on

Misiunea Casa Noua, episodul 3: mobilarea si utilitatile

25 septembrie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In continuarea serialului ce debuta in urma cu doua luni, in care am aflat din teren ce presupune accesarea unui credit ipotecar, apoi dificultatile pe care le poti intampina atunci cand te apuci de renovarea proprietatii, iata ca ajungem acum la cel de-al treilea episod, si ultimul. Subiectul: conectarea la utilitati si mobilatul spatiului de locuit. Dam in continuare “cuvantul” colegului nostru, cel care a relatat pentru publicul Misiunea Casa si episoadele anterioare:

„Am inceput mobilatul proprietatii, ca tot romanul, cu un drum la un magazin din nordul Bucurestiului. Mi-a placut ce am vazut, asa ca am facut si alte drumuri, in urma carora m-am ales cu: una bucata pat, una bucata birou, lampi pentru sufragerie, bucatarie si baie, doua scaune, dar si alte accesorii pentru baie. Sigur, acesta este doar inceputul, dar cum nu eram deosebit de familiarizat cu metoda de asambalare a mobilierului tip DIY, oricat de intuitiv, am zis sa-mi fac mana cu acestea. Concluzia? Intr-adevar, nu ai nevoie de un doctorat in asamblari-dezasamblari si nici macar de cursuri de specializare. Treaba este destul de simpla, dar, oricat se vor supara pe mine cei de la magazinul suedez, trebuie sa spun ca pana si ei mai dau gres, chiar daca numai la detalii.

CITESTE SI: Misiunea Casa Noua, episodul 1: creditul ipotecar

Patului, cu alte cuvinte, exact atunci cand urma sa decretez ca s-a imbinat perfect si nu mai are nevoie de nimic, ei bine, am descoperit ca ii asortasera un surub care putea fi de la orice altceva (masina, tractor), dar nu de la obiectul de mobilier pe care incercam sa-l asamblez. Sorry, nu ca ar fi fost ceva esential (sper!), dar nu am putut sa nu remarc. Altfel, in ceea ce priveste utilitatile, am comandat cam totul de la Emag, care sunt excelenti in ce priveste preturile si pe care ii iubesc pentru review-urile publicate la fiecare produs – chiar te ajuta sa intelegi ce cumperi! Cat despre aparatele electrocasnice – includ aici aspirator, fier de calcat, dar si televizor insotit de un sistem home cinema – am avut de ales intre Media Galaxy si Flanco.

CITESTE SI: Misiunea Casa Noua, episodul 2: renovarea si amenajarea interioara

Fara sa intru foarte mult in comparatii despre ofertele celor doi retaileri, am sa spun totusi ca, in cele din urma, cand tragi linie, nu iesi prea mult in perdere oriunde ai merge. As inclina totusi un pic spre Flanco, care au o reducere generala de 15% pentru plata cu cardul, dar daca stai sa verifici oferta online a competitorilor observi ca, oricum, tot acolo ajungi. Altfel, eu fiind old school, prefer mersul in magazine pentru – cred eu – avantajul inca destul de important al testarii produsului la fata locului. Iar cu toate acestea odata terminate, in sfarsit, m-am mutat la casa noua! Sigur, acum urmeaza purgatoriul preluarii contractelor de furnizare servicii pentru utilitati de la vechiul proprietar, dar si la capitolul asta sper sa ma descurc relativ decent. Pana la o noua revedere, va doresc succes in achizitionarea, renovarea si utilarea viitoarelor proprietati!”.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Avantajele și dezavantajele construirii unei case fara etaj Avantajele și dezavantajele construirii unei case fara etaj
Constructiile din zidarie si factorii care le deterioreaza Constructiile din zidarie si factorii care le deterioreaza
Cum alegi si ce ii ceri arhitectului Cum alegi si ce ii ceri arhitectului
Buiandrugii - Ce sunt si care este rolul lor in constructii Buiandrugii - Ce sunt si care este rolul lor in constructii
Misiunea Casa Noua, episodul 2: renovarea si amenajarea interioara Misiunea Casa Noua, episodul 2: renovarea si amenajarea interioara
Webinar | Eficienta energetica a sistemelor de umbrire automatizate Webinar | Eficienta energetica a sistemelor de umbrire automatizate

Vezi mai multe articole