Placa de polistiren de peste 20 de cm grosime

Beneficiile polistirenului pe perioada verii

27 iunie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Beneficiile termoizolarii locuintei cu polistiren nu se vad doar iarna, cand viscolul suiera printre blocuri iar temperaturile scad sub -10 grade Celsius, ci si vara. Expandat sau extrudat, polistirenul te protejeaza si de canicula.

Polistirenul reduce schimburile energetice dintre imobil si mediul exterior. Daca iarna nu lasa caldura din casa sa iasa prin pereti si sa se disipeze in frigul iernii, pe perioada verii impiedica racoarea din apartament sa iasa prin pereti si nici nu lasa canicula sa intre in casa.

Pentru termoizolatia peretilor exteriori este suficient sa folosesti polistiren expandat, dar pentru termoizolatia pardoselilor, planseelor, teraselor, soclurilor, fundatiilor si acoperisurilor este recomandat polistirenul extrudat. Acesta este mult mai compact decat polistirenul expandat, are rezistenta superioara la socuri iar absorbtia de umiditate si de apa sunt practic nule. Este important ca acoperisul si pardoseala sa fie si ele termoizolate deoarece, insumat, aproximativ 37% dintre schimburile energetice ale unui imobil au loc prin acoperis si prin pardoseala.

Reducerea schimburilor energetice dintre casa si natura, pe perioada verii, se traduce in economii la factura de electricitate. Aparatele de aer conditionat vor functiona mai putin pentru a racori casa iar racoarea produsa va persista in casa pentru mai mult timp.

In afara de economiile banesti, polistirenul mai ofera si alte beneficii. Fiind rezistent la apa, protejeaza casa de daunele pe care le poate provoca apa. Nu uita ca vara sunt multe furtuni si ruperi de nori, grindina, iar o izolatie cu polistiren ofera o protectie superioada.

In incheiere, un ultim beneficiu al polistirenului, pe care probabil nu l-ai luat in considerare pana acum. Reduce semnificativ zgomotul exterior, astfel ca expresia “linistea noptilor de vara” capata cu adevarat sens.

Adauga un comentariu


1 Comentariu

Eugen

29 iunie, 13:53

Mai trebuie facuta o precizare referitor la cum se pastreaza temperatura in casa izolata fata de cea neizolata. La casa izolata cu polistiren temperatura vara va creste fata de verile cand nu era izolata deoarece interiorul casei pana la urma isi ridica temperatura, in schimb peretii noaptea,atunci cand este racoare, nu se mai racesc din cauza izolarii.Corect este de spus ca atunci cand casaeste izolata si are si aer conditionat,racoarea interioara se va pastra mai bine si mai mult timp atunci cand va fi periodic racita cu aer conditionat.

Alte articole

Incalzire cu sisteme alternative – folii pentru incalzire Incalzire cu sisteme alternative – folii pentru incalzire
Modernizati-va casa si economisiti energie! (prima parte) Modernizati-va casa si economisiti energie! (prima parte)
Termoizolatii cu lana si canepa naturala Termoizolatii cu lana si canepa naturala
Izolatie cu Aerogel Izolatie cu Aerogel
Cu ce material iti poti izola podul casei Cu ce material iti poti izola podul casei
La "baza" este termoizolarea - polistirenul extrudat La "baza" este termoizolarea - polistirenul extrudat

Vezi mai multe articole