Paleta care scoate frunzele din piscina

Cum sa mentii curata apa din piscina in doar 5 pasi

10 mai, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Daca ai o piscina, indiferent daca este acoperita sau in aer liber, trebuie sa mentii apa permanent curata si in conditii optime. In caz contrar, o piscina a carei apa este necorespunzatoare poate afecta sanatatea celor care intra in ea. Este vorba, evident, de boli de piele pe care le poti lua dintr-o piscina cu apa netratata. Iata asadar care sunt cei 5 pasi pe care trebuie sa-i respecti pentru a te putea bucura de piscina ta.

Pasul 1. Fa o analiza a apei din piscina

Trebuie sa faci lunar analiza clorului si a alcalinitatii apei. Pentru aceasta analiza poti sa utilizezi un test kit. Analiza PH-ului trebuie sa o faci saptamanal. Prin intermediul ei afli daca apa este neutra, acida sau alcalina si stii cum trebuie sa actionezi pentru a-l regla.

Pasul 2. Regleaza PH-ul apei din piscina

PH-ul apei din piscina trebuie sa fie intre 7 si 7,4. Un PH mai mic decat 7 semnalizeaza faptul ca apa este acida, iar un PH mai mare decat 7,4 indica faptul ca apa este alcalina si apar depunerile de calcar. In functie de rezultat, trebuie sa actionezi pentru a mentine PH-ul apei in limite normale.

Pasul 3. Curata piscina

Aceasta operatiune presupune perierea peretilor si apoi aspirarea fundului piscinei cu ajutorul unui aspirator special. Urmeaza tratarea apei cu un detergent special si filtrarea apei din piscina. Cand temperaturile depasesc 30oC, filtrarea trebuie realizata non-stop, iar cand temperaturile sunt mai mici de 30oC, filtrarea trebuie realizata de 5 ori pe zi.

Pasul 4. Dezinfecteaza apa

Cea mai raspandita dezinfectare este cea pe baza de clor. Acesta impiedica ciupercile si microorganismele sa se inmulteasca. Concentratia recomandata de clor este de 1.5 – 3 mg/l,

Pasul 5. Trateaza apa impotriva algelor

Tratamentul impotriva algelor este unul preventiv. Pur si simplu nu trebuie sa lasi algele sa apara in piscina ta. Tratamentul acesta trebuie realizat o data la doua saptamani si este obligatoriu dupa fiecare ploaie. Si inca un lucru important: este interzis sa tratezi apa din piscina cu clor si cu substante antialge in aceeasi zi.

Acestea fiind zise, iti recomandam sa respecti acesti 5 pasi pentru a te putea bucura toata vara de piscina din curtea ta, in deplina siguranta. In fond, nu-i vorba doar despre mentinerea curata a apei din piscina, ci si de sanatatea ta si a familiei tale.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Sanatatea piscinei: Controlul infectiilor - Partea a II-a Sanatatea piscinei: Controlul infectiilor - Partea a II-a
Piscina din curtea casei Piscina din curtea casei
Solutii de acoperire a piscinei Solutii de acoperire a piscinei
Piscine din panouri de tabla galvanizata Piscine din panouri de tabla galvanizata
Sistemele de monitorizare pentru piscine sau cum controlezi piscina pentru un consum redus Sistemele de monitorizare pentru piscine sau cum controlezi piscina pentru un consum redus
Cum iti pregatesti piscine pentru vara Cum iti pregatesti piscine pentru vara

Vezi mai multe articole