Placi mai mari, pentru detalii mai fine

04 iulie, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

 

Prin aceasta se mareste perspectiva spatiala atat pe orizontala cat si pe verticala (datorita modului de asezare orizontal al placilor cat si datorita liniilor verticale decorate ce deriva din designul seriei).
 
Cazul altor serii de la SANEX cum ar fi DARIA, CAPRI sau TREVI, utilizarea unui format de 25x40cm, permite obtinerea unor placi mai bogate in detalii si mai naturale, similare marmurei naturale, care a constituit sursa de inspiratie a designului.
 
Cererea crescuta de placi ce imita diferite materiale naturale (lemn, piatra, etc) amplifica posibilitatile creative ale designului – astfel au luat nastere colectiile MARQUINA , COMANSCHI si TUAREG.
La toate acestea trebuie sa adugam existenta elementelor de decor adapatate la respectivele dimensiuni pentru a crea proportii si combinatii cat mai placute.
 
Placarea spatiilor, chiar si al celor de mici dimensiuni cu placi mari duce la o limitare a numarului de rosturi si al numarului de placi ceramice de utilizat. Acest lucru face ca perspectiva spatiala sa se mareasca. Iata cum utilizarea unor placi de dimensiuni mari ne aduc atat beneficii estetice si functionale, cat si beneficii spatiale.
Pana acum cativa ani, nu era foarte comun sa intalnesti placi ceramice care sa depaseasca dimensiunile traditionale de 30 sau 33 cm. In ziua de azi, tinand cont de evolutia continua a tehnologiei de fabricare a placilor, formatele din ce in ce mai mari sunt tot mai prezente in ofertele producatorilor din toata lumea. In afara de aceasta, si din partea vanzatorilor se constata o preocupare tot mai mare in a oferi placi cu dimensiuni mari, in show-roomurile proprii acestea ocupand deja spatii considerabile. In alta ordine de idei, realizarea de modele in formate mai mari creste diversitatea posibilitatilor de acoperire a spatiilor deci, implicit,  satisfacerea nevoilor consumatorilor.
 
Inca de la aparitia acestor formate, cererea de placi de dimensiuni mari nu a incetat sa creasca, ceea ce a dus la intensificarea dezvoltarii unei game de produse de dimensiuni foarte variate. Aceasta a constituit o provocare pentru producatori pentru ca reprezinta o reusita tehnica. De asemenea s-a castigat si prin beneficiile estetice si functionale pe care aceste formate le-au adus in proiectarea unei amenajari interioare si prin usurinta cu care pot fi create ambiente mai ample si mai putin incarcate.
 
Placile in format mare sunt apreciate in general de catre specialistii din domeniul designului interior, care incearca sa integreze intr-o forma creatoare ceramica in amenajarile realizate. De exemplu seria Enjoy de la SANEX are un design modern, cu aspect general monocromatic dar cu detalii si contraste foarte fine date de aplicatiile speciale tip alb-flotant si mat-acid ce contrasteaza placut cu aspectul lucios al placii pentru o gama de culori extrem de variata. Utilizarea unui format de 25x40 cm pentru realizarea acestui design, in care liniile directionale sunt decorate transversal pe dimensiunea mare a placii, permite montarea placilor in pozitie orizontala. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Normele tehnice de clasificare a placilor ceramice (I) Normele tehnice de clasificare a placilor ceramice (I)
Mocheta din nylon Mocheta din nylon
Montarea parchetului Montarea parchetului
Profile trecere pe pardoseala Profile trecere pe pardoseala
Acordati-i parchetului atentia necesara Acordati-i parchetului atentia necesara
Faianta din casele noastre Faianta din casele noastre

Vezi mai multe articole