on

Patrik Schumacher, directorul Zaha Hadid Architects, va prezida ceremonia de decernare a premiilor celei de-a șaptea ediții a competiției internaționale de design jumpthegap, organizată de Roca

31 iulie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Festivitatea de premiere a celei de-a șaptea ediții a competiției internaționale de design jumpthegap va avea loc pe 17 octombrie la Disseny Hub Barcelona (DHB). În cadrul evenimentului vor fi anunțați cei trei câștigători selectați de juriu, dintre cele 12 proiecte finaliste. Intrarea la gală este liberă, cu înregistrare anterioară.

Organizată de Roca și de BCD Barcelona Centro de Diseño (Centrul de Design Barcelona), competiția sărbătorește anul acesta o ediție specială, care coincide cu aniversarea centenarului Roca. În cadrul acestei ediții, jumpthegap și-a consolidat statutul internațional  datorită celor 600 de proiecte prezentate, provenite din 134 țări. Argentina, Brazilia, China, Australia, Rusia, Pakistan, Egipt, India și Spania s-au remarcat în mod special ca țări cu participanți numeroși.

Tinerii arhitecți și studenți din România s-au putut înscrie și ei la această competiție; anunțul competiției din acest an s-a făcut și la București în februarie, printr-o sesiune de discuție jumpthegap, între Valentin Vodev, membru al juriului internațional și Justin Baroncea, arhitect român corespondent al revistei spaniole Arhitectura și profesor la școala BAC-FPC Barcelona. Conferința a avut loc în fața studenților și a tinerilor profesioniști, la Universitatea de Urbanism și Arhitectură Ion Mincu.

Juriul internațional care a deliberat categoriile pentru tineri prefesioniști și studenți este format din Patrik Schumacher, Director Zaha Hadid Architects și Președinte al Juriului, Josep Congost (Spania), Director de Design și Inovație Roca, Vladimir Pirojkov (Rusia), Designer și CEO al High Complexity Prototyping Center KINETICA, Benedetta Tagliabue (Italia), Designer, Director EMBT și al fundației Enric Miralles; Anjali Srinivasan (India), Designer și Director al Studiourilor ChoChoMa, Isabel Roig (Spania), Director General BCD Barcelona Centro de Diseño; Valentin Vodev (Bulgaria), Designer și Fondator al Studioului Vodev și Ma Yansong (China), fondator principal al MAD Architects. Voturile acestor opt experți au decis următoarele proiecte finaliste:

Categoria pentru tineri profesioniști:

• Panacea, de Mohamadreza Shahmohammadi

• Sanctuary, de Bodin Hon și Dilara Kan

• Tank – economisește apa, de Maya Prokhorova

• WCircle, de Charbel El Tawil

Categoria pentru studenți:

• Flow shower system / the experience of water, de Zuzanna Wilkirska;

• Lambda, de Denis Lara Molina;

• Olaia, de Diogo Cunha și Tiago Festa;

• Shower-Tub, de Abdurrahman Suheylhan Onal

Finaliștii premiului de sustenabilitate oferit de Fundația We Are Water sunt:

• Babylon, de Caterina Elena Vianna Iniguez și Ferran Gesa Zaragoza;

• BIOUNIT, de Aleks Cicha și Charles Chambers;

• Delta, de Michal Hondo și Kinga Grzybowska;

• Lux cu Sustenabilitate, de Natasha Jadhav.

Cei de mai sus au fost aleși de un juriu special, format din Xavier Torras (Spania), Director al Fundației și Președintele Juriului, Sophie Thomas (Marea Britanie), Director și Fondator a Thomas Matthews Agency și Henk WJ Ovink, Reprezentant Special al International Water Affairs, Olanda.

Competiția din acest an cumulează premii de 26.000 de euro, astfel: Categoria pentru studenți – 10.000 de euro; Categoria pentru tineri profesioniști – 10.000 de euro; Premiul de sustenabilitate oferit de Fundația We Are Water – 6.000 de euro.

La ceremonia de decernare a premiilor va fi prezent Patrik Schumacher, renumit arhitect cu o carieră de peste 30 de ani în cadrul firmei de design și arhitectură Zaha Hadid, unde a ajuns să devină succesorul natural al fondatorului, în poziția de director al companiei. Acesta va susține o scurtă „prelegere jumpthegap” despre viziunea sa asupra cadrului actual al acestor discipline și a oportunităților pe care viitorul le-ar putea oferi.

Întâlnirile de tip „jumpthegap talk” adună specialiști și experți recunoscuți din design și arhitectură, cu scopul de a disemina conținutul și cunoștințele actuale și relevante cu privire la cele două discipline, si ca experții să își poată expune viziunea asupra aspectelor cheie din domeniu. Gestionate de aceeași organizație ca și competiția, aceste evenimente sunt organizate în diferite

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cei cu salarii mici nu platesc lucrarile Cei cu salarii mici nu platesc lucrarile
Cota unica ieftineste locuintele Cota unica ieftineste locuintele
Mobila la jumatate de pret Mobila la jumatate de pret
Asigurarea obligatorie a locuintei acopera doar riscurile de dezastre naturale Asigurarea obligatorie a locuintei acopera doar riscurile de dezastre naturale
Ibearicii isi cumpara apartamente in Romania Ibearicii isi cumpara apartamente in Romania
Panouri solare, cu bani de la stat Panouri solare, cu bani de la stat

Vezi mai multe articole