on

Placile din rigips – 5 avantaje majore pentru orice locuinta

14 martie, 2023

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Într-o epocă în care dimensiunile reduse și greutatea mică înseamnă adesea costuri mai mici și performanțe similare, plăcile de gips-carton au devenit un material de top pentru constructori și clienți.

Sursa Foto: Forum Misiunea Casa (Cum aplic bridele pe tavan?)

 

Plăcile de rigips sunt ușor de montat și versatil de utilizat în amenajări interioare, oferind soluții excelente pentru pereți despărțitori, tavane și podele, dar și pentru elemente decorative, precum rafturile integrate în perete.

Cu toate acestea, beneficiile plăcilor de rigips nu se opresc aici. Un studiu mai detaliat relevă următoarele avantaje esențiale:

 

  • Izolație fonică și termică superioară comparativ cu pereții tradiționali
  • Grosime redusă, care aduce un câștig de spațiu în interiorul locuinței
  • Simplitate în realizarea compartimentării spațiilor interioare (poate fi efectuată de maximum două persoane)
  • Costuri reduse în comparație cu un perete tradițional
  • Fără timp de așteptare între montare și aplicarea primei straturi de vopsea
  • Pe lângă acestea, riscul accidentelor de muncă este considerabil mai mic atunci când se lucrează cu plăci de gips-carton, datorită greutății lor relativ mici.
  • În plus, durata de viață a unui perete de rigips poate fi semnificativ mai mare, mai ales dacă nu este supus la presiuni sau impacturi puternice.

 

Producătorii au dezvoltat plăci de rigips rezistente la șocuri puternice, capabile să susțină greutăți de până la 13 kilograme pe un singur șurub.

 

În ceea ce privește montarea bridelor de rigips, o întrebare frecventă pe forumul Misiunea Casa ar fi: "Vreau să realizez un tavan din gips-carton de 12,5 mm, cu profile UD și CD. La ce distanță trebuie să fie brida una de cealaltă?"

Răspunsul specialiștilor, după ce analizează pozele  "Pentru a monta corect brida, fixați profilul portant și între grinzi de scândură atunci când aveți o distanță mai mare de 1 m. În zona de fixare suplimentară, dublați scândura existentă, perpendicular, cu rigle de lemn de 7/7 cm și lungime de 50 cm."

 

Nota Redacției: pentru a beneficia de sfaturi personalizate, e necesar sa va inregistrati pe Forumul Misiunea Casa sau ne puteti trimite mesajele voastre pe adresa de email contact@misiuneacasa.ro , in atentia Specialistului Misiunea Casa.  

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cashmere Pearl – vopsea decorativa ce asigura un efect elegant si un aspect catifelat Cashmere Pearl – vopsea decorativa ce asigura un efect elegant si un aspect catifelat
“Tavanul si peretii de sub terasa sunt foarte reci. Cum rezolv problema?” “Tavanul si peretii de sub terasa sunt foarte reci. Cum rezolv problema?”
Vopsele decorative structurate pentru interior Vopsele decorative structurate pentru interior
Rolul culorilor in decorarea spatiilor interioare Rolul culorilor in decorarea spatiilor interioare
Gresie si faianta rectificata | Idei de amenajare Gresie si faianta rectificata | Idei de amenajare
Fototapet – Cum il instalam? Fototapet – Cum il instalam?

Vezi mai multe articole