O solutie la indemana pentru izolarea termica a locuintelor

14 decembrie, 2010

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Venirea primei ierni cu adevarat “de criza”, cresterea preturilor la energie, epuizarea fondurilor publice destinate reabilitarii termice a blocurilor, precum si lipsa fondurilor care marcheaza sever bugetele destinate subventiilor pentru incalzire, alcatuiesc toate o combinatie care ingrijoreaza si afecteaza tot mai multi romani. Aceasta cu atat mai mult cu cat consumurile pentru incalzire reprezinta trei sferturi din consumul energetic al unei locuinte. Solutia logica si economica a acestei probleme – izolarea termica a locuintelor – pare a fi un vis tot mai indepartat pentru marea lor majoritate.
 
 
consum de energie pentru o locuinta
Ca intotdeauna insa, pot fi gasite solutii eficiente si in perioadele de criza financiara.
Reprezentantii celor doua divizii ale Saint-Gobain Construction Products Romania, Rigips® si Isover®, doi dintre cei mai activi producatori de materiale de constructii din piata romaneasca, propun o solutie simpla, eficienta si pe deasupra mult mai accesibila ca pret fata de izolarea peretilor de la exterior, foarte populara in ultima perioada. Ea este rezultatul preocuparilor firesti ale Grupului Saint-Gobain, care cerceteaza permanent nevoile pietei si ale consumatorilor, imbinand atentia pentru confort, siguranta si estetica cu aceea pentru mediul inconjurator. “Prea frumos ca sa fie adevarat? Nu chiar”, spune Alina Baclea, Residential Market Manager Saint-Gobain Construction Products. “Solutia tehnica propusa nu este noua. Noutatea e reprezentata de folosirea unor materiale cu performante speciale, in sisteme adaptate cerintelor specifice din segmentul rezidential”.
 
Solutia Rigips® - Isover® propune izolarea termica a peretilor exteriori ai locuintei, insa de la interior, oferind o lista de avantaje semnificativa. Sistemele constructive optimizate oferite de Rigips® si Isover®, disponibile in retelele DIY, sau in punctele de vanzare ale numerosilor distribuitori independenti si descrise pe site-ul firmei, www.confortsirenovare.ro, permit izolarea de la interior a peretilor exteriori ai unui apartament de bloc de catre un mester specializat, sau chiar de catre proprietari mai indemanatici, intr-o singura zi.
Fiind vorba de un montaj uscat, se lucreaza curat, iar pentru ca este o lucrare de interior, poate fi executata oricand, indiferent de vreme si, foarte important, nu necesita acordul sau suportul financiar al vecinilor. Fiind protejata de intemperii, lucrarea este mult mai durabila. In contextul actual, foarte atractiv este si pretul unei astfel de lucrari, intre 10-15 euro/m2, cu toate taxele incluse, atat pentru materiale, cat si pentru manopera. Pentru un apartament de 64 m2, spun specialistii Saint-Gobain, izolarea termica interioara a peretilor exteriori costa aproximativ 3000 RON, de cateva ori mai putin decat alternativele exterioare.
 
 
pierderi de caldura locuinta
Aceasta inseamna ca iti poti imbunatati confortul termic al apartamentului fara a depinde de posibilitatile financiare ale celorlalti co-locatari din imobilul respectiv, sau de eventuala reluare a programului de reabilitare termica de catre autoritati. “Dezavantajul la care se gandeste imediat oricine – pierderea unui anumit spatiu util – este real”, admite Alina Baclea. “Insa pierderea este mult supraestimata, ea fiind de numai 2-3% din suprafata utila, un pret care, credem noi, merita platit daca luam in calcul economiile importante de energie si confortul superior obtinute”.
 
* * *
 
Cu o indelungata istorie la nivel international, inceputa in Franta in anul 1665, Grupul Saint-Gobain este lider mondial in domeniul habitatului si al materialelor de constructii, oferind solutii inovatoare provocarilor critice ale prezentului: dezvoltare economica durabila, reducerea consumurilor de energie, protectia mediului inconjurator.
 
Grupul opereaza in 64 de tari, numara peste 190.000 de angajati la nivel mondial si a inregistrat in 2009 vanzari de 37,8 miliarde de euro. Inovatia se afla in centrul strategiei de dezvoltare a Grupului, bugetul destinat cercetarii si dezvoltarii atingand in 2009 valoarea de 386 milioane de euro.
 
Saint-Gobain este lider mondial sau european in toate domeniile sale de activitate.
In Romania, Saint-Gobain grupeaza sapte societati (Saint-Gobain Construction Products cu diviziile Rigips si Isover, Saint-Gobain Glass Romania, Saint-Gobain Conducte, Saint-Gobain Abrazivi, Saint-Gobain Weber, MTI Impex Brasov si Brodrene Dahl) cu cca.1000 de angajati si opereaza unsprezece unitati de productie in sase situri industriale localizate in Brasov, Branesti, Calarasi, Ploiesti, Satu-Mare si Turda.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Liderul polonez Armatura a intrat pe piața din România Liderul polonez Armatura a intrat pe piața din România
Grupul Leier, investitii de peste 25 mil. euro in Romania Grupul Leier, investitii de peste 25 mil. euro in Romania
Orasele isi tin singure de cald Orasele isi tin singure de cald
Cumparatorul de case din Bucuresti vrea un apartament cu 2-3 camere in sectorul 3 - 09 august 2010 Cumparatorul de case din Bucuresti vrea un apartament cu 2-3 camere in sectorul 3 - 09 august 2010
Credite Credite
Cresterea vanzarilor de case din China alimenteaza temerile privind formarea unei bule imobiliare - 11 August 2009 Cresterea vanzarilor de case din China alimenteaza temerile privind formarea unei bule imobiliare - 11 August 2009

Vezi mai multe articole