Plantele in vacanta

Plantele in vacanta

01 septembrie, 2003

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Ingrijirea plantelor in vacanta.

Iata ca a sosit si timpul pentru putina odihna si relaxare, pentru o schimbare de decor…o vacanta binemeritata!

Si daca este relativ usor sa luati cu dvs. animalele cu care “convietuiti” in apartament, nu acelasi lucru se poate spune si despre plantele care va stau alaturi la bine si la greu… Nu s-ar face deci sa le lasati si sa plecati pur si simplu…

Primul sfat: nu le privati de lumina!  Riscati sa le regasiti decolorate si chiar ingalbenite. Este cazul deci sa le mutati in camera cea mai luminoasa. De asemenea, nu le inghesuiti: frunzele lor trebuie sa respire.

In plus, protejatele dvs. nu se vor putea lipsi tocmai de apa pe perioada absentei dvs. O solutie simpla ar fi sa le asezati intr-un mic bazin sau chiar in cada de baie, in cativa cm de apa. Prin capilaritate, apa va urca in vasul plantei. Din pacate insa, nu toate plantele prefera sa stea in apa…Pentru acestea va trebui sa gandim un sistem de udare prin picaturi.

Daca aveti un balcon mai mare sau o terasa, nu va ramane decat sa le scoateti afara si sa le protejati cu un voal lejer, care sa permita circulatia aerului, lumina si apa de ploaie.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Zatul de cafea - aliatul tau in casa Zatul de cafea - aliatul tau in casa
Velcro – de la pantofi sport, la echipamente militare si plimbari in spatiu! Velcro – de la pantofi sport, la echipamente militare si plimbari in spatiu!
Next Level Racing® lanseaza revolutionarul cockpit F-GT Lite Next Level Racing® lanseaza revolutionarul cockpit F-GT Lite
Primul acvariu – echipamente necesare Primul acvariu – echipamente necesare
Ingrijirea plantelor de apartament pe timp de iarna Ingrijirea plantelor de apartament pe timp de iarna
ZARAFIR | Brodam cu drag haine pentru suflet ZARAFIR | Brodam cu drag haine pentru suflet

Vezi mai multe articole