on

Noutatile CES 2019: solutii pentru spatiile de birouri ale viitorului de la Legrand

11 ianuarie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Legrand, specialist in infrastructura cladirilor electrice si digitale, prezinta noi experiente in cadrul "Biroului viitorului" la CES 2019, lansand senzori avansati, in parteneriat cu Microsoft Office 365. Legrand anunta, deasemenea, lansarea unei noi game de blocuri autonome pentru iluminat de siguranta interconectate.

Cladirile comerciale, in special birourile, trec printr-o revolutie digitala. Utilizatorii se asteapta la experiente smart care sunt la fel de usor de accesat si utilizat precum cele de care au parte in spatiul de acasa. Spatiile de birou incep astfel sa fie dotate cu noi solutii interconectate pentru a simplifica viata de zi cu zi a utilizatorilor datorita noilor servicii care ofera, deasemenea, o gestionare optima a spatiului pentru administratorii cladirilor.” explica Jérôme Boissou, managerul programului Eliot.

Senzori avansati pentru un confort sporit si o utilizare optima a spatiului ... in plus fata de economiile de energie

De mai bine de 50 de ani, Legrand, lider in solutiile de iluminat din Statele Unite, isi adapteaza in mod continuu si isi schimba oferta pentru o calitate mai buna si un control mai mare al produselor sale. Pana acum, acesti senzori au fost folositi pentru a activa si dezactiva iluminatul. Astazi, noua gama de senzori avansati permite si trimiterea informatiilor despre utilizarea  efectiva a salilor de intalniri si a spatiilor de lucru, permitandu-le atat angajatilor, cat si administratorilor spatiului (managerii de birouri, administratorii de proprietati) sa (isi) sporeasca confortul si sa genereze economii.

Senzorul Avansat este compus dintr-o serie de senzori care masoara temperatura, calitatea aerului, activitatea, numarul de persoane, in plus fata de functiile fundamentale de control ale iluminatului integrate intr-o arhitectura deschisa si interoperabila. De asemenea, acesta insoteste transformarea digitala a cladirilor de birouri catre abordari orientate pe utilizator (cladiri axate pe utilizatori) si abordari functionale (cladiri cu rol de platforme de servicii).

In cele din urma, acesta genereaza date pentru a fi utilizate de terti, favorizand astfel aparitia unor servicii inovatoare pentru eficienta energetica, confortul angajatilor si optimizarea spatiului.

"IoT aplicat cladirilor comerciale ofera spatiilor de lucru o noua dimensiune. Datele provenite din diferitele sisteme conectate prezente in infrastructura sa devin o componenta valoroasa pentru manager, transformand astfel cladirile in platforme de servicii axate pe utilizator" subliniaza Pierre-Yves Hasbrouck, Director Marketing, Innovation & New Uses Legrand.

Cu ajutorul solutiei Senzor Avansat, Legrand si-a unit fortele cu partenerii Microsoft Office 365 si Jooxter

Potrivit studiului IFOP / Legrand prezentat la CES, 78% dintre utilizatorii francezi, 72% dintre cei americani si 87% dintre cei chinezi chestionati sunt interesati sa afle in timp real daca o sala de sedinte este ocupata sau nu si sa organizeze o intalnire prin intermediul smartphone-ului sau al computerului.

Pentru a raspunde asteptarilor pentru un confort mai mare si pentru optimizarea spatiului de lucru pentru angajati si manageri, Legrand si-a unit fortele cu cei mai importanti jucatori din industrie:

Microsoft: in plus fata de parteneriatul sau cu Cloud Azure, Legrand s-a alaturat programului Microsoft Office 365 pentru a duce mai departe experienta de utilizare odata cu noua gama de senzori avansati. Datorita acestui parteneriat, vizibilitatea in timp real permite angajatilor sa poata folosi o sala de sedinte rezervata, dar ramasa neocupata.

Daca senzorul Legrand nu detecteaza prezenta intr-o camera de intalniri rezervata dupa o anumita perioada, inteligenta artificiala faciliteaza disponibilitatea camerei in agenda Office 365. Acest parteneriat permite managerilor de cladiri sa masoare gradul de ocupare al unei incaperi si sa planifice intretinerea, sa ia decizii in ceea ce priveste cea mai buna planificare a camerelor si ocuparea acestora in functie de capacitate.

"Acest parteneriat cu Legrand vizeaza dinamica optimizarii spatiului de lucru pentru a simplifica viata de zi cu zi a angajatilor. Office 365 si solutia Legrand, Senzor Avansat reusesc impreuna sa imbunatateasca confortul si agilitatea angajatilor, optimizand timpul petrecut la birou.

Pentru companie, aceasta inseamna o satisfactie mai mare a angajatilor in fiecare zi, precum si economii semnificative", explica Carole Benichou, Division Lead Microsoft 365, Franta.

Jooxter: Legrand a incheiat un parteneriat cu acest start-up francez, care dezvolta o solutie automata de gestionare in timp real a spatiului de lucru. Datorita acestui parteneriat, Legrand integreaza acest instrument in sistemul de management al cladirilor pentru a masura cu exactitate gradul de ocupare a spatiului si pentru a intelege modul in care acesta este utilizat.

"Numarul de ocupanti masurat de solutia Senzor Avansat este o informatie esentiala pentru administratorul cladirii, care poate ajusta dimensiunea si aranjarea camerei in functie de utilizarea acesteia. Astfel, Jooxter surprinde datele trimise de senzorii Legrand, facand spatiile de lucru mai flexibile si reducand spatiul neocupat", afirma Emmanuel Ballandras, vicepresedinte Parteneriate si Relatii Externe, Legrand.

Blocuri autonome pentru iluminat de siguranta: o functie interconectata pentru o securitate mai mare

Legrand, liderul european in materie de iluminat de siguranta prezinta la CES o noua gama de blocuri autonome pentru iluminat de siguranta interconectate.

Cu ajutorul iluminatului de siguranta de ultima generatie, un manager de cladire poate garanta ocupantilor o siguranta absoluta si o instalatie functionala in cazul unui eveniment neprevazut. Un manager poate lansa cu usurinta un diagnostic de la distanta pentru toate zonele gestionate si poate genera un raport pentru a pregati intretinerea. Administratorii cladirilor optimizeaza astfel interventia la fata locului si timpul alocat, garantand in acelasi timp o securitate potrivita pentru toti ocupantii.

Cu aceasta noua solutie, Legrand propune o trecere de la intretinerea corectiva la intretinerea care poate fi prevazuta.

In Australia, Legrand a lansat, in iunie 2018, solutia conectata de iluminat de siguranta Galaxy, pentru a simplifica intretinerea si asigura conformitatea facilitatilor. De exemplu, Legrand a instalat aceasta solutie in Hotelul Ibis din Perth si in Turnul Sydney Crown din Barangaroo.

Despre Legrand

Legrand este specialistul global in infrastructuri electrice si digitale. Solutiile sale complete pentru cladiri rezidentiale, comerciale, de birouri, invatamant, data center, spitale si alte centre de sanatate, hoteluri si constructii industriale il fac un etalon in domeniu pentru utilizatorii din intreaga lume.

In Romania, Grupul Legrand este prezent de peste 20 ani si comercializeaza, prin intermediul distribuitorilor sai, cele mai variate si inovatoare produse din domeniul electric sub umbrela a 15 marci de top dintre care cele mai reprezentative sunt: Legrand, BTicino, Zucchini, Cablofil.

Bazandu-se pe un program in care sunt implicati toti angajatii si partenerii cheie, strategia Legrand pentru o crestere sustenabila include lansarea constanta de produse si servicii de inalta tehnologie adaptate la nevoile si cerintele pietei.

Legrand a raportat vanzari de peste 5,5 miliarde de euro in 2017. Compania este listata la Euronext Paris si este o componenta notabila a indicilor bursieri CAC 40 (cod ISIN FR0010307819).
www.legrand.ro; www.legrand.com

Eliot este programul lansat de Legrand in 2015 pentru a sustine dezvoltarea accelerata a Internet of Things in portofoliul sau de solutii. Ca rezultat al strategiei Grupului pentru inovatie, programul Eliot urmareste sa dezvolte solutii interconectate cu beneficii pe termen lung pentru utilizatorii finali, precum si pentru profesionisti.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Piata panourilor-sandwich, prima scadere in 15 ani - 06 Aprilie 2009 Piata panourilor-sandwich, prima scadere in 15 ani - 06 Aprilie 2009
Flanco aniverseaza 27 de ani cu cea mai extinsa gama de solutii de finantare si servicii complete de livrare Flanco aniverseaza 27 de ani cu cea mai extinsa gama de solutii de finantare si servicii complete de livrare
Cetatenii care decid sa economiseasca energie vor fi rasplatiti Cetatenii care decid sa economiseasca energie vor fi rasplatiti
Consolidari Consolidari
Cat te costa sa ai o casa fara a fi racordat la apa, curent si gaze Cat te costa sa ai o casa fara a fi racordat la apa, curent si gaze
Birouri in Nordul Capitalei Birouri in Nordul Capitalei

Vezi mai multe articole