on

Pregateste-te de invazia mustelor - Cum reapar si cum le poti extermina

09 februarie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pentru ca uneori este mai important sa previi decat sa combati, ne-am gandit astazi sa abordam discutia despre dezinsectie. Chiar daca se lasa asteptata, primavara nu este foarte departe, iar inceperea acestui anotimp este si momentul cand, in particular, mustele vor incepe sa zboare nestigherite peste tot. Dar de unde apar ele? Te-ai intrebat vreodata?

Inainte de caderea frigului, mustele-femela depun fiecare pana la 500 de oua, in mai multe serii. Acestea eclozeaza dupa o perioada de aproximativ o zi si din ele ies larvele, care se hranesc cu resturi de materie organica pana cand ajung la stadiul de pupa. In functie de temperatura din mediul in care evolueaza, larvele se pot transforma in pupe intr-un interval cuprins intre 4 si 30 de zile.

Interesanta evolutie, nu-i asa? Dar te-ai intrebat cat traieste o musca dupa ce depaseste stadiul de pupa si ajunge la maturitate? Ei, bine, cu toate ca traim cu impresia ca o singura musca este cea care ne haituieste toata vara, aceste insecte nu depasesc 30 de zile de viata. Tot la fel de rapid, la ceva mai putin de o zi de la momentul maturizarii, musca devine apta pentru reproducere.

Dar cum de revin dupa fiecare iarna? La aceasta intrebare, raspunsul este ca acestea hiberneaza in stadiul de larva sau pupa in diverse locuri din casa sau cladiri anexe (in gunoiul de grajd, in compostul pus in ghivece etc). Odata ajunse la maturitate, cresterea mustelor inceteaza, iar diferenta de dimensiuni dintre indivizi este data doar de conditiile in care acestia s-au dezvoltat.

Care este cea mai eficienta metoda de a scapa de muste?

O solutie ar fi insecticidele cu atractant pentru muste, care functioneaza pe principiul “atrage si ucide”. Avantajul acestui tip de insecticid este faptul ca nu trebuie tratat tot spatiul, ci poate fi plasat din loc in loc, cu o putere de atractie de pana la 5-6 metri. Substantele isi vor face efectul in doar cateva secunde la ingerare, astfel incat zona in care vor cadea mustele nu va fi foarte departe de cea in care a fost plasat insecticidul. Solutia atractanta pentru muste functioneaza nu doar la interior, ci si la exterior. Conditia este ca insecticidul sa fie ferit de ploaie.

Desigur, daca nu ai incredere in aceasta noua gaselnita in materie de dezinsectie, ramane intotdeauna cea mai la indemana varianta: pliciul ☺.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

9 plante care purifica aerul din casa ta 9 plante care purifica aerul din casa ta
Cele mai non-toxice metode de a curata locuinta: Partea I Cele mai non-toxice metode de a curata locuinta: Partea I
7 greseli care iti pot distruge hainele si masina de spalat 7 greseli care iti pot distruge hainele si masina de spalat
Gandacul marmorat maron – Cum scapam de daunatorul urat mirositor din casele noastre Gandacul marmorat maron – Cum scapam de daunatorul urat mirositor din casele noastre
Plante care te ajuta sa ai un climat mai sanatos in casa Plante care te ajuta sa ai un climat mai sanatos in casa
Dusul cu sauna – e un moft sau chiar ajuta in pastrarea sanatatii? Dusul cu sauna – e un moft sau chiar ajuta in pastrarea sanatatii?

Vezi mai multe articole