on

Sfaturi DIY de montare a plasei impotriva insectelor

14 aprilie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Asa cum ne-am obisnuit in fiecare primavara, odata cu venirea caldurii ne activam si incepem sa petrecem tot mai mult timp in aer liber. Insa, in acelasi timp cu noi, se activeaza si insectele, unele dintre ele recunoscute pentru disconfortul pe care il creeaza. De aceea, daca planuiesti sa iti petreci timpul pe terasa acoperita fara perturbari cauzate de micile vietati, atunci este cazul sa iti montezi o plasa impotriva acestora. In acest articol ne-am propus sa iti prezentam cum poti realiza chiar tu o astfel de protectie.

Pasul 1

Pentru inceput, masoara dimensiunea terasei. Apoi, cand achizitionezi plasa, trebuie sa ai in vedere ca aceasta sa fie suficient de lata cat sa acopere intreaga suprafata, dar si sa poata fi prinsa de acoperis. Poti opta pentru plasa, pur si simplu, sau, in cazul in care nu doresti ca o latura sa mai poata fi deschisa, poti alege panouri cu plasa.

Pasul 2

Prinde plasa cu ajutorul unor capse. Daca terasa este in spatele casei, poti alege sa fixezi plasa pe exterior. In schimb, daca este in parte din fata a locuintei, atunci este mai indicat ca plasa sa fie fixata pe interior. Oricum, ambele metode sunt la fel de eficiente.

Pasul 3

Fixeaza banda cu arici adeziv in partea de sus a fiecarei plase. Este de preferat sa folosesti banda fara lipici, dar sa o cosi de plasa.

Pasul 4

Coase magneti din jumatatea in jumatate de metru de-a lungul plasei. Acestia vor impiedica cortinele sa fie luate de vant. Magnetii ar trebui cusuti in locurile unde plasa intalneste stalpii terasei sau peretele casei.

Pasul 5

Lipeste magneti pe suprafetele de contact (stalpi si zidul casei). Ai grija sa fie lipiti astfel incat sa se afle in dreptul celor cusuti pe plasa.

Pasul 6

Fixeaza in partea de jos cealalta jumatate a benzii cu arici adeziv, astfel incat sa poti ridica si agata plasa de fiecare data cand doresti.

Asadar, pentru aceasta operatiune de dificultate medie vei avea nevoie de urmatoarele materiale:

  1. Ruleta
  2. Banda cu arici adeziv
  3. Capsator
  4. Ac si ata de cusut
  5. Magneti

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Despre balcon si decorarea terasei Despre balcon si decorarea terasei
“Placa de gipscarton cu faianta se desprinde de pe perete. Cum fac sa nu reiau lucrarea de la zero?” “Placa de gipscarton cu faianta se desprinde de pe perete. Cum fac sa nu reiau lucrarea de la zero?”
Gradina cu legume din balconul tau Gradina cu legume din balconul tau
Sfaturi pentru un balcon mic…. dar generos Sfaturi pentru un balcon mic…. dar generos
Amenajarea balconului Amenajarea balconului
Ce sunt geamurile glisante si de ce ar trebui sa le ai in balcon? Ce sunt geamurile glisante si de ce ar trebui sa le ai in balcon?

Vezi mai multe articole