on

Pregatiri pentru vara – Constructia si intretinerea unei piscine (I)

31 mai, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pentru ca temperatura din termometre este in crestere iar pentru urmatoarele trei luni sunt anuntate deja recorduri caniculare, o discutie despre piscine in aceasta perioada este cat se poate de nimerita. Pentru multi dintre posesorii de curti, a avea o piscina in spatele casei este un lux, daca judecam din punct de vedere al spatiului necesar pentru construirea acesteia, dar mai ales din perspectiva financiara a investitiei.

Cu toate acestea, numarul proprietatilor din Romania care contin piscine a crescut in ultimii ani, iar interes exista in continuare. Astfel, ne-am gandit ca in acest articol sa vorbim despre eforturile pe care le presupune construirea unei piscine si sa raspundem astfel intrebarilor care pot aparea inaintea unei astfel de initiative.

Construirea unei piscine

Primul lucru pe care o persoana trebuie sa-l stie inainte de a incepe lucrarile la piscina este acela ca o astfel de constructie se supune unor norme si unei legislatii. De aceea, in prima faza se impune obtinerea autorizatiilor necesare de la institutiile abilitate.

Odata stabilit acest aspect, se poate trece la implementarea proiectului. Pentru a evita orice neplaceri, piscina trebuie sa respecte urmatoarele caracteristici:

  • sa nu existe copaci sau arbusti in vecinatatea acesteia
  • sa fie pozitionata intr-un loc ferit de ochii trecatorilor si ai vecinilor
  • sa aiba expunere la soare pe timpul diminetii si al amiezii

Urmatoarea pe lista este alegerea formei pe care o va avea piscina. Aceasta poate fi ovala, dreptunghiulara, patrata, rotunda sau neregulata. Desigur, forma pisicinei depinde in mare masura si de spatiul disponibil.

Legat de adancimea unei piscine, totul depinde de materialele din care este construita piscina. Daca vorbim despre una din module metalice, adancimea maxima este data de inaltimea panourilor. Insa, in cazul unei piscine clasice, din beton, se poate ajunge si la adancimi maxime de peste 4 metri. De obicei, construirea unei piscine poate dura aproximativ o luna.

Intr-un articol viitor vom vorbi despre procedurile de intretinere ale unei piscine.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Piscina din curte: sfaturi si ponturi Piscina din curte: sfaturi si ponturi
Pregatirea piscinei pentru iarna Pregatirea piscinei pentru iarna
Construirea piscinei: solutia care iti permite sa faci economii importante Construirea piscinei: solutia care iti permite sa faci economii importante
Constructiile de piscine in Romania. Rolul si avantajele bordurilor de piscina. Constructiile de piscine in Romania. Rolul si avantajele bordurilor de piscina.
Verifica cu un test kit calitatea apei din piscina Verifica cu un test kit calitatea apei din piscina
Sanatatea piscinei: Cum mentinem calitatea apei [Partea a II-a] Sanatatea piscinei: Cum mentinem calitatea apei [Partea a II-a]

Vezi mai multe articole