on

Cum să Alegi Scaunul de Bucătărie Perfect

23 noiembrie, 2021

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Mulți dintre noi obișnuim să modificăm decorul casei mai ales odată cu schimbarea sezonului. Sunt și foarte multe articole pe care le putem schimba cu ușurință pentru ca locuința noastră să fie în ritm cu natura, de la pleduri, cuverturi, perne decorative și până la paleta cromatică a altor articole mai ample. Totuși, când vine vorba de scaune bucătărie, pe acestea specialiștii ne îndeamnă să le alegem cu mare atenție. Nu pot fi înlocuite frecvent din mai multe motive, dar totodată trebuie să îndeplinească anumite criterii și funcții. Scaunele de bucătărie reprezintă o investiție și, cu siguranță, nu dorim să le înlocuim la fiecare șase luni, mai ales dacă familia noastră este una mai numeroasă, ceea ce înseamnă că deținem cel puțin 4 scaune de bucătărie.

 

Iată câteva modalități prin care puteți alege scaune de bucătărie frumoase, confortabile și care completează minunat amenajarea:

  1. Ce tip de amenajare doriți să creați? Înainte de a intra în magazine pentru a achiziționa scaunele de bucătărie de care aveți nevoie, încercați să luați în considerare ce tip de amenajare doriți să creați în bucătărie. Specialiștii în design interior ne atrag atenția că o greșeală obișnuită de care suntem vinovați cu toții este aceea de a cumpăra un set complet de masă și scaune de bucătărie. Deși nu este tocmai indicat să cumpărăm un astfel de set, scaunele ar trebui totuși să se potrivească cu masa și cu restul amenajării. Motivul pe care specialiștii nu ne încurajează să achiziționăm masa și scaunele ca set este acela de a nu încărca încăperea cu același tip de material. Dacă optăm pentru un set alcătuit din masă de lemn și scaune de bucătărie din lemn, vom încărca spațiul cu lemn. Într-un astfel de scenariu, putem alege un model de scaun de bucătărie tapițat cu material textil. În mod ideal, toate elementele ar trebui să fie diferite în ceea ce privește materialul și să se simtă mai diferit în mod intenționat. Așadar, gândiți-vă dacă doriți o atmosferă scandinavă, o amenajare industrială, o bucătărie elegantă sau poate o bucătărie rustică, după care luați deciziile în funcție de tipul de amenajare dorit.

 

  1. Măsurați înălțimea mesei. Următorul pas implică să măsurați înălțimea mesei. Nu toate mesele sunt la fel, deci trebuie să aveți întotdeauna la îndemână înălțimea mesei. Astfel, vă veți asigura că scaunele stau corect sub masă și că atunci când stați pe scaun există suficient spațiu pentru picioare. Trebuie să fiți foarte atenți la spătarul scaunului atunci când achiziționați scaune de bucătărie. Dacă masa este puțin mai înaltă decât o masă obișnuită, trebuie să jonglați cu mai multe modele moderne de scaune cu spătar pentru bucătărie pânâ când veți găsi modelul perfect, care să se potrivească excelent cu masa.

 

  1. Luați în considerare propria greutate. Orice scaun de bucătărie poate suporta un anumit număr maxim de kilograme. Acest aspect este unul deosebit de important, deoarece unele scaune de bucătărie fabricate din plastic subțire pot ceda foarte ușor. Unele picioare se pot înclina sub o greutate prea mare, așa că asigurați-vă și că picioarele sunt rezistente. În general, unele scaune de dining și de bucătărie sunt mai delicate, în timp ce altele sunt mai solide.

 

  1. Acordați atenție picioarelor scaunului. Picioarele scaunului sunt foarte importante din mai multe motive. Doriți să vă asigurați că sunt robuste și că pot susține cel puțin 120 kg, dar trebuie să luați în considerare forma picioarelor și modul în care se vor deplasa pe pardoseală, mai ales dacă doriți să așezați un covor în bucătărie sau în zona de dining.

 

 

Nu în ultimul rând, optați pentru scaune fabricate din materiale care sunt compatibile cu stilul personal de viață. De exemplu, scaunele tapițate cu material textil confortabil sunt foarte plăcute, dar nu vor mai fi la fel de plăcute și convenabile dacă aveți copii de vârstă mică. Unele materiale textile sunt mai greu de curățat, și trebuie avut în vedere acest aspect dacă aveți copii sau animale de companie. Lemnul are nevoie și el de lucrări de întreținere periodice. Plasticul este, într-adevăr, materialul cel mai ușor de întreținut, la fel și pielea ecologică. Cu alte cuvinte, când vine vorba de achiziționarea scaunelor de bucătărie, este mai recomandat să optați pentru funcționalitate în loc de estetică.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Blatul de bucatarie: noile trenduri Blatul de bucatarie: noile trenduri
Blaturi pentru bucatarie – bar Blaturi pentru bucatarie – bar
Amenajarea bucatariei: de ce sa alegi blat din lemn masiv Amenajarea bucatariei: de ce sa alegi blat din lemn masiv
Pentru bucatarie: chiuveta din granit Pentru bucatarie: chiuveta din granit
 Cum alegem aragazul ideal pentru bucatarie? Cum alegem aragazul ideal pentru bucatarie?
Placarea cu marmura in baie si bucatarie Placarea cu marmura in baie si bucatarie

Vezi mai multe articole