on

Placile din rigips – 5 avantaje majore pentru orice locuinta

06 iunie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Intr-o lume in care mai mic si mai usor inseamna, de foarte multe ori, mai ieftin si macar la fel de bun, placile din gips-carton nu aveau cum sa nu devina unul dintre materialele preferate ale constructorilor si ale beneficiarilor finali.

Usor de montat si la fel de usor de folosit pentru diverse aplicatii in amenajarile interioare, placile din rigips pot fi utilizate atat pentru realizarea unor pereti despartitori, tavane si chiar podele, dar si pentru a crea elemente decorative, cum ar fi politele integrate in perete.

Insa acestea sunt doar calitatile observate la prima vedere. La un studiu mai atent, avantajele majore sunt urmatoarele:

  1. Izolatia fonica si termica mai buna decat cea oferita de peretii standard
  2. Grosimea redusa, care permite castigarea de spatiu in interiorul locuintei
  3. Usurinta in realizarea operatiunilor de delimitare a spatiului interior (pot fi efectuate de maximum doua persoane)
  4. Cost redus fata de cel al unui perete standard
  5. Lipsa timpului de asteptare intre momentul montarii si cel al aplicarii primei zugraveli

De asemenea, in cazul lucrarilor cu placi din gips-carton, riscul unor accidente de munca este mult mai redus, datorita materialelor cu o greutate relativ mica. In plus, durata de viata a unui perete din rigips poate fi sensibil mai mare, mai ales daca nu este supus la presiuni sau impacturi puternice.

Insa, chiar si aceasta nu mai reprezinta o problema, in conditiile in care producatorii au inceput sa dezvolte placi rezistente la socuri dintre cele mai puternice si capabile sa sustina intr-un singur surub greutati de pana la 13 kilograme.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

“Tavanul si peretii de sub terasa sunt foarte reci. Cum rezolv problema?” “Tavanul si peretii de sub terasa sunt foarte reci. Cum rezolv problema?”
Montarea placilor de gips-carton Montarea placilor de gips-carton
Lavabila si vopseaua cu efecte speciale Lavabila si vopseaua cu efecte speciale
“Peretele sufrageriei situate la etajul 7 este ud pana la jumatate. Ce solutie ajuta sa scap de problema?” “Peretele sufrageriei situate la etajul 7 este ud pana la jumatate. Ce solutie ajuta sa scap de problema?”
Indepartarea petelor de grasime de pe pereti Indepartarea petelor de grasime de pe pereti
Cum sa alegi finisajul ideal Cum sa alegi finisajul ideal

Vezi mai multe articole