on

Noul trend pentru fidelizarea angajatilor: primul Oktoberfest corporatist in nordul Bucurestiului

27 septembrie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Salariul nu mai este singurul criteriu in functie de care un angajat alege sau nu sa ramana intr-o companie. Flexibilitatea acesteia, precum si preocuparea angajatorului pentru starea de bine a personalului ocupa un loc fruntas in lista beneficiilor cautate la un job, conform unui studiu realizat de platforma ejobs. Astfel, pentru ca romanii isi doresc mai mult timp liber, precum si posibilitatea de a se relaxa la serviciu,  o noua tendinta in corporatii este amenajarea unor spatii de relaxare sau chiar organizarea de evenimente, dupa program, pentru angajati.

Prima editie a festivalului Oktoberfest dedicat corporatistilor din nordul Bucurestiului a avut loc anul acesta in perioada 23-26 septembrie, chiar in Saptamana internationala a fericirii la locul de munca, in complexul SWAN Office &Technology Park din Pipera.

Cele patru zile de mancare buna, bere rece si distractie dedicate comunitatii locale, incununate de concertul trupei Bere Gratis, au adunat peste 2000 participanti, dornici sa se relaxeze dupa serviciu.

”Prin organizarea acestui festival ne-am dorit sa aratam ca exista viata dincolo de centrul Bucurestiului. Zona Pipera-Voluntari, aflata la cateva minute de centrul Capitalei, este in continua expansiune. Comunitatea celor care lucreaza si traiesc aici se mareste pe zi ce trece, noi la SWAN Office Park, parte a Smartown Group, avem aproape 90% din spatii deja inchiriate. Scopul nostru a fost sa incurajam socializarea si networkingul de calitate, dupa program. Astfel, biroul nu mai este doar locul de munca, ci si spatiul in care ne intalnim cu prietenii si colegii si ne distram”, a spus Itamar Eldar, CEO Smartown Group.

Socializarea la locul de munca si relatiile armonioase cu echipa sunt printre cele mai importante elemente care tin angajatii ancorati la job, 25 % dintre acestia punand mult accent pe integrarea in colectiv si prieteniile legate in orele de program. De asemenea, cel mai frecvent motiv pentru 52% din cei care au schimbat job-ul a fost faptul ca nu erau fericiti. Astfel, complexurile de birouri vin cu solutii de la networking pana la cumparaturi, transformandu-se in mici orase.

”Principala noastra preocupare este legata de starea de bine a chiriasilor si, implicit, a angajatilor acestora. Pentru ca ei petrec cea mai mare parte a zilei in birouri, am avut grija ca toate cladirile pe care le administram sa fie cat mai functionale, iar serviciile oferite de cei care le inchiriaza sa fie complementare. Ne intereseaza foarte mult ca spatiul ramas disponibil sa fie ocupat de o serie de furnizori de produse si servicii de tip farmacie, clinica medicala, sala de fitness, magazine sportive, cafenea, pentru ca toti salariatii sa poata gasi tot ceea ce le este necesar chiar in cladirea in care lucreaza”, a spus George Dragan, Property Manager in cadrul Colliers International pentru SWAN Office &Technology Park

Din cei peste 1 milion de angajati din Capitala,  65.000 sunt concentrati in cladirile de birouri din Pipera, potrivit unui studiu de la inceputul lui 2019. In acelasi timp, statisticile arata ca in Voluntari sunt peste 43.000 de locuitori, ceea ce a transformat zona din nordul Bucurestiului intr-una din cele mai mari comunitati rezidentiale. De cele mai multe ori, oamenii se stiu din vedere, iar prima editie  Oktoberfest powered by SWAN Office Park si-a propus sa-i ajute sa se cunoasca cu adevarat intr-un mediu familiar.

Organizatorii festivalului, SWAN Office &Technology Park, parte a Smartown Group,  si Ambery Hall isi propun ca evenimentul sa devina o traditie in comunitatea din zona Pipera-Voluntari.

SWAN Office &Technology Park, parte a Smartown Group, este un complex de cladiri de birouri situat in partea de nord a Bucurestiului, in zona Pipera.  Complexul se intinde pe o suprafata utila totala de circa 30.000 mp si este format din 3 cladiri, Henley, Kingston si Windsor, atent divizate pentru a satisfice nevoile clientilor. Castigator al proiectului RoGBC Green Building 2011, SWAN Office &Technology Park a obtinut certificatul BREEAM -calificativ ”foarte bun”.

In prezent, in spatiile de birouri ale complexului isi desfasoara activitatea in jur de 4000 de angajati ai unor companii precum eMAG, Mercedes-Benz, Business Lease si altele.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Recomandarile analistilor imobiliari: vindeti toamna si primavara, cumparati vara si iarna Recomandarile analistilor imobiliari: vindeti toamna si primavara, cumparati vara si iarna
Romanii investesc rar si putin in reamenajarea caselor Romanii investesc rar si putin in reamenajarea caselor
Dupa aderare, in constructii s-au facut cele mai multe angajari Dupa aderare, in constructii s-au facut cele mai multe angajari
Primariile vor stabili pretul chiriei Primariile vor stabili pretul chiriei
Constructiile din Romania, cea mai mare prabusire din UE Constructiile din Romania, cea mai mare prabusire din UE
Harta preturilor apartamentelor comuniste din Bucuresti - 16 Martie 2009 Harta preturilor apartamentelor comuniste din Bucuresti - 16 Martie 2009

Vezi mai multe articole