Pardoseala

Care este cel mai bun adeziv pentru placarile cu gresie? Dar daca plachezi cu marmura, ce adeziv ar fi bine sa folosesti? Cum montezi corect parchetul laminat? Dar pe cel clasic? Si cat de uscat trebuie sa fie parchetul? Sau ce solutii ai la dispozitie pentru a lipi mocheta sau linoleum pe pardoseala? La toate aceste intrebari, precum si multe altele, gasesti raspunsuri in aceasta sectiune.

on

Pardoseala: 3 variante pentru toate buzunarele

16 august, 2017

Asa cum stim, pardoseala este un element extrem de important al oricarei cladiri, datorita traficului pe care trebuie sa-l suporte in fiecare zi. Fie ca vorbim despre un birou sau despre o casa privata, suprafata pe care se calca trebuie sa reziste unei presiuni mai mari sau mai mici. Dar cum procedam in cazul in care bugetul nu permite montarea unor materiale pe cat de rezistente, pe atat de costisitoare, precum gresia, piatra naturala ori parchetul din lemn masiv? Ei, bine, din fericire exista si variante atat rezistente, cat si satisfacatoare din punct de vedere financiar. 1. Parchetul laminat Aceasta varianta este una dintre cele mai bune alegeri pentru zonele cu trafic intens. Parchetul laminat si-a dovedit in timp rezistenta si a confirmat faptul ca reprezinta o alternativa de incredere…

mai mult >
on

Avantajele si conditiile finisarii pardoselii cu un covor din PVC

15 decembrie, 2016

O metodă veche dar adusă in actualitate la alt nivel tehnic, de calitate şi de design o reprezintă finisarea pardoselilor cu materialul numit covor din PVC. Pardoselile din covor PVC prezintă câteva avantaje incontestabile: nu alunecă rezistă la acţiunea substanţelor chimice rezistă foarte bine la uzură nu se pătează şi nu se zgârie rezistă la traficul intens sunt antistatice și antiderapante sunt antibacteriene (calitate cerută de normele de igienă din industria alimentară şi domeniul medical) sunt foarte uşor de curăţat/ întreţinut disponibile într-o gamă variată de modele și culori sunt elastice, uşor de montat pe zona de scafă şi pe zonele cu colţuri îmbinări etanşe realizate prin sudură, nu prezintă rosturi Din punct de vedere constructiv, putem…

mai mult >
Renovare pardoseala veche

Renovare pardoseala veche – Scurt ghid pentru efectuarea corecta a lucrarii

26 octombrie, 2016

Casele vechi, realizate acum zeci de ani, dar chiar si unele mai noi, sunt realizate cu solutii si materiale ce au fost la indemana la nivelul acelor timpuri. Multe dintre acestea, mai ales cele din mediul rural, au pardoseala amenajata direct pe pamant si consta in amplasarea unei retele de grinzi din lemn peste care a fost batuta scandura mai mult sau mai putin finisata. Cu trecerea timpului, actiunea umezelii din sol va duce inevitabil la dezvoltarea mucegaiului si la putrezirea lemnului. De aceea, in aceste camere se poate simti mirosul specific de lemn ud, de mucegai. O astfel de pardoseala necesita refacerea integrala, odata cu reamenajarile incaperilor la nivelul actual, nivel in care avem la dispozitie materiale superioare atat pentru finisare, cat si pentru realizarea structurilor.…

mai mult >
Pardoseala flotanta

Pardoselile flotante - detalii generale

29 august, 2016

In afara modalitatii standard de finisare a pardoselilor realizate din straturi succesive rigide (ex.: beton, sapa de egalizare finisaj), s-a dezvoltat o noua modalitate de finisare a acestor suprafete, fie ca sunt interioare sau exterioare, si anume, solutiile flotante. Pardoseala flotanta este o solutie de realizarea a spatiilor tehnice necesare pentru diverse instalatii sau cabluri, astfel incat sa avem acces cu usurinta la spatiul acoperit de acestea si sa putem interveni ori de cate ori este necesar la instalatiile respective. O astfel de solutie permite realizarea si amplasarea retelelor de electricitate, instalatiilor sanitare de apa, circuitelor de incalzire, circuitelor de telefonie, audio-video, sistemelor de alarmare etc. Sistemul de pardoseala flotanta are ca element principal…

mai mult >
Montare parchet

Montarea parchetului – actiuni premergatoare

20 iulie, 2016

Atunci cand montezi parchet intr-o camera sau in intreaga casa, este posibil sa te grabesti si sa fii tentat sa sari peste o serie de etape destinate “pregatirii santierului”. Dar aceste etape preliminarii, de pregatire, sunt foarte importante si isi au rostul lor, de aceea te sfatuim sa le acorzi atentia cuvenita. Durata de viata a pachetului si aspectul pe care acesta si-l va pastra sau nu in timp depind de etapa de pregatire a montarii. Pentru a putea fi montat, parchetul trebuie sa aiba o umiditate de maximum 20%. Inainte de montarea, parchetului, acesta trebuie “aclimatizat” cu conditiile din camera unde urmeaza sa fie montat. De aceea, parchetul trebuie depozitat in camera unde va fi montat, cu cel putin 48 de ore inainte. Incaperea in care urmeaza sa fie montat parchetul trebuie…

mai mult >