Peste 90% dintre bucuresteni isi aleg locuinta in functie de pret - 10 septembrie 2010

10 septembrie, 2010

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Majoritatea celor care doresc sa achizitioneze o locuinta au drept criteriu principal de selectie pretul. Din cauza puterii de cumparare reduse amplasamentul, calitatea constructiei sau suprafata sunt elemente secundare la alegerea unei case, potrivit unui studiu al companiei de consultanta imobiliara RealTime realizat pe Bucuresti.
 
"Ca urmare a scaderii puterii de cumparare accentuate, principalul criteriu de alegere este pretul, respectiv pentru 94% din respondenti. Restul de 6% sunt cumparatorii de proprietati speciale, pentru care pretul nu este cel mai important criteriu", se arata in studiul Real Time.
 
Criteriile secundare pretului, sunt in ordine locatia, calitatea constructiei, finisajele, brandul dezvoltatorului si suprafata locuintei.
 
"Tendinta din ultimii doi ani a fost achizitia de locuinte finalizate sau aproape de finalizare. Unul din motive a fost imposibilitatea dezvoltatorului de a-si respecta promisiunile, din cauza recesiunii economice", se spune in studiu.
 
Mai mult, persoanele chestionate isi doresc un apartament in apropierea mijloacelor de transport, care sa nu aduca mari cheltuieli de intretinere ulterior si siguranta ca vor avea vecini la termenul de mutare.
 
Astfel, cei care iau in calcul locatia la alegerea unei locuinte sunt interesati de mijloacele de transport din zona - 67%, de gradul de dezvoltare urbanistica a zonei - 12%, de institutiile de invatamant - 12% si parcurile din apropiere - 9%.
 
Locuinte sub 60.000 de euro
 
Distributia in functie de bugetul de care dispun cumparatorii arata ca cei mai multi, respectiv 47%, au disponibili sub 60.000 de euro, 37% intre 60.001-100.000 euro si doar 15% peste 100.000 de euro.
 
In continuare creditele bancare reprezinta principala sursa de finantare, fiind indicata de 57% dintre respondenti, in timp ce 29% sunt dispusi sa accepte rate la dezvoltator. Cei care au fonduri proprii reprezinta doar 14%.
 
"Cu toate ca cele mai multe solicitari sunt pentru achizitie prin creditare, numarul tranzactiilor este redus. Finantarea se acorda destul de greu in cazul in care imobilul achizitionat nu este finalizat. In schimb, fata de acum 9-12 luni, se observa cresterea numarului de achizitii din resurse proprii", se mai precizeaza in studiu.
 
Analiza a fost realizata in perioada aprilie-august 2010 pe baza raspunsurilor a 5.714 de respondenti proveniti din canalele de comunicare si de marketing folosite de catre companie, respective targuri, precum si clienti vechi ai RealTime.
 
Sursa: Capital

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

10 ani de reparabilitate alaturi de Groupe SEB 10 ani de reparabilitate alaturi de Groupe SEB
Bramac Romania finalizeaza procedurile de preluare a fabricii de tigla din beton Elpreco Bramac Romania finalizeaza procedurile de preluare a fabricii de tigla din beton Elpreco
Amenzi de 3,5 miliarde de lei pe santiere - 04 Februarie 2009 Amenzi de 3,5 miliarde de lei pe santiere - 04 Februarie 2009
Blocurile raman goale sau neterminate Blocurile raman goale sau neterminate
Facturile de gaz nu se mai pot plati la Posta Facturile de gaz nu se mai pot plati la Posta
Cum zugraviti singuri Cum zugraviti singuri

Vezi mai multe articole