on

GIC extinde platforma logistica P3 prin achizitionarea portofoliului Maximus pentru suma de aproximativ 950 milioane euro

16 decembrie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

GIC, fondul suveran de investitii din Singapore, a semnat un acord pentru achizitionarea unui portofoliu pan-european de active imobiliare logistice („Maximus”) de la fondurile administrate de afiliati ai Apollo Global Management, Inc. (NYSE: APO), un manager de investitii alternative de top la nivel global, pentru un pret net de aproximativ 950 de milioane de euro. Aceasta achizitie este in conformitate cu strategia GIC de a creste platforma logistica a P3 pe care o detine integral si de a consolida pozitia P3 ca unul dintre principalii dezvoltatori si manageri de active logistice din Europa.  

Acoperind peste 1.000.000 mp de spatii industriale, portofoliul Maximus cuprinde 28 de active logistice care sunt bine amplasate in principalele centre logistice din Europa, precum Germania, Polonia, Slovacia, Olanda si Austria. Portofoliul va fi administrat de P3 si ii va permite acesteia sa isi dezvolte o pozitie solida in Europa Occidentala. Baza de chiriasi bine diversificata din portofoliu include, printre altele, companii din sectoarele auto, e-mobilitate, distributie, comert electronic si sectoarele de logistica last-mile. Este de asteptat ca achizitia sa fie finalizata in primul trimestru din 2020, in functie de conditiile obisnuite de finalizare si de obtinerea oricaror aprobari obligatorii necesare.

Lee Kok Sun, Chief Investment Officer, GIC Real Estate, a declarat, „Ca investitor in valori pe termen lung, logistica continua sa fie un sector atragator pentru GIC. Se prevede ca acest sectorva continua sa creasca, sustinut de cresterea puternica a comertului electronic, si ne asteptam ca acest sector sa genereze fluxuri constante de venituri pe termen lung. Platforma noastra logistica P3 din Europa este o parte importanta a portofoliului nostru logistic global, iar aceasta achizitie a unor active logistice de inalta calitate, generatoare de venituri din Europa este conforma cu strategia noastra de crestere eficienta a P3, si de consolidare eficace a pozitiei acesteia drept unul dintre principalii dezvoltatori si manageri de active logistice din regiune”.

Otis Spencer, Chief Investment Officer, P3 Logistic Parks, a declarat, „P3 este bine pozitionata pentru a integra portofoliul Maximus in platforma noastra pan-europeana de spatii de depozitare. Prezenta noastra pe teren la nivel local inseamna ca dispunem de echipa si de resursele necesare pentru a administra cu succes si a aduce plus valoare activelor si clientului final. Aceasta achizitie reprezinta una dintre cele mai mari tranzactii de investitii in domeniul imobiliar din Europa anul acesta, si cea mai mare din Germania. Aceasta reflecta strategia noastra de investitii cu multiple fatete care urmareste cresterea cotei noastre de piata pe piata pan-europeana atat prin intermediul dezvoltarii cat si al achizitiilor. Cu sprijinul proprietarului nostru, GIC, cautam in mod activ investitii noi pentru a ne consolida pozitia drept unul dintre principalii dezvoltatori si manageri de active logistice din Europa”.

Sebastian-Dominik Jais, Partener in cadrul European Principal Finance al Apollo, a adaugat, „Ne bucuram sa continuam consolidarea relatiei noastre stranse cu GIC in legatura cu aceasta tranzactie si asteptam cu nerabdare sa cautam sa investim in continuare in clase de active atractive din numeroase zone geografice, incluzand Germania, ca parte a mandatului de investitii de succes de lunga durata a fondurilor noastre European Principal Finance”.

P3 este un proprietar-dezvoltator pe termen lung de proprietati logistice europene cu mai mult de 4,3 milioane m2 de active aflate in administrare si o banca extinsa de terenuri pentru dezvoltare ulterioara. P3 are operatiuni in 12 tari si investeste si se dezvolta pe pietele europene de aproape doua decenii. Cu sediul central in Praga, P3 are peste 160 de angajati in 10 birouri din orase cheie europene, oferind terenuri integrate, constructii si servicii de administrare post livrare.-. P3 este detinut integral de GIC. 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Blocuri si vile noi de 65 de milioane de euro Blocuri si vile noi de 65 de milioane de euro
Praktiker lanseaza o noua campanie promotionala cu peste 100.000 premii in vouchere de combustibil Praktiker lanseaza o noua campanie promotionala cu peste 100.000 premii in vouchere de combustibil
Brico Depot lanseaza Imandra, solutia inovatoare pentru o baie ca la carte Brico Depot lanseaza Imandra, solutia inovatoare pentru o baie ca la carte
Gaz de trei ori mai scump Gaz de trei ori mai scump
Rezidentialul, in linie dreapta Rezidentialul, in linie dreapta
 Tendintele de pe piata acoperisurilor din tigla metalica din Romania: de la traditionalul rosu la culori inchise Tendintele de pe piata acoperisurilor din tigla metalica din Romania: de la traditionalul rosu la culori inchise

Vezi mai multe articole