Mobilier de interior

Exista foarte multe tipuri de lemn din care pot fi confectionate piesele de mobilier pentru casa ta. Exista nenumarate moduri in care poti reconditiona piese vechi de mobilier, readucandu-le astfel la viata, in loc sa le arunci la gunoi. Si exista o gama variata de biblioteci, paturi, dulapuri, birouri sau canapele din care sa alegi, fiecare avand stilul, functionalitatea si personalitatea sa. In aceasta sectiune vei gasi mereu informatii noi si de actualitate in materie de mobila pentru casa ta

Un birou amenajat in mod ideal pentru un proaspat scolar

Un birou amenajat in mod ideal pentru un proaspat scolar

15 iunie, 2007

Copiii cresc intr-un ritm greu de imaginat iar parintii percep uneori mai greu aceste schimbari. Parca mai ieri l-ati dus pentru prima data la gradinita si l-ati ajutat sa invete sa caligrafieze primele litere ale alfabetului. A venit momentul sa mearga la scoala dar parca nu va vine sa credeti ca va pasi intr-un nou ciclu al vietii.Este nerabdator sa se amestece printre copiii mai mari, sa o cunoasca pe doamna invatatoare... Va avertizam ca acest entuziasm se poate stinge foarte usor daca asteptarile sale sunt peste ceea ce va intalni in aceasta noua etapa a vietii. Pentru a contracara aceasta perspectiva trebuie sa va luati anumite masuri. O modalitate eficienta de a-i pastra treaz interesul pentru studiu este amenajarea unui birou care sa corespundanevoilor sale. Prin urmare va trebui sa…

mai mult >
Elemente decorative exotice si mobilier din bambus

Elemente decorative exotice si mobilier din bambus

09 martie, 2007

Daca ofertele de mobilier clasic - din lemn masiv sau pal - din cataloagele de specialitate sau din magazinele de profil nu va mai satisfac va trebui sa recurgeti la o varianta de rezerva. In cazul in care elementele din fier forjat sau combinatiile de sticla cu inox vi se par mult prea avangardiste pentru ceea ce va doriti, noi va oferim o alternativa cel putin la fel de eleganta, bambusul. Planta este intalnita in special in regiunile tropicale din Asia si variaza, de la specie la specie, ca inaltime, putand ajunge pana la 40 de metri. Se caracterizeaza prin prezenta pe tulpina a unor noduri, din loc in loc. Tulpina de bambus este goala in interior insa, paradoxal, are o rezistenta mecanica incredibila, fiind asemanatoare cu cea a metalului. Aceste proprietati mecanice precum si aspectul…

mai mult >
Antichitatile oare chiar au viata fara de moarte? (II)

Antichitatile oare chiar au viata fara de moarte? (II)

17 aprilie, 2006

1001 de moduri de a distruge mobila la suprafata... O buna parte din distrugerile de la suprafata pot fi prevenite daca nu uitati sa folositi diversele tipuri de farfurioare, si sa evitati cu orice pret sa puneti obiectele fierbinti sau ude direct pe suprafata mobilei. Zgarieturile - Aveti grija cu unele obiecte cum ar fi vaze, farfurii, pahare s.a.m.d.. Totusi, daca neatentia v-a fost „rasplatita“ cu o zgarietura pe masura, nu mai puteti face decat ori sa apelati la un specialist, in caz ca aveti de-a face cu o problema mai serioasa, ori, in caz ca zgarietura nu este adanca, sa incercati dumneavoastra sa-i redati suprafetei in cauza aspectul de dinainte, prin folosirea unui produs specific unor asemenea probleme. Lichidele - Apa intrata in contact cu mobila trebuie constiincios stearsa…

mai mult >
Antichitatile oare chiar au viata fara de moarte? (I)

Antichitatile oare chiar au viata fara de moarte? (I)

11 aprilie, 2006

Toate formele de expresie, fie ele ornamentale sau functionale, reflecta gustul unei societati, stilul unei perioade sau un mod de a trai. Mobilierul anticare rostul lui si astfel capata in acelasi timp o valoare abstracta si concreta, caracterizand un om, un mediu sau o perioada. Pentru a putea respira in fiecare zi aerul rafinat oferit de aceste minunatii arhitecurale va trebui sa acordam o atentie sporita ingrijirii lor. Umiditatea afecteaza mobilierul antic? In desert, unde temperatura atinge usor 60ºC, o zi fierbinte este mai usor de suportat decat o zi calduroasa din tara noastra unde temperatura rareori depaseste 40ºC, deoarece gradul de umiditate de la noi este cu mult mai mare. Cu cat umezeala din aer este mai mare, cu atat toleranta la caldura este mai scazuta. Lemnul „reactioneaza“…

mai mult >
Curatarea mobilierului din rattan si bambus

Curatarea mobilierului din rattan si bambus

09 martie, 2006

In curatarea mobilierului din rattan si bambus trebuie respectate cateva etape: 1. Turnati cateva picaturi de amoniac in apa calduta si curatati-le cu o carpa moale; 2. Clatiti si lasati sa se usuce; 3. Lustruiti in final cu ulei de in. Iata o veche reteta care curata si lustruieste in acelasi timp: 1. Amestecati un litru de apa calda, o jumatate de pahar de ulei de in si o lingura de esenta de terebentina; 2. Emulsionati si conservati la cald; 3. Lustruiti cu amestecul cald si folositi o carpa moale.

mai mult >