on

Orientarea balconului si plantele in ghiveci

26 iunie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Daca esti un iubitor al plantelor de apartament, atunci stii ca, pe perioada verii, este bine sa tii plantele pe balcon, pentru a se putea bucura de cat mai mult soare si aer. Totusi, atunci cand muti plantele pe balcon, este bine sa tii cont si de orientarea balconului in functie de punctele cardinale.

Balconul orientat catre sud ofera plantelor tale foarte multa lumina si caldura. Aceasta inseamna ca va trebui sa le uzi cu regularitate, de preferinta o data la doua zi, pentru ca razele soarelui vor usca repede pamantul. Mai mult, este indicat sa folosesti ghivece cat mai mari. Daca planta se afla intr-un ghiveci foarte mic, pamantul se va usca repede si ea nu va avea suficienta apa.

La polul opus se afla balconul orientat catre nord. Nu este recomandat ca plantele care prefera soarele sa stea intr-un balcon orientat spre nord, deoarece mediul va fi umbrit o mare parte a zilei. Pentru ca pamantul din ghivece nu se va usca usor, este recomandat sa nu folosesti prea multa apa atunci cand uzi plantele. Risti sa le ineci iar radacinile vor putrezi.

Balconul orientat catre vest este, de obicei, mai expus la vant. Trebuie sa folosesti ghivece mari pentru plante si sa le uzi cu regularitate, deoarece vantul va usca repede pamantul.

Daca balconul tau este orientat catre est, plantele se vor bucura de mult soare si multa caldura. Deci trebuie sa ai in vedere aceeasi regula a ghivecelor mari si spatioase, precum si regula udarii periodice a plantelor.

Respecta aceste mici sfaturi, acorda atentie detaliilor si plantele tale se vor bucura de o vara minunata in balconul tau, indiferent de orientarea acestuia.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

4 motive pentru care cumpararea unui dulap de balcon este cea mai buna decizie 4 motive pentru care cumpararea unui dulap de balcon este cea mai buna decizie
Pentru o terasa exterioara, granit sau ardezie? Pentru o terasa exterioara, granit sau ardezie?
Decorarea balconului Decorarea balconului
Reamenajarea balconului (II) Reamenajarea balconului (II)
Transforma balconul intr-un sanctuar al relaxarii Transforma balconul intr-un sanctuar al relaxarii
Gradina cu legume din balconul tau Gradina cu legume din balconul tau

Vezi mai multe articole