Noutati

Pretul gazelor, inghetat. Autoritatile blocheaza tarifele pana in 2009

Pretul gazelor, inghetat. Autoritatile blocheaza tarifele pana in 2009

26 septembrie, 2008

Pretul gazelor, inghetat. Autoritatile blocheaza tarifele pana in 2009 Ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, s-a grabit ieri sa anunte inaintea Autoritatii Nationale de Reglementare din Domeniul Energiei (ANRE) ca pretul gazelor naturale nu va creste de la 1 octombrie, in ciuda presiunilor venite de la distribuitori. Reprezentantii ANRE, luati prin surprindere, ne-au spus ca decizia se va lua abia in sedinta de dupa-amiaza. O ora mai tarziu, biroul de presa al institutiei pregatea comunicatul care sa confirme stagnarea costului, pe baza scaderii cotatiei internationale a petrolului. Decizia Comitetului de reglementare al ANRE are in vedere mentinerea la un nivel rezonabil al pretului gazelor naturale in perioada imediat urmatoare, fara a fi afectata securitatea si continuitatea…

mai mult >
Distrigaz Sud intra pe piata caloriferelor

Distrigaz Sud intra pe piata caloriferelor

26 septembrie, 2008

Distrigaz Sud intra pe piata caloriferelor Gigantul Gaz de France, proprietarul Distrigaz Sud, care detine monopolul pe piata distribuirii gazelor in sudul Romaniei, ataca regiile de termoficare (in primul rand Radet Bucuresti) cu o superoferta de montare a centralelor termice de apartament in blocurile de locuinte: 4 modele, cu preturi intre 2.000 si 5.100 de lei, TVA inclus. Distrigaz Sud are un acord de parteneriat cu Baxi si Radiant, doua companii importatoare de centrale termice, si un alt acord cu peste 60 de firme de instalatii autorizate ISCIR, care formeaza reteaua ExpertGaz. Reteaua de firme de instalatii este activa in principalele orase din sudul tarii. Propunem clientilor nostri modele adaptate pietei romanesti, fiabile si la cel mai mic pret (comparativ cu modele similare la…

mai mult >
A scazut la jumatate valoarea tranzactiilor imobiliare

A scazut la jumatate valoarea tranzactiilor imobiliare

26 septembrie, 2008

Dupa luni bune de criza financiara globala, si sectorul autohton de real estate se resimte Investitorii imobiliari se arata prudenti, insa nu doar in Romania, ci si pe piete mai dezvoltate, precum cele poloneza si ceha. Tranzactiile imobiliare efectuate in Romania in primul semestru au scazut cu 43% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 902 milioane de euro, pe fondul crizei financiare globale ce impune precautie investitorilor, dar si dupa un an 2007 cu recorduri. In pofida acestei scaderi, Romania ocupa locul al doilea intre tarile din regiune in functie de valoarea operatiunilor, dupa Polonia, se arata intr-un studiu al companiei Jones Lang LaSalle. "Valoarea totala a tranzactiilor imobiliare in primul semestru al acestui an s-a diminuat fata de nivelul record din 2007, activitatea…

mai mult >
Pregatiri de casa noua

Pregatiri de casa noua

26 septembrie, 2008

Unul dintre proiectele rezidentiale ale carui lucrari de constructie sunt in toi, fiind incepute in primavara acestui an, este Champions Residence. Complexul, situat in zona Drumul Taberei- Ghencea, in imediata apropiere a complexului “Home&Design Mall”, va fi finalizat peste aproximativ 18 luni, iar investitia dezvoltatorului Top Birotica se ridica la 10 milioane Euro. Pretul atractiv, de 1.300de euro pe metru patrat, cu tot cu TVA, a dus la rezervarea a 20% din totalul locuintelor, in conditiile in care, pana de curand, totul era doar un proiect pus pe hartie. Cladirea este compusa din doua corpuri ce ofera 88 de apartamente caracterizate, in primul rand, de suprafete generoase. O garsoniera are 50 mp suprafata construita; un apartament de doua camere are 97 mp construiti; un apartament…

mai mult >
Casa vine prin creditul pe mai multe generatii

Casa vine prin creditul pe mai multe generatii

25 septembrie, 2008

Pentru a "fenta" regulamentul BNR, bancile ar putea lansa imprumuturi pe 60 de ani Aplicarea noilor normeva restrange accesul la credite. Pentru ca romanul sa poata obtine suma dorita, bancile ar putea oferi finantari ipotecare pe perioade mai extinse. Noile norme de creditare pe care bancile vor incepe sa le aplice din octombrie vor restrange si mai mult accesul romanilor la creditul dorit. Conditiile din regulamentul Bancii Nationale a Romaniei (BNR) va reduce simtitor gradul de indatorare si, implicit, valoarea maxima pe care solicitantul vrea sa o imprumute. Ca sa obtina suma dorita in vederea achizitionarii unei locuinte, creditul ar trebui sa se intinda cu mult peste perioada maxima de 40 de ani, practicata, in momentul de fata, de bancile din Romania. O locuinta achitata in 60 de ani…

mai mult >