Pardoseala

Care este cel mai bun adeziv pentru placarile cu gresie? Dar daca plachezi cu marmura, ce adeziv ar fi bine sa folosesti? Cum montezi corect parchetul laminat? Dar pe cel clasic? Si cat de uscat trebuie sa fie parchetul? Sau ce solutii ai la dispozitie pentru a lipi mocheta sau linoleum pe pardoseala? La toate aceste intrebari, precum si multe altele, gasesti raspunsuri in aceasta sectiune.

Mocheta sau linoleum. Amandoua trebuie montate (II)

Mocheta sau linoleum. Amandoua trebuie montate (II)

21 martie, 2006

Mocheta, „o ruda mai saraca“? Mocheta, privita uneori ca „ruda mai saraca“ a covorului, poate fi utilizata pentru acoperirea pardoselilor din locuinte, birouri sau hoteluri. Unul dintre atuurile acesteia este greutatea redusa (5 kg/mp, grosime de 7 mm). Materialele din care este confectionata ii confera calitati termoizolante si fonoabsorbante. Suportul (partea de jos care intra in contact cu sapa) ii asigura rezistenta la uzura si calitati de izolator termic. Acesta poate fi confectionat din pasla, iuta, rasini, materiale bitumate, tesaturi din fibre sintetice, PVC sau cauciuc. In masa lui sunt prevazute retele de fibre care ii confera rezistenta la spalare. Partea exterioara, pe care o „calcam in picioare“, este realizata cu fire din polipropilena, poliamida sau lana. Pe un metru…

mai mult >
Mocheta sau linoleum: amandoua trebuie montate (I)

Mocheta sau linoleum: amandoua trebuie montate (I)

14 martie, 2006

Cand intram intr-un magazin cu mocheta sau linoleum suntem coplesiti de varietatea de modele si culori. Din aceasta cauza suntem preocupati sa facem o alegere din punct de vedere estetic. Expunerea noastra va va ajuta sa faceti o selectie si in ceea ce priveste calitea si compatibilitea materialului cu incaperea pe care doriti sa o amenajati. Vom lua in considerare trasaturi precum rezistenta la uzura, calitati termoizolante si fonoabsorbante, precum si modalitati de montare. Cele doua materiale, alternative economice la placarile cu gresie sau parchet, au si avantajul ca pot fi montate chiar de dumneavoastra, daca aveti de acoperit suprafete mici. In caz ca va pregatiti pentru o lucrare de proportii, va recomandam sa va luati un mester si... sa-i dati sfaturi. Daca le montam singuri, trebuie…

mai mult >
Pardoseala devine perete!

Pardoseala devine perete!

24 februarie, 2006

Case fluide... Logica spatiala a proiectului prezentat se bazeaza pe o premisa simpla: o panglica pliata. Pardoseala devine perete, apoi se pliaza din nou si redevine planseu, apoi iar perete. Cu fiecare schimbare de directie, „panglica" determina diverse spatii. Relationarea acestor spatii se face foarte interesant si complex: o unduire a panglicii de la un nivel este taiata la jumatate si spatiul „aluneca" cu un nivel in sus si in jos (foto), creand o continuitate spatiala controlata. Desi pare un spatiu continuu, totusi fiecare zona din cladire poate functiona independent de celelalte, astfel ca unele spatii pot fi luminate in acelasi timp in care spatiile invecinate acestora pot fi umbrite. Nivelele acestei constructii au aparenta unor carti de joc ce tocmai sunt amestecate, iar acest…

mai mult >
Faianta din casele noastre

Faianta din casele noastre

20 februarie, 2006

Toti ne dorim faianta in locuintele noastre, nu-i asa? In baie, bucatarie, balcon... Totusi, trebuie sa ne gandim foarte serios daca are rost sa o montam oriunde vrem. Poate ca nu merita investitia! Daca hotarati sa mergeti mai departe, trebuie sa stiti care sunt materialele, sculele si etapele necesare. O intrebare pentru nota 10: de ce placam peretii din baie sau bucatarie cu faianta? Doar ca sa „ne ia ochii“? Poate fi si acesta un motiv, dar mai aveti dreptul la inca doua incercari. Da, asa e: pentru a ne apara zidaria de umezeala si pentru o igienizare mai simpla a camerelor respective. Ati trecut un test care demonstreaza ca ati inteles rolul ei principal, dar si caror incaperi le este destinata. Fiind impermeabila, faianta are rolul unei bariere pentru umiditate, in special in partea…

mai mult >
Procesul de lacuire

Procesul de lacuire

31 ianuarie, 2006

Lacuirea si obtinerea unui efect satinat este fara indoiala capitolul cel mai delicat al vopsirii. Putem lacui un perete sau un tavan, insa cel mai adesea rezervam efectul de stralucire “oglinda” mobilierului. Lacuirea necesita rabdare, iar aplicarea se realizeaza in doua etape : pregatirea suprafetei si aplicarea lacului. PREGATIREA SUPRAFETEI Rezultatul final depinde in primul rand de pregatirea suprafetei mobilei. Aceasta trebuie sa fie perfect neteda, ceea ce presupune mai multe etape de lucru esentiale: Slefuire Curatare suprafata Strat protector Eventual: Retusuri si o noua slefuire Dublu strat protector Protejarea elementelor care nu necesita lacuirea sau daca este posibil demontarea acestora. SECRETELE UNEI LACUIRI REUSITE Pregatiti cu grija suprafata. Alegeti un lac de foarte…

mai mult >