Pata de culoare care te inconjoara

13 iunie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Unul dintre cele mai importante elemente de finisaj interior, dar care ne face locuinta locuibila atunci cand nu vrem sa mai cheltuim prea mult este banala vopsea. Daca nu ne da mana sau nu ne place pur simplu sa ne acoperim peretii cu tapet sau lambruri, atunci apelam la varuri sau vopsele lavabile, mult mai ieftine si mai usor de aplicat si intretinut. E adevarat ca nu au acelasi efect artistic, dar….
Asa cum v-am obisnuit o sa va prezentam in urmatoarele saptamani mai multe tipuri de vopsele, precum si alte elemente de finisaj interior.
Eko Farbe este o vopsea lavabila economica si eficienta cu randament sporit. In plus are aceleasi calitati ca si cele de mai sus.

Vopsele pentru interior si exterior pe baza de latex sunt a doua categorie din portofoliul Dufa-Deutek. Mattlatex, recomandata pentru toate suprafetele de baza minerale: tencuieli uzuale de var-ciment, ciment-var, gleturi de var si ipsos, placi de gips-carton, beton, confera un aspect mat matasos. In plus, pelicula umple foarte bine porii si este permeabila la vaporii de apa.

Este foarte rezistenta la uzura si spalare fiind solutia ideala pentru spatiile intens circulate. Sistem recomandat: 1 strat grund Putzgrund Weiss; 1 strat finisaj Mattlatex.
Glanzlatex, vopsea de interior si exterior pe baza de latex, confera un aspect lucios. Si ea poate fi aplicata pe toate suprafetele de baza minerale: tencuieli uzuale de var-ciment, ciment-var, gleturi de var si ipsos, placi de gips-carton, beton etc. Sistem recomandat: 1 strat grund Putzgrund Weiss; 1 strat finisaj Glanzlatex.
Seidenlatex, de asemenea vopsea de interior si exterior pe baza de latex are aspect semilucios matasos. Si aceasta poate fi folosita pe toate suprafetele de baza minerale, umple foarte bine porii si este permeabila la vaporii de apa. Este superlavabila, cu grad ridicat de alb. Sistem recomandat: 1 strat grund Putzgrund Weiss; 1 strat finisaj Seidenlatex.
O ultima categorie este reprezentata de bazele pentru colorare, respectiv Oskar cu utilizare pentru interior, care se foloseste numai pentru masina de colorat.
Dar acesta nu este singurul producator ale carui produse pot fi gasite pe rafturile magazinelor de profil, astfel incat vom reveni asupra acestui subiect si in saptamanile urmatoare.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum decoreaza romanii peretii interiori - vopsele in culori calde, tapet floral sau 3D si placari din lemn Cum decoreaza romanii peretii interiori - vopsele in culori calde, tapet floral sau 3D si placari din lemn
Cum sa transformi un perete in tabla de scris Cum sa transformi un perete in tabla de scris
Cashmere Pearl – vopsea decorativa ce asigura un efect elegant si un aspect catifelat Cashmere Pearl – vopsea decorativa ce asigura un efect elegant si un aspect catifelat
Sfaturi pentru a-ti vopsi singur peretii Sfaturi pentru a-ti vopsi singur peretii
Gipscarton si OSB: diferente si recomandari pentru o utilizare corecta in constructii Gipscarton si OSB: diferente si recomandari pentru o utilizare corecta in constructii
Alegerea vopselei lavabile Alegerea vopselei lavabile

Vezi mai multe articole