on

Cu ce material iti poti izola podul casei

25 iunie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Termoizolarea peretilor casei se realizeaza cu polistiren, acesta fiind cel mai utilizat material in momentul de fata. Termoizolarea podului casei este si ea o operatiune necesara pentru obtinerea eficientei energetice a locuintei. Din fericire, termoizolarea podului poate fi facuta cu o mare varietate de material, atat conventionale, cat si ecologice. Iata ce variante ai la indemana.

Lana minerala este un material conventional, realizat dintr-un amestec de piatra bazaltica, in proportie de 25%, si otel reciclat in proportie de 75%. Lana minerala prezinta un mare avantaj: este ignifuza. In plus, poate fi reciclata, are o durata mare de viata si nu mucegaieste. Dar acest material are si dezavantajele lui: nu este biodegradabil si irita pielea, ochii si gatul.

Fibra de sticla este un foarte bun material termoizolant si este utilizata pe scara larga. Poate fi reciclata si refolosita. In schimb, fibra de sticla prezinta numeroase dezavantaje: nu este biodegradabila, degaja gaze toxice atunci cand este arsa, poate irita pielea, ochii si gatul, iar tehnologia de fabricatie presupune degajarea de floruri si clor in atmosfera, acestea fiind nocive.

Canepa si inul fac parte din categoria materialelor ecologice cu care iti poti termoizola podul casei. Acestea prezinta numeroase avantaje: sunt biodegradabile si nu sunt toxice, deci putem spune ca sunt prietenoase cu mediul inconjurator. Izoleaza atat termic cat si fonic. Au insa dezavantajul ca sunt relativ scumpe fata de materialele conventionale.

Lana are o performanta termica similara cu lana minerala si fibra de sticla. Este biodegradabila si reciclabila, este rezistenta la mucegai si izoleaza atat termic, cat si fonic. In schimb, are un mare dezavantaj: pretul este mai mare decat al produselor conventionale.

In incheiere iti prezentam si un material pe care putini il iau in calcul. Este vorba despre ziare. Sunt biodegradabile si termoizoleaza foarte bine, dar au o mare problema cu umezeala si mucegaiul.

Niciun produs nu este perfect, fiecare are avantajele si dezavantajele lui. Important este ca, atunci cand alegi materialul cu care sa-ti izolezi podul, sa tii cont si de factorii de mediu.

Adauga un comentariu


2 Comentarii

Radu Vascu

29 iunie, 23:18

Va invit sa luati in calcul un material natural, biodegradabil, ignifugat, cu deosebit de mare permisivitate la vapori si cu o foarte mare rezistenta fonica - Fibra de lemn.

radu voinea

29 iunie, 14:57

Buna ziua,
Trebuie sa izolez si eu podul, la o casa la Valenii de Munte. In afara de ce ati prezentat dv. mai sus, as opta pentru celuloza, spuma poliuretanica sau vata bazaltica. Ce imi recomandati? Primele doua sunt cam scumpe.....
Vreau sa izolez si tavanul dintre mansarda si pod.
Multumesc.
O zi excelenta!

Alte articole

Termoizolarea podelei - ordinea corecta a straturilor Termoizolarea podelei - ordinea corecta a straturilor
Polistirenul cu striatii, mai sigur si mai eficient Polistirenul cu striatii, mai sigur si mai eficient
O investitie profitabila: termoizolatia de interior O investitie profitabila: termoizolatia de interior
Termoizolarea fatadei cu polistiren expandat Termoizolarea fatadei cu polistiren expandat
Pretul locuintei in functie de termoizolatie Pretul locuintei in functie de termoizolatie
5 sfaturi pentru a preveni deteriorarea cauzata de umezeala 5 sfaturi pentru a preveni deteriorarea cauzata de umezeala

Vezi mai multe articole