Pardoseala

Care este cel mai bun adeziv pentru placarile cu gresie? Dar daca plachezi cu marmura, ce adeziv ar fi bine sa folosesti? Cum montezi corect parchetul laminat? Dar pe cel clasic? Si cat de uscat trebuie sa fie parchetul? Sau ce solutii ai la dispozitie pentru a lipi mocheta sau linoleum pe pardoseala? La toate aceste intrebari, precum si multe altele, gasesti raspunsuri in aceasta sectiune.

Mocheta

Mocheta

31 ianuarie, 2006

Optiunea pentru dalele de mocheta prezinta aceleasi avantaje estetice si acelasi confort ca si cea pentru mocheta traditionala; in plus, nu implica transportarea unor materiale grele, permitand crearea unui decor pe masura suprafatei sau inlocuirea unei parti de mocheta deteriorate, fara inevitabilele alunecari ale materialului. Suprafata trebuie sa fie plana, curata si perfect uscata. Este indicata pastrarea dalelor de mocheta timp de 24 de ore intr-o camera cu temperatura de 20ºC, inainte de aplicare. Sfaturi inainte de aplicare. Utilizarea cotidiana a unei camere mochetate confirma faptul ca exista anumite “zone de trafic” care se deterioreaza mai repede decat restul suprafetei. Utilizand dalele de mocheta, exista posibilitatea de a schimba fara probleme cateva piese, inainte ca uzura…

mai mult >
Despre linoleum

Despre linoleum

31 ianuarie, 2006

Gresie, parchet, mocheta, pluta, cauciuc sau fibre naturale …dar cum ramane cu linoleumul … ? De la momentele sale de glorie din anii ’30, urmate de inlocuirea aparentirevocabila cu mocheta, linoleumul se pare ca se pregateste pentru o nouaperioada de gratie. Obtinerea linoleumului. Pasta de linoleum este fabricata din materiale naturale 100% - ulei de in, faina de lemn, pluta si rasini; vopsita ulterior cu pigmenti, ea este calandrata pe o tesatura de iuta. Spre deosebire de linoleumul unicolor, linoleumul incrustat este obtinut prin producerea de diferente de grosime pe suprafata; in cazul linoleumului – pluta, pluta este incorporata sub forma de granule. Progresele remarcabile pe plan estetic permit realizarea decorurilor care completeaza finisarile traditionale, unicolor sau marmorate.…

mai mult >
Ingrijirea parchetului

Ingrijirea parchetului

31 ianuarie, 2006

Parchetul vechi din lemn masiv nu mai arata deloc bine? Ar trebui schimbat, dar costa destul de mult…dar daca am incerca sa-l renovam? Fiind vorba de un parchet gros, n-ar fi prea complicat sa-l renovam prin raschetare si finisare. Dar haideti sa stabilim de la inceput etapele importante ale acestei lucrari: Curatare profunda. Este intotdeauna prima etapa in acest proces, pentru ca vizeaza indepartarea cerii sau a vopselei reziduale si se realizeaza de obicei cu un sampon special. In cazul in care parchetul a fost acoperit cu mocheta, urmele de adeziv si de burete sintetic trebuie razuite; daca a fost vopsit, e de preferat sa utilizati un decapant pentru a inmuia si curata vopseaua. Clatiti si apoi lasati sa se usuce. Acum este momentul sa constatati crapaturile si lamelele defecte si sa…

mai mult >
Alegerea parchetului

Alegerea parchetului

30 ianuarie, 2006

Sanatos, nobil, durabil si relativ usor de intretinut, parchetul e privit din nou cu entuziasm... Intr-o multitudine de nuante si cu diferite grade de rezistenta, esentele de lemn cele mai folosite sunt cele europene (stejar, castan, pin), in timp ce esentele tropicale cu tonalitati mai calde (iroko, tec sau wenge) apartin frecvent realizarilor de prestigiu. Caracteristic parchetelor traditionale ramane stejarul, fiind foarte rezistentsi usor de intretinut. Desi foarte apreciat pentru nuantele sale, fagul are ca principal dezavantaj sensibilitatea crescuta la apa. Usor de asortat datorita nuantelor sale deschise, pinul ramane totusi parchetulincaperilor cu trafic moderat (ex. dormitoare). Artarul si frasinul sunt singurele variante din categoria esentelor europene recomandate pentru bucatarii.…

mai mult >
Curatarea covoarelor

Curatarea covoarelor

30 ianuarie, 2006

Daca n-ati facut-o inca, mai aveti putin timp … Daca vi se pare o corvoada insuportabila, ne-am gandit noi la niste solutii simple si eficiente … In primul rand trebuie sa alegeti solutia salvatoare in functie de material si de natura petei ; pentru mochete si anumite tapiserii se folosesc produse specifice, insa cele care au dimensiuni mici si nu prezinta caracteristici speciale pot fi spalate la masina automata. Cum prevenim instalarea petelor dificile? Putem aplica spre exemplu un aerosol Scotchgard. chiar si pe scaunele tapisate. De asemenea este indicat sa folosim periodic un aparat de curatat cu vapori, pe langa aspirator. O data sau de doua ori pe an se va aplica pe machete o pudra absorbanta, iar pe covoare si canapele se va pulveriza o spuma uscata, iar apoi se vor aspira. Va…

mai mult >