on

Placile ceramice CESAROM au inregistrat o crestere a vanzarilor de 15% in 2020, intr-o piata care a avansat cu doar 3%

11 mai, 2021

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Potrivit Lasselsberger Ceramics Romania, detinatorul brandului CESAROM si unicul producator local de placi ceramice, brandul CESAROM a inregistrat anul trecut o crestere de 15% a volumelor si a valorilor de vanzari, de cinci ori mai mult decat cresterea totala de 3% a pietei de placi ceramice in Romania. Consumul total al pietei de placi ceramice in Romania s-a ridicat anul trecut la circa 40 de milioane de metri patrati.

 

Peste 20% din totalul volumelor vandute anul trecut pe plan local sunt produse in Romania, la fabrica SANEX S.A. din Cluj-Napoca a grupului Lasselsberger. In 2020, producatorul roman a vandut aprox. 8 milioane de metri patrati de gresie si faianta pe piata romaneasca. Din datele oferite de companie, placile ceramice cu cel mai mare consum in Romania sunt placile CESAROM in format 60 x 30 cm.

 

Conform datelor furnizate de Institutul National de Statistica (INS), Spania si Bulgaria au fost tarile din care au fost importate cele mai mari volume de gresie si faianta in Romania in 2020. Din punct de vedere al preturilor, din Bulgaria s-au importat placi ceramice la cel mai mic pret pe metrul patrat.

 

Totodata, potrivit rapoartelor INS, volumele importate de Romania anul trecut arata un trend crescator spre achizitii din India si tari cu traditie precum Spania. De cealalta parte, volumul importurilor din Italia si Turcia au scazut in 2020 cu pana la 10% comparativ cu 2019.

 

„Datele ne confirma inca o data faptul ca brandul CESAROM este prima alegere a romanilor atunci cand vor sa achizitioneze placi ceramice.

Chiar si in contextul pandemiei, piata de placi ceramice a continuat sa creasca, ceea ce arata ca romanii sunt preocupati sa acorde atentie designului si spatiului in care locuiesc.

In acelasi timp, se confirma trendul observat din anii trecuti, conform caruia piata romaneasca a continuat si in 2020 sa importe volume semnificative de gresie si faianta la preturi mici si, in mare parte, la o calitate indoielnica fata de produsele locale”, a declarat Sergiu Apolzan, Director de Vanzari al Lasselsberger Ceramics Romania.

 

 

# # #

Despre CESAROM

 

CESAROM, liderul pietei romanesti de gresie si faianta este unul dintre brandurile cu traditie din Romania, avand o istorie de aproape 60 de ani. CESAROM se produce in fabrica Sanex SA din Cluj-Napoca, companie care a devenit, incepand cu anul 2004, membra a grupului austriac Lasselsberger GmbH, lider in productia europeana de placi ceramice (gresie, faianta si decoruri ceramice).

 

In prezent, capacitatea totala de productie din cadrul fabricii Sanex SA din Cluj-Napoca se ridica la peste 8 milioane de metri patrati anual, SANEX SA comercializand o gama variata de modele de gresie, faianta si placi decor. 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Daikin sprijina Acordul de la Kigali, cu privire la eliminarea progresiva a gazelor cu efect de sera Daikin sprijina Acordul de la Kigali, cu privire la eliminarea progresiva a gazelor cu efect de sera
Internet Internet
Asigurari Asigurari
Adezivul cel mai rezistent si super-flexibil pentru placi ceramice si piatra Adezivul cel mai rezistent si super-flexibil pentru placi ceramice si piatra
INS: Preturile de tranzactionare a locuintelor au scazut cu aproape 10% de la inceputul anului 2009 INS: Preturile de tranzactionare a locuintelor au scazut cu aproape 10% de la inceputul anului 2009
Administratori calificati pentru asociatii in dificultate Administratori calificati pentru asociatii in dificultate

Vezi mai multe articole