel Lake Residence sau Waterfront. In general, preturile variaza intre 1.300 si 1.600 de euro metrul patrat.
 
Dubai, noua „fita” a celor cu bani
 
O alta tinta a milionarilor autohtoni sunt investitiile in proprietati din strainatate. In timp ce clasa medie a descoperit Bulgaria, cei cu dare de mana au gasit mari posibilitati de castig in turnurile luxoase care se ridica in Dubai.
 
„Clientii sunt interesati de proprietati intre 150.000 si 300.000 de euro. Desi sunt oameni care dispun de bani lichizi, cei mai multi opteaza sa achite in rate, potrivit calendarului realizat de dezvoltator. Daca platesc integral, cumparatorii beneficiaza de o reducere de 5%”, afirma Dorin Doicescu, directorul Dubai Investments, prima firma din Romania specializata in consultanta investitiilor imobiliare in Dubai.
 
Societatea functioneaza de mai putin de doua luni si a reusit sa improprietareasca deja peste 23 de persoane. Majoritatea locuintelor se tranzactioneaza in faza de proiect si, la fel ca la noi, preturile cresc treptat, pe masura ce se apropie finalizarea. „Investitia poate ajunge sa valoreze, in fiecare an, cu 35% mai mult. In functie de cladire, scumpirile din momentul lansarii pana la finalizare pot fi de 70-80%”, sustine Dorin Doicescu.
 
Dubaiul a devenit o atractie pentru bogatii din toata lumea, vrajiti de planurile de dezvoltare de aici. In urmatorii ani se vor realiza 45 de proiecte mari, printre care copia Turnului Eiffel, a celui din Pisa, a Luvrului si a altor constructii celebre din Europa.
 
OFERTA
 
Lux la Marea Neagra
 
Vilele de pe malul Marii Negre si din varful muntilor continua sa fie adevarati magneti printre milionari. In primii ani, acestia achizitionau terenuri si construiau asa cum isi doreau, dar pe masura ce terenurile s-au imputinat si mana de lucru a devenit mai scumpa, au inceput sa se dezvolte proiectele de ansambluri rezidentiale. Doua dintre acestea au fost prezente si la targul milionarilor desfasurat la Romexpo. Marina Regia Residence este un complex de 46 de vile de lux cu suprafete intre 350 si 500 metri patrati, construit in nordul statiunii Mamaia.
 
Desi cea mai ieftina vila porneste de la 700.000 de euro, jumatate dintre acestea si-au gasit deja cumparatori printre directorii de firme si unele personalitati, printre care si Ilie Nastase. Si pe malul marii se poarta apartamentele - Oasis Residence va fi ridicat in Ovidiu si va cuprinde 414 locuinte.
 
Sursa: Evenimentul zilei

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Daca vecinii va inunda, puteti sa-i dati in judecata Daca vecinii va inunda, puteti sa-i dati in judecata
Ministerul Transporturilor nu e iin stare sa duca la bun sfarsit programul de termoizolare a blocurilor Ministerul Transporturilor nu e iin stare sa duca la bun sfarsit programul de termoizolare a blocurilor
Bucurestiul isi scoate proiectele imobiliare la licitatie internationala Bucurestiul isi scoate proiectele imobiliare la licitatie internationala
Castigatorii premiului din cadrul Guardian Student Design Challenge 2016 Castigatorii premiului din cadrul Guardian Student Design Challenge 2016
Apartamente mai spatioase pentru romani Apartamente mai spatioase pentru romani
Dezvoltatorii imobiliari, in pragul retragerii Dezvoltatorii imobiliari, in pragul retragerii

Vezi mai multe articole