Arhitect la birou.

Cum alegi si ce ii ceri arhitectului

30 martie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Multi dintre cei care isi construiesc o casa minimizeaza rolul si importanta arhitectului. Cumva este de inteles, un arhitect inseamna o cheltuiala in plus si, cum legea permite construirea unei case cu parter in regie proprie, multi au nevoie doar de un proiect al casei pentru a obtine autorizatia de constructie, apoi se descurca ei.

Arhitectul concepe o cladire din punct de vedere estetic si functional. El dimensioneaza si aseaza corect incaperile in functie de scopul utilizarii lor, stabileste dimensiunea ferestrelor in functie de punctele cardinale si de raportul lumina-umbra de care va beneficia constructia, dar este responsabil si de frumusetea fatadelor. Degeaba ai o casa bine compartimentata, daca fatada este urata, casa va fi considerata…urata. Din pacate, in lipsa unui arhitect sau in cazul unuia lipsit de viziune, vei constata defectele casei abia cand aceasta va fi gata, adica prea tarziu.

Atunci cand alegi un arhitect este bine sa recurgi la recomandari sau, daca iti place foarte mult o anume cladire, iti recomandam sa afli cine a proiectat-o si sa mergi la acel arhitect. In plus, un arhitect cu ceva experienta are deja un portofoliu de lucrari executate, nu doar proiectate dar niciodata puse in opera. Asa ca ii poti solicita arhitectului sa-ti arate alte cladiri care poarta amprenta sa.

Dupa ce ai ales arhitectul, trebuie sa stii si ce sa-i soliciti. Iti recomandam sa nu uiti de urmatoarele lucruri:

- Nu-i cere doar vederea 2D a casei, ci si pe cea 3D;
- Solicita-i si proiect de structura complet, precum si proiect de instalatii complet;
- Amplasarea constructiei pe teren, in functie de punctele cardinale;
- Schita cu mobila din casa, asa cum preconizezi ca vei mobila fiecare camera. De ce este importanta aceasta schita? Ca sa iti dai seama unde vei amplasa prizele, intrerupatoarele, instalatiile sanitare si scurgerile de apa);
- Materialele pe care le recomanda pentru realizarea finisajelor.

Daca ti-a placut acest articol, te poti alatura cu un simplu Like comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Misiunea Cartierului Tau - #ViataLaBloc Misiunea Cartierului Tau - #ViataLaBloc
Primatech | Inovatie, Siguranta si Calitate Primatech | Inovatie, Siguranta si Calitate
Eficienta energetica a sistemelor de umbrire automatizate Eficienta energetica a sistemelor de umbrire automatizate
Avantajele și dezavantajele construirii unei case fara etaj Avantajele și dezavantajele construirii unei case fara etaj
Umezeala in constructii si ruperea capilaritatii - Cum elimini aceasta problema Umezeala in constructii si ruperea capilaritatii - Cum elimini aceasta problema
Cosuri de fum - variante moderne Cosuri de fum - variante moderne

Vezi mai multe articole