Pata de culoare care te inconjoara

13 iunie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Unul dintre cele mai importante elemente de finisaj interior, dar care ne face locuinta locuibila atunci cand nu vrem sa mai cheltuim prea mult este banala vopsea. Daca nu ne da mana sau nu ne place pur simplu sa ne acoperim peretii cu tapet sau lambruri, atunci apelam la varuri sau vopsele lavabile, mult mai ieftine si mai usor de aplicat si intretinut. E adevarat ca nu au acelasi efect artistic, dar….
Asa cum v-am obisnuit o sa va prezentam in urmatoarele saptamani mai multe tipuri de vopsele, precum si alte elemente de finisaj interior.
Eko Farbe este o vopsea lavabila economica si eficienta cu randament sporit. In plus are aceleasi calitati ca si cele de mai sus.

Vopsele pentru interior si exterior pe baza de latex sunt a doua categorie din portofoliul Dufa-Deutek. Mattlatex, recomandata pentru toate suprafetele de baza minerale: tencuieli uzuale de var-ciment, ciment-var, gleturi de var si ipsos, placi de gips-carton, beton, confera un aspect mat matasos. In plus, pelicula umple foarte bine porii si este permeabila la vaporii de apa.

Este foarte rezistenta la uzura si spalare fiind solutia ideala pentru spatiile intens circulate. Sistem recomandat: 1 strat grund Putzgrund Weiss; 1 strat finisaj Mattlatex.
Glanzlatex, vopsea de interior si exterior pe baza de latex, confera un aspect lucios. Si ea poate fi aplicata pe toate suprafetele de baza minerale: tencuieli uzuale de var-ciment, ciment-var, gleturi de var si ipsos, placi de gips-carton, beton etc. Sistem recomandat: 1 strat grund Putzgrund Weiss; 1 strat finisaj Glanzlatex.
Seidenlatex, de asemenea vopsea de interior si exterior pe baza de latex are aspect semilucios matasos. Si aceasta poate fi folosita pe toate suprafetele de baza minerale, umple foarte bine porii si este permeabila la vaporii de apa. Este superlavabila, cu grad ridicat de alb. Sistem recomandat: 1 strat grund Putzgrund Weiss; 1 strat finisaj Seidenlatex.
O ultima categorie este reprezentata de bazele pentru colorare, respectiv Oskar cu utilizare pentru interior, care se foloseste numai pentru masina de colorat.
Dar acesta nu este singurul producator ale carui produse pot fi gasite pe rafturile magazinelor de profil, astfel incat vom reveni asupra acestui subiect si in saptamanile urmatoare.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Variante de amenajari folosind caramizile din sticla Variante de amenajari folosind caramizile din sticla
Vopsele pentru orice tip de zugraveala Vopsele pentru orice tip de zugraveala
Ai dat cu lavabila peste adezivul de armare? Iata cum remediezi problema Ai dat cu lavabila peste adezivul de armare? Iata cum remediezi problema
Tapet vs vopsea lavabila Tapet vs vopsea lavabila
Avantajele utlizarii unui tapet pentru pereti Avantajele utlizarii unui tapet pentru pereti
Efecte speciale - Ce tip de vopsea decorativa sa alegi? Efecte speciale - Ce tip de vopsea decorativa sa alegi?

Vezi mai multe articole