on

Record de inscrieri la DIPLOMA 2021

29 iulie, 2021

comenteaza trimite unui prieten printeaza

  • Peste 500 de aplicanti, absolventi din 14 specializari diferite si un board creativ format din 40 de specialisti seteaza coordonatele celei de-a VIII-a editii de festival

 

DIPLOMA, singurul festival din Romania dedicat noii generatii de artisti, arhitecti si designeri, prezentat de UniCredit Bank si organizat de The Institute, va avea loc in perioada 08-17 octombrie, la Combinatul Fondului Plastic din Bucuresti, iar anul acesta a inregistrat un numar record de peste 500 de inscrieri de la absolventii promotiei 2021.

 

Peste 500 de inscrieri din 7 orase – la festivalul care a promovat deja mai mult de 600 de noi talente in cele 7 editii de pana acum

 

La festival s-au inscris anul acesta peste 500 de absolventi ai facultatilor vocational-creative, reprezentanti ai noii generatii de artisti, arhitecti si creativi romani, din 7 orase diferite: Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi, Oradea, Brasov si Baia-Mare.

 

Cei mai multi inscrisi in apelul pentru expozitie sunt absolventi de arhitectura, arta grafica, pictura si moda, insa un numar semnificativ de inscrieri au adunat si celelalte 10 categorii ale festivalului: arhitectura de interior, arta murala, arta & design textil, design de produs, ceramica-sticla-metal, foto-video, pedagogie, sculptura, scenografie si urbanism.

 

Un board creativ format din peste 40 de galeristi, artisti, manageri culturali, arhitecti, designeri, curatori si antreprenori in industriile creative vor alege cele mai bune lucrari de absolvire care vor fi expuse si promovate in cadrul DIPLOMA 2021.

 

Pentru a contribui la selectia lucrarilor care vor fi prezentate in expozitie s-au alaturat boardului: Adrian Ciocazanu, Agnes Lukacs, Alex Galmeanu, Anamaria Vrabie, Anca Rujoiu, Andreea Tron, Andrei Breahna, Andrei Jecza, Andrei Serbescu, Attila Kim, Carmen Casiuc, Cornel Lazia, Corvin Cristian, Cosmin Nasui, Cosmina Goagea, Dragos Motica, Eliza Yokina, Eugen Panescu, Eugen Radescu, Florin Cobuz, Ioana Ciocan, Ioana Ulmeanu, Madalina Teler, Marian Palie, Marlene Stanciu, Matei Buta, Matei Caltia, Mihai Pop, Mihnea Ghildus, Mirela Bucovicean, Monica Moisin, Omid Ghannadi, Ovidiu Buta, Paula Rusu, Paul Dersidan, Radu Abraham, Raymond Bobar, Roman Tolici, Roxana Gamart, Sabin Dumitriu, Stefan Lucut, Suzana Vasilescu si Vika Tonu. Mai multe detalii despre membrii board-ului creativ pot fi consultate aici.

 

Evenimentul, aflat la a VIII-a editie, a promovat pana acum mai mult de 600 noi talente (in selectia finala a festivalului), pe care le aduce in atentia industriilor creative si a pietei de arta locale, stakeholderilor, posibililor angajatori sau colaboratori si unui public care numara pana la 10.000 de vizitatori la fiecare editie.

 

Spatiul gazda DIPLOMA 2021: Combinatul Fondului Plastic, una dintre principalele destinatii culturale ale Bucurestiului

 

Editia de anul acesta a festivalului se va desfasura, pentru a doua oara consecutiv, la Combinatul Fondului Plastic (Baiculesti 29), o adresa unde in prezent isi deruleaza activitatea o serie de galerii, artisti sau organizatii din lumea artei, precum: Galeria Nicodim, Galeria Sector 1, Galeria Sandwich, artistii Marian si Victoria Zidaru, Mircea Roman si Florentina Voichi, Bianca Mann si Catalin Badarau, Elena si Marcel Scutaru, Galeria Senat si primul depozit de arta din Romania – Art Safe.

 

DIPLOMA este principalul eveniment anual din programul Combinat.ro, platforma de promovare comuna a entitatilor si artistilor activi la CFP, menita sa coaguleze comunitatea artistica deja prezenta in spatiile din incinta Combinatului Fondului Plastic (CFP), in jurul unui program comun.

 

„Dam intalnire comunitatii artistice si creative cu bucurestenii si cu un public cat mai mare la Combinat, pe Baiculesti 29, cu ocazia DIPLOMA. Credem ca este un moment ideal pentru reuni disicipline, a demara colaborari, a deschide noi usi si a contura noi trasee pe harta culturala a orasului. Combinat este o destinatie nu doar cu un imens potential artistic si cultural, ci si o sansa pentru Bucuresti sa vorbeasca despre latura sa optimista si europeana, prin creativitate, prin talent, prin reconversii si reinventari atat de necesare″, a declarat Andrei Bortun, CEO The Institute.

 

Inca din 2014, organizatorii si partenerii asociati Diploma isi propun sa dezvolte cea mai ampla platforma dedicata artistilor, arhitectilor si creativilor emergenti, care sa le ofere acestora sustinere, vizibilitate si un loc de expunere pentru a-si incepe carierele in domeniul creativ si cultural. In acest sens, evenimentul va fi insotit si de o serie de activitati speciale, cum ar fi talk-uri, workshop-uri si colaborari cu alti parteneri relevanti.

 

Programul complet al evenimentului va fi anuntat in curand.

 

Parteneri academici: Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti, Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”, Universitatea de Arte si Design Cluj-Napoca, Facultatea de Arhitectura din cadrul Universitatii Tehnice Cluj-Napoca, Facultatea de Arte si Design din cadrul Universitatii de Vest Timisoara, Facultatea de Arte Vizuale din cadrul Universitatii din Oradea, Universitatea Nationala „George Enescu” din Iasi si Facultatea de Arhitectura „G. M. Cantacuzino” din Iasi din cadrul Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi”.

Parteneri media strategici: Rock FM, Radio Romania Cultural

Parteneri media: Arhitext, ArtEncounters, Designist.ro, FEEDER.ro, GLAMOUR, Igloo, IQads, Modernism.ro, Molecule F, Munteanu, Revista Arta, Revista Atelierul, V fair, Zeppelin, Zile si Nopti.

 

***

 

Despre The Institute

 

The Institute  promoveaza industriile creative din Romania, urmarind sa contribuie la modernizarea Romaniei. The Institute initiaza si organizeaza evenimente de peste 20 de ani si a construit o comunitate ce reuneste antreprenori, profesionisti si publicul industriilor creative din Romania. Prin tot ceea ce face, contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ in tara, creste si diversifica audienta atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agentiilor si manufacturilor, promoveaza antreprenorii si profesionistii creativi pe plan national si international. Este fondator al Romanian Design Week, al festivalului DIPLOMA, al Galei Societatii Civile, Internetics si Cartierul Creativ, initiator al ASAP Romania si organizator al Effie Awards Romania.

 

                Despre UniCredit Bank

 

UniCredit Bank este parte a UniCredit, banca comerciala paneuropeana simpla si de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate si de Investitii, oferind bazei sale de clienti o retea unica vest, central- si est-europeana. Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Services.

 

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Ce locuinte cauta vizitatorii la targurile imobiliare Ce locuinte cauta vizitatorii la targurile imobiliare
Guvernul construieste alta criza - 08 DECEMBRIE 2008 Guvernul construieste alta criza - 08 DECEMBRIE 2008
Pretul gazelor, in aer Pretul gazelor, in aer
Specula creste pretul materialelor de constructii cu 40% Specula creste pretul materialelor de constructii cu 40%
Proiectele turistice si imobiliare ar putea strica plajele Proiectele turistice si imobiliare ar putea strica plajele
Sapte banci, luate de guler in Prima Casa - 12 Februarie 2009 Sapte banci, luate de guler in Prima Casa - 12 Februarie 2009

Vezi mai multe articole