O bucatarie practica

08 septembrie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Bucatarii de vis, amenajate in incaperi imense …
 
V-ati gandit bine insa in ce scop doriti sa folositi bucataria
 
Va fi destinata oare exclusiv pregatirii mancarii sau si servirii acesteia?
 
Este suficient de spatioasa pentru a putea calca si spala rufe?

De aceea inainte de a va decide nu uitati sa considerati toate aspectele, pozitive si negative.
 
Amplasarea frigiderului, chiuvetei si aragazului trebuie sa determine asa-numitul “triunghi de activitati“. Distanta ideala intre chiuveta si aragaz este de 1-2 m ; o distanta mai mica este insuficienta, iar cea mai mare de 2 m inseamna multi pasi inutili.
 
Desi amplasarea frigiderului se stabileste dupa reguli mai stricte, el trebuie oricum sa formeze un al treilea varf al triunghiului, echidistant intre chiuveta si suprafata de lucru, in masura in care este posibil.
 
Chiuveta este ideal de amplasat sub fereastra, iar masina de spalat in apropierea sa. De asemenea este foarte bine sa pastrati o distanta de 50cm intre aragaz si perete, in ideea de a manevra mai usor cratitele si castroanele. Cat despre cuptorul cu microunde, este recomandabil sa fie plasat pe suprafetele de lucru, pentru a usura accesul adultilor si pentru a-l impiedica pe cel al copiilor.
 
Locurile ramase intre echipamentele standard si perete sunt adeseori suficiente pentru amplasarea unor dulapioare fixe sau mobile, a etajerelor de legatura etc.
 
Cunoscand faptul ca o bucatarie amenajata corect reduce numarul de kilometri parcursi anual in acest spatiu de la 200 la 80, este cazul sa reflectati indelung inainte de a porni la treaba…

Adauga un comentariu


1 Comentariu

claudia

04 octombrie, 12:44

Doresc reamenajarea peretilor in bucatarie, acestia fiind cu faianta alba lucioasa, fara rosturi. Se preteaza foaia de pluta pentru acoperirea acestei (faiantei) in conditia in care un perete face condens? Aceasta foaie se poate monta si in zona aragazului?

Alte articole

Fonta | Cele mai bune vase de gatit Fonta | Cele mai bune vase de gatit
Sfaturi si idei utile pentru amenajarea unei bucatarii moderne Sfaturi si idei utile pentru amenajarea unei bucatarii moderne
Prima camera video HD ce recunoaste mancarea Prima camera video HD ce recunoaste mancarea
Suprafete speciale: blaturile de bucatarie Suprafete speciale: blaturile de bucatarie
Blat de bucatarie din granit sau acril? Avantaje si dezavantaje Blat de bucatarie din granit sau acril? Avantaje si dezavantaje
Cum ne comportam in cazul unui incendiu in bucatarie Cum ne comportam in cazul unui incendiu in bucatarie

Vezi mai multe articole