Montare panouri pentru termoizolarea la interior

Panouri cu izolatie pentru termoizolarea la interior

01 septembrie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Termoizolarea interioara, in sistemul de acum binecunoscut, presupune utilizarea placilor de gips-carton montate pe o structura de profile metalice specifice, adaugarea masei izolatoare realizata din vata minerala cu sau fara bariera de vapori, in functie de tipul aplicatiei.

O alta optiune din aceeasi categorie cu solutia mentionata anterior este utilizarea unor panouri cu izolatie pentru repararea, renovarea si imbunatatirea aspectului peretilor. Este vorba de utilizarea unor produse realizate din placi de gipscarton ce au pe ele aplicata izolatie termica.

Din punct de vedere constructiv, aceste panouri cu izolatie sunt realizate din doua straturi, unul din placa de gips-carton, iar cel de-al doilea din polistiren expandat, lipite intre ele. Formeaza astfel un panou izolator ce se gaseste la 3 (trei) grosimi, panouri cu izolatie de 20 mm, de 40 mm si de 60 mm la care se adauga grosimea placilor de ghips-carton. Denumirea comerciala a acestor panouri este Rigitherm.

Utilizarea panourilor este recomandata pentru renovari, de exemplu in cazul in care nu se poate realiza termoizolarea la exterior sau chiar pentru constructii noi, atunci cand se doreste o minima izolare interioara realizata odata cu sistemul de finisare al peretilor.

Avand o suprafata din gips-carton, sistemul de finisare este cel cunoscut, fie prin gletuire, fie prin tapetare, fie prin aplicarea diferitelor materiale de decorate (vopsele, tencuieli decorative etc).

Necesarul de materiale este extrem de redus, pentru realizarea lucrarii de placare interioara cu panouri izolatoare Rigitherm avem nevoie de placile efective la grosimea necesara, adeziv pe baza de ipsos si materialele pentru finisarea rosturilor (banda de armare si pasta de rosturi). Sistemul nu necesita fixare mecanica suplimentare, este identic cu placarea directa a peretilor utilizand panouri din gips-carton.

Etapele de executie a lucrarii de montaj panouri termoizolante:
1. Curatarea si pregatirea stratului suport, se curata de praf, de substante antiaderente, se elimina straturile degradate de tencuiala si glet, acolo unde este cazul, se amorseaza suprafata;
2. Se debiteaza panourile cu izolatie la dimensiunile necesare si se prepara ipsosul adeziv;
3. Se aplica ipsosul adeziv pe spatele placilor, pe izolatie, respectand regula „cordon continuu pe conturul placii si pe mijlocul placii (longitudinal) in 3-6 puncte”;
4. Se fixeaza placile pe pereti, se preseaza usor si se aliniaza cu dreptarul si nivela, avand grija sa existe aliniere pe toate zonele de imbinare;
5. A doua zi se finiseaza rosturile placilor, se aplica banda de imbinare si chitul de rosturi.

Principalele avantaje ale utilizarii acestor tipuri de panouri cu izolatie:
- usurinta in aplicare, necesita doar atentie la montaj, fara cerinte speciale si un adeziv pentru polistiren pe baza de ipsos sau ciment;
- costuri reduse
- inventar minim de uneltele: ferastrau, dreptar, nivela, ruleta, cutter, mistrie, gletiera si galeata;
- nu necesita autorizari sau aprobari, nu depindeti de vecini sau autoritati, puteti termoizola cand doriti, indiferent de vremea de afara;
- imbunatateste confortul interior, prin contributia la rezistenta termica a peretilor ceea ce inseamna confort si economie de energie;.
- utilizare multipla, atat pentru constructii noi, cat si pentru renovari, izoleaza si asigura un finisaj perfect al suprafetelor.

Adauga un comentariu


1 Comentariu

Costel

03 septembrie, 22:53

Mai bine le cumpar separat. Gips carton + EPS, ies mai ieftin.

Alte articole

Izolarea mansardei si controlul umiditatii Izolarea mansardei si controlul umiditatii
Termoizolare – verificarea si pregatirea suprafetei suport Termoizolare – verificarea si pregatirea suprafetei suport
Primele sfaturi din 2018 (I): “Asa vreau sa izolez podul. Este in regula?” Primele sfaturi din 2018 (I): “Asa vreau sa izolez podul. Este in regula?”
Cu ce material iti poti izola podul casei Cu ce material iti poti izola podul casei
Poluarea fonica: cat de groasa trebuie sa fie izolatia pentru diverse niveluri de zgomot Poluarea fonica: cat de groasa trebuie sa fie izolatia pentru diverse niveluri de zgomot
Hidroizolatii Conduraru – 15 ani de experienta! Hidroizolatii Conduraru – 15 ani de experienta!

Vezi mai multe articole