Oglinda - decor si introspectie

15 decembrie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Alegerea si amplasarea oglinzilor.

Indiferent de stilul ales in amenajarea unei locuinte, exista un obiect care nu lipseste niciodata - oglinda. Pe langa scopul pur practic, ea infrumuseteaza orice casa, da senzatia unui spatiu mai larg, adanceste suprafetele, si, de ce nu, poate crea chiar o atmosfera care impinge la meditatie sau intimitate.
Raportandu-ne strict la locuinte/incaperi, oglinzile transforma complet orice camera, dau luminozitate si pot schimba un decor simplu intr-unul spectaculos. Totodata, ele dau dinamism, fac ca obiectele sa capete semnificatii si reflexe noi.  Daca nu va deranjeaza sa aveti in aceeasi camera mai multe oglinzi, puteti sa faceti un adevarat “colt artistic”, care sa creeze jocuri de lumini sau sa puna in evidenta un alt obiect de decor. O colectie de oglinzi de mici dimensiuni poate deveni punctul focal al unei camere. Cu siguranta, va atrage atentia vizitatorilor, iar privirile se vor opri asupra peretelui respectiv. Aceste oglinzi pot fi de forme si marimi diferite, pot crea un puzzle sau un tot unitar.
Oglinzile pot deveni pretioase piese de mobilier daca le incadrati in rama potrivita. Daca aveti mai multe oglinzi incercati sa pastrati pentru ramele lor aceeasi tematica, acelasi material, sau macar sa fie de aceeasi culoare. O rama colorata este foarte potrivita pentru o casa decorata intr-un stil vesel sau o casa cu multi copii. Cu rama bogata in detalii sculptate, accentuate cu nuante aurii, poate completa o sufragerie de lux, in care exista mobila din lemn masiv. Cu rama alba de forma ovala, poate deveni oglinda romantica din camera unei adolescente si… nu numai.
Un perete acoperit in intregime de o oglinda va mari optic camera si ii va adauga un plus
de stralucire.
De mare efect este si amplasarea unei oglinzi neinramate pe un perete colorat aprins.
O oglinda asezata pe peretele salii de mese poate crea o atmosfera speciala, mai ales daca obisnuiti sa pregatiti cine romantice. O lumanare pusa pe masa, in fata oglinzii, va amplifica senzatia de intimitate, si in acelasi timp va oferi si lumina necesara servirii mesei. Acelasi efect romantic il va avea si o oglinda care sa acopere o mare parte a unui perete din dormitor. O oglinda amplasata pe hol, pe unul dintre peretii laterali, ofera spatiului profunzime si dimensiunile generoase.
Oglinzile reflecta si "imprastie" lumina in camera si aduc mai multa luminozitate colturilor intunecate. Piesele de mobilier capata mai mult fast daca au oglinzi montate pe usi.
O oglinda peste o alta oglinda amplasate in baie aduc inovatie si un plus de creativitate clasicei oglinzi asezate deasupra chiuvetei.
Vechile precepte chineze Feng Shui recomanda folosirea oglinzilor in contracararea fortelor malefice ale ambientului si in amplificarea energiilor benefice. Conform traditiei chinezesti, oglinzile trebuie puse mai ales vizavi de usa.
In literatura se spune ca oglinda te arata asa cum te vad ceilalti… important este sa alegeti oglinda “corecta”.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

5 lucruri de care ai nevoie intr-un apartament mic 5 lucruri de care ai nevoie intr-un apartament mic
Detaliile decorative care fac diferenta Detaliile decorative care fac diferenta
Patul japonez - ideal pentru dormitoarele "autohtone" Patul japonez - ideal pentru dormitoarele "autohtone"
Decor de toamna in amenajarea casei Decor de toamna in amenajarea casei
Sisteme de iluminat - noutati si trenduri 2020 Sisteme de iluminat - noutati si trenduri 2020
Draperia - pata de culoare care va si izoleaza locuinta Draperia - pata de culoare care va si izoleaza locuinta

Vezi mai multe articole