on

VEM Proiect Lightining: “iluminatul comercial devine principalul driver de business in 2017”

03 mai, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Divizia de electrice a grupului Menatwork - VEM Proiect Lighting ia în considerare o dublare a business-ului în zona iluminatului comercial în 2017.

“Ca urmare a reconfigurării producției și a investițiilor de pe peste 300.000 euro realizate în ultima perioadă, am reușit să creștem foarte mult zona de business dedicată iluminatului comercial. Anul trecut un sfert din cifra de afaceri a fost realizată de acest segment, asta în condițiile în care în 2015 nivelul a fost de 15% din business. Astfel, avem toate premisele să considerăm că iluminatul comercial devine principalul driver de business în 2017”, declară Viorel Niculae, administrator al VEM Proiect Lighting.

Sectorul de iluminat comercial are în vedere spațiile interioare din zona de retail (mic, mediu, hypemarket-uri și mall-uri), cât și zona de prezentare a produselor - vitrinele.

“Foarte puțini știu că iluminatul spațiilor comerciale este un element esențial în opțiunea de achiziție a clienților. Studiile privind comportamentul consumatorilor demonstrează că așezarea produselor în vitrină și felul în care acestea sunt puse în valoare de către lumină, reprezintă factori decisivi în decizia clienților de a intra în interiorul magazinului, mai ales în sectorul vestimentar. Pornind de la aceste premise am dezvoltat și promovat un sistem inovativ de iluminat comercial. Este vorba despre iluminatul inteligent dinamic al vitrinelor, pe care l-am implementat în premieră pe piața din Romania, la noul magazin Nissa inaugurat de curând în Mall Vitan, din capitală. Sistemul creează accente temporare de lumină, menite să evidențieze piesele vitrinei prin modificări de culoare sau temperatură a luminii. În urma cercetărilor realizate de inginerii noștri, am ajuns la concluzia că putem garanta că acest nou sistem poate produce o creștere cu până la 20% a traficului în magazin”, precizează Viorel Niculae.

Față de un sistem de iluminare clasic, costurile sunt cu aproximativ 20%-40% mai ridicate în cazul iluminatului inteligent dinamic, pornind de la un nivel minim de aproximativ 2.000 euro pentru o vitrina de dimensiuni medii.

În prezent, VEM Proiect Lighting este unicul producător integrat de sisteme de iluminat din România, care, pe lângă producția corpurilor de iluminat, realizează proiectarea și implementarea sistemelor pentru beneficiarii finali.  VEM Proiect Lighting a făcut conversia pe toate liniile de producție la tehnologia LED în urmă cu 8 ani, având capacitatea actuală de producție de aproximativ 500.000 unități pe an, din peste 2400 de modele de aparate de iluminat cu tehnologie LED.

Compania VEM Proiect Lighting a înregistrat o cifră de afaceri de 4.000.000 euro în 2016, în creștere cu 10% față de anul anterior, iar pentru 2017 este estimat pentru un avans de minim 20%. Fabrica VEM este amplasată în Popești-Leordeni (județ Ilfov), în incinta parcului industrial Menatwork.

Printre cele mai importante proiecte de iluminat realizate în ultimul an, se numără: Birourile Dell, Metropolis, eMag, Centrele logistice Nemo, Fabrica Valeo, Muzeul Literaturii Romane, MNAC, Magazinele Nissa, Otter, Salamander, Tezyo, Aldo, Bigotti, Massini, Il Passo, Braiconf, Bata, New Balance.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Energia se scumpeste cu 4% - Detaliile ascunse ale cresterii preturilor Energia se scumpeste cu 4% - Detaliile ascunse ale cresterii preturilor
Cei care refuza consolidarea imobilelor cu bulina - infractori Cei care refuza consolidarea imobilelor cu bulina - infractori
Piata termopanelor creste anual Piata termopanelor creste anual
Casa de "sticla" in forma de cub, la vanzare pentru 43 de mil. de dolari Casa de "sticla" in forma de cub, la vanzare pentru 43 de mil. de dolari
Veniturile provenite din cedarea folosintei bunurilor Veniturile provenite din cedarea folosintei bunurilor
Imobiliarii, primele victime romanesti ale crizei mondiale Imobiliarii, primele victime romanesti ale crizei mondiale

Vezi mai multe articole