Noutati

Chiriile merg bine, dar romanul nu e facut sa fie chirias

Chiriile merg bine, dar romanul nu e facut sa fie chirias

17 noiembrie, 2008

Chiriile merg bine, dar romanul nu e facut sa fie chirias Vanzatorii tin de pretul pe care il doresc si cumparatorii asteapta ieftinirea la care au visat in toti acesti ani cu scumpiri continue. Vanzatorii mai spera intr-o apreciere a preturilor apartamentelor, insa cumparatorii vor discounturi. Aceasta situatie in care fiecare parte asteapta o masura decisiva din partea celeilalte, a dus la o scadere importanta a volumului vanzarilor. Cei care se afla in avantaj totusi sunt proprietarii carora le-a ramas varianta de a se transforma in rentieri daca nu sunt in pana de lichiditati si nimic altceva nu ii preseaza sa vanda acum. Daca pana de curand unii mai puteau pune in balanta: platesc chiria sau rata la banca pentru apartamentul meu?, acum doar prima varianta mai ramane la indemana. In acceptiunea…

mai mult >
Romanii au resuscitat piata imobiliara in octombrie, profitand de ieftiniri

Romanii au resuscitat piata imobiliara in octombrie, profitand de ieftiniri

17 noiembrie, 2008

Aproape 63.000 de tranzactii imobiliare s-au parafat luna trecuta la nivel national, fata de 61.000, in septembrie, dupa cum indica statisticile ANCPI. In octombrie, populatia a cumparat case si terenuri cu banii imprumutati in septembrie, ultima luna in care bancile au acordat credite pe vechile norme. Romanii au prins din nou gustul tranzactiilor imobiliare in octombrie, profitand de scaderile de pret la apartamentele vechi si la terenuri, dar si de reducerile oferite de dezvoltatorii locuintelor noi. In luna octombrie s-au parafat cu aproape 2.000 mai multe acte de vanzare-cumparare fata de septembrie, la nivel national, in plina perioada de inasprire a conditiilor de creditare, conform datelor Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI), remise Gandul. Totusi, chiar…

mai mult >
Cumparator: "Caut locuinta veche!" - 2008-11-16

Cumparator: "Caut locuinta veche!" - 2008-11-16

16 noiembrie, 2008

Cumparator: “Caut locuinta veche!” Desi romanii nu mai sunt chiar atat de reticenti cu privire la achizitionarea unei locuinte intr-un complex rezidential nou, exista totusi un procent semnificativ de oameni din mediul urban, aproximativ 40%, care inclina spre apartamentele din blocurile vechi, spune un studiu IpoteciDirect, consultant in credite imobiliare, derulat prin compania de cercetare Synovate. “Procentul relativ ridicat in favoarea locuintelor vechi, de 40%, indica absorbtia rapida a informatiilor legate de evolutia pietei imobiliare, respectiv de scadere a preturilor la apartamentele vechi, si a oportunitatilor pe care aceasta involutie le deschide. Studiul semnaleaza ca la nivelul lunii august populatia constientizase deja, sub impactul presei, faptul ca locuintele vechi pot…

mai mult >
Initialele ANL utilizate de o firma de reabilitare termica

Initialele ANL utilizate de o firma de reabilitare termica

14 noiembrie, 2008

Initialele ANL utilizate de o firma de reabilitare termica ANL are doar programe de construit locuinte prin credit ipotecar si pentru inchiriere Reprezentantii Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL) au descoperit ca initialele institutiei sunt folosite de o societate care ofera servicii de reabilitare termica, numita Antrepriza Noua pentru Locuinte. Aceasta din urma a transmis adrese cu antet A.N.L. la sediul mai multor consilii locale din tara, prezentandu-le oferta de reabilitare termica pentru cladirile construite in perioada 1970- 1990. Conform acestor materiale, autoritatile locale ar beneficia de expertiza, audit energetic si proiectare reabilitare termica finantate din alocatii de la A.N.L., subventie din buget in proportie de 100% din valoarea lucrarilor de abilitare termica sau…

mai mult >
Lege a Bulinei rosii - special pentru cladirile de utilitate publica

Lege a Bulinei rosii - special pentru cladirile de utilitate publica

13 noiembrie, 2008

Guvernul a adoptat, in sedinta de saptamana aceasta, un proiect de Lege “a Bulinei rosii” special pentru cladirile cu functiuni de interes public. Domeniul de aplicabilitate a noii reglementari cuprinde cladiri de interes si utilitate publica proiectate pana la intrarea in vigoare a primului normativ romanesc de proiectare anti-seismica, care dateaza din 1963. Cladirile vizate sunt scoli, gradinite, teatre, cinematografe, sali de spectacole, sali de expozitii, muzee, spitale, policlinici, centre de plasament si asistenta sociala, complexe comerciale, piete agroalimentare, unitati de alimentatie publica, sali polivalente si sali de sport, hoteluri, birouri, sedii ale administratiei publice banci si institutii bancare, cladiri abandonate care pun in pericol viata si siguranta oamenilor etc.…

mai mult >