on

Orientarea balconului si plantele in ghiveci

26 iunie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Daca esti un iubitor al plantelor de apartament, atunci stii ca, pe perioada verii, este bine sa tii plantele pe balcon, pentru a se putea bucura de cat mai mult soare si aer. Totusi, atunci cand muti plantele pe balcon, este bine sa tii cont si de orientarea balconului in functie de punctele cardinale.

Balconul orientat catre sud ofera plantelor tale foarte multa lumina si caldura. Aceasta inseamna ca va trebui sa le uzi cu regularitate, de preferinta o data la doua zi, pentru ca razele soarelui vor usca repede pamantul. Mai mult, este indicat sa folosesti ghivece cat mai mari. Daca planta se afla intr-un ghiveci foarte mic, pamantul se va usca repede si ea nu va avea suficienta apa.

La polul opus se afla balconul orientat catre nord. Nu este recomandat ca plantele care prefera soarele sa stea intr-un balcon orientat spre nord, deoarece mediul va fi umbrit o mare parte a zilei. Pentru ca pamantul din ghivece nu se va usca usor, este recomandat sa nu folosesti prea multa apa atunci cand uzi plantele. Risti sa le ineci iar radacinile vor putrezi.

Balconul orientat catre vest este, de obicei, mai expus la vant. Trebuie sa folosesti ghivece mari pentru plante si sa le uzi cu regularitate, deoarece vantul va usca repede pamantul.

Daca balconul tau este orientat catre est, plantele se vor bucura de mult soare si multa caldura. Deci trebuie sa ai in vedere aceeasi regula a ghivecelor mari si spatioase, precum si regula udarii periodice a plantelor.

Respecta aceste mici sfaturi, acorda atentie detaliilor si plantele tale se vor bucura de o vara minunata in balconul tau, indiferent de orientarea acestuia.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Incalzitoare cu infrarosu pentru terase si zone exterioare Incalzitoare cu infrarosu pentru terase si zone exterioare
“Placa de gipscarton cu faianta se desprinde de pe perete. Cum fac sa nu reiau lucrarea de la zero?” “Placa de gipscarton cu faianta se desprinde de pe perete. Cum fac sa nu reiau lucrarea de la zero?”
Reguli la plantarea murilor si a zmeurilor Reguli la plantarea murilor si a zmeurilor
Reamenajarea balconului (II) Reamenajarea balconului (II)
Pavarea spatiilor exterioare: 5 motive pentru care sa alegi gresia de exterior Pavarea spatiilor exterioare: 5 motive pentru care sa alegi gresia de exterior
Despre balcon si decorarea terasei Despre balcon si decorarea terasei

Vezi mai multe articole