Piscina din curtea casei

24 iunie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

piscina curte
Daca sunteti un pasionat al sporturilor acvatice cu siguranta va atrage o piscina montata in curtea casei sau in gradina. In magazinele de profil puteti gasi o multime de forme si modele, potrivite pentru orice buzunar, de la piscine gonflabile si extraterane pana la adevaratele bazine sapate in pamant. De altfel, o piscina intraterana (sapata in pamant) va permite sa innotati in voie, oferind nu doar relaxare ci si un tonus de invidiat. Prin urmare ar fi pacat sa nu exploatati un spatiu generos daca resursele financiare va permit acest lucru.
 
Orice piscina intraterana presupune aproximativ 8-10 saptamani pentru finalizare, in functie de conditiile meteo, de aceea recomandat ar fi sa apelati la o firma care sa va execute lucrarea. Aceasta va poate asigura o garantie de aproximativ 5 ani pentru lucrarea executata si va poate oferi consiliere pentru intretinere. Inainte de orice, un specialist in domeniu trebuie sa studieze atent locul unde doriti sa o amplasati piscina, astfel incat excavarea terenului sa se faca in functie de pozitiei pe teren a bazinului si a distantei fata de traseele de curent electric si apa-canal. Pana la turnarea betonului, firma de constructii pentru piscina trebui sa efectueze toate racordurile (tevile de apa, de curent electric, tevile catre centrala termica, daca este cazul), sa armeze structura piscinei si sa pozitioneze elementele incastrate: sifon, faruri, priza de aspirator, skimmere (aparate folosite la curatarea apei si a baziunului de impuritatile). Urmatorul pas consta in realizarea finisajelor: material de hidroizolatie, placarea cu placi ceramice, chituirea rosturilor si testarea prin umplere cu apa a bazinului, plus verificarea tuturor aparatelor utilizate pentru tratarea si curatarea apei.
 
Daca toatea acestea vi se par prea complicate exista solutii mult mai accesibile. Puteti alege unul din kit-urile pentru piscina supraterana format din bazin, skimmer evazat, sistem de filtare si scara. Preturile sunt incomparabil mai mici, poate fi montata sau demontata in cateva ore si acoperita cu o prelata speciala rezistenta la intemperii, pentru a proteja interiorul piscinei. O alta solutie ar fi piscina gonflabila care poate fi pusa in functiune foarte usor. De obicei nu are dimensiuni prea mari, fiind destinata in special copiilor, optiunea perfecta pentru zilele de plaja la mare sau in curtea casei. Orice tip de piscine ati alege, nu uitati ca sunt extrem de importante accesoriile pentru intretinerea ei, dar mai ales instalatile de protectie pentru prevenirea accidentelor.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Piscina din curte: sfaturi si ponturi Piscina din curte: sfaturi si ponturi
Pregatirea piscinei pentru iarna Pregatirea piscinei pentru iarna
Constructiile de piscine in Romania. Rolul si avantajele bordurilor de piscina. Constructiile de piscine in Romania. Rolul si avantajele bordurilor de piscina.
Sanatatea piscinei: Controlul infectiilor - Partea I Sanatatea piscinei: Controlul infectiilor - Partea I
Cum sa mentii curata apa din piscina in doar 5 pasi Cum sa mentii curata apa din piscina in doar 5 pasi
Sfaturi pentru intretinerea piscinei si curatarea apei Sfaturi pentru intretinerea piscinei si curatarea apei

Vezi mai multe articole