Pardoseala

Care este cel mai bun adeziv pentru placarile cu gresie? Dar daca plachezi cu marmura, ce adeziv ar fi bine sa folosesti? Cum montezi corect parchetul laminat? Dar pe cel clasic? Si cat de uscat trebuie sa fie parchetul? Sau ce solutii ai la dispozitie pentru a lipi mocheta sau linoleum pe pardoseala? La toate aceste intrebari, precum si multe altele, gasesti raspunsuri in aceasta sectiune.

on

Montarea tipurilor de parchet

28 mai, 2020

In materie de pardoseli, vom descoperi pe piata diverse solutii, multe dintre ele sunt inspirate din variantele clasice, altele insa sunt concepte noi. Cand vine vorba despre cea mai avantajoasa metoda de placare a pardoselii pentru dormitor sau sufragerie, inevitabil parchetul este cap de lista, iar acest lucru se datoreaza in mare parte avantajelor oferite de acesta. Parchetul din lemn are capacitatea de a intretine o atmosfera calda iarna, dar si de a pastra racoarea pe timp de vara. Din acest motiv, precum si din altele asemanatoare, parchetul este preferat in multe proiecte de amenajare interioara si probabil va avea prioritate si de acum inainte. Parchetul este disponibil in prezent intr-o multitudine de variante de pret si de modele. In principiu, exista trei tipuri: din lemn masiv,…

mai mult >
on

Parchet laminat – Probleme si solutii

10 februarie, 2020

Atunci cand vine vorba de pardoseli, parchetul reuseste intotdeauna sa ne incante prin aspectul sau deosebit. Parchetul laminat este extrem de apreciat datorita proprietatilor sale. El este disponibil intr-o gama variata de tonuri si texturi. De asemenea, este usor de montat, iar acest lucru se datoreaza sistemului click, este usor de intretinut, iar pretul este unul avantajos. Dar la fel ca orice alta lucrare si parchetul laminat ne poate pune in dificultate, iata cu ce probleme se confrunta forumistii MisiuneaCasa. Bogdandoru, forumist incepator MisiuneaCasa: Am montat de curand parchet laminat cu click, dar atunci cand calc pe el, in anumite zone, apare o senzatie de "plutire" si in zona respectiva parchetul se lasa usor. Este normal acest lucru? Montatorii sustin ca este normal avand in…

mai mult >
on

Pardoseala din pluta – Avantajele si Dezavantaje

27 ianuarie, 2020

Desipardoseala din plutanu este o alegere la fel de populara precum parchetul sau gresia, rezistenta si eficienta termica o fac potrivita pentru orice tip de locuinta. Pluta este un material extrem de usor de intretinut, are o durata de viata mare, iar costul de achizitie nu este unul ridicat. In functie de modelul ales si de furnizorul selectat, pardoselile din pluta pot fi o alternativa avantajoasa la pardoselile laminate conventionale. Avantajele placilor de pluta: • sunt realizate dintr-un material natural; • sunt rezistente la trafic mediu si casnic; • sunt antistatice; • sunt fonoabsorbante; • bune izolatoare fonice; • sunt stabile; • au o durabilitate ridicata a stratului de uzura. Deoarece in compozitia sa se regasesc acizi grasi si suberina (substanta organica impermeabila)…

mai mult >
on

Parchet laminat sau stratificat? Iata care sunt avantajele si dezavantajele

20 ianuarie, 2020

Atunci cand vine vorba de pardoseli, parchetul reuseste intotdeauna sa ne incante prin aspectul sau deosebit. Avand in vedere tehnologiile moderne de productie gasim pe piata trei tipuri de parchet: parchet laminat, stratificat sau masiv, cu avantajele si dezavantajele lor. Parchetul laminat este o solutie aparuta la inceputul anilor ‘90 pe piata romaneasca si ofera o gama larga de tonuri si texturi. Putem gasi nuante de la pin nordic pana la esente exotice precum wenge sau mahon. Acest tip de parchet este compus din stratul de uzura care de obicei este din melamina printata, cu trei clase de rezistenta la trafic: rezidential, comercial si trafic comercial intens. Aceste clase difera in functie de destinatia spatiului unde va fi montat. Stratul suport al acestui tip de parchet este in general…

mai mult >
on

Ce este pardoseala epoxidica

28 august, 2019

Pardoseala epoxidica este o suprafata continua realizata pe baza de rasini epoxidice - materiale polimerice in stare lichida, care in urma unei reactii chimice de polimerizare se solidifica. Pardoseala epoxidica nu prezinta rosturi sau imbinari si este disponibila intr-o gama variata de culori, modele (exista chiar si modele cu efect 3D), texturi (line sau accidentate) si finisaje (lucios, semi-lucios sau mat). Fiind dezvoltata initial in scop industrial, mai ales pentru zonele cu trafic intens pentru ca ofera o rezistenta mecanica deosebita, usor, usor a devenit o solutie perfecta si pentru decorarea locuintelor. Pardoseala epoxidica este rezistenta la uzura si este si un bun hidroizolant, fiind recomandat pentru finisarea pardoselilor din bucatarii, bai, terase, balcoane – in special in…

mai mult >