roaba gradina - pregatire gradina

Pregatirea gradinii pentru vara

21 mai, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

“Vine vara, bine-mi pare, in gradina am o floare”. Da, stim, cantecul era cu “vine ploaia”, dar adevarul este ca vine vara, care probabil nu va avea multa ploaie. Iar daca tot vine vara, ar fi bine sa-ti pregatesti gradina pentru cel mai calduros anotimp. Iata ce si cum ai de facut.1. Scapa de buruieni
Evident, ajutate de soarele caldut si de ploile primaverii, buruienile au crescut si acum sufoca florile si legumele. Este obligatoriu sa distrugi aceste buruieni si pentru asta ai 3 variante la dispozitie: sa le plivesti, adica sa le smulgi din pamant (o munca obositoare, pentru care trebuie sa stai aplecat sau in genunchi), sa le stropesti cu arhicunoscutul bicarbonat de sodiu sau sa mergi la o farmacie fito-sanitara si sa cumperi solutii speciale pentru distrugerea buruienilor.

2. Amenajeaza un sistem de irigatii
Nu ne referim neaparat la un sistem de irigatii performant, realizat din tevi si tasnitoare, asa cum vezi pe camp. Dar, cu ajutorul unei pompe si a unui sistem de furtunuri care au gauri si permit apei sa picure chiar la radacina plantei, gradina ta va fi irigata si va face fata arsitei verii..

3. Curata gradina de resturile de plante
Strange frunzele, florile, petalele, tulpinile rupte, precum si buruienile pe care le-ai smuls. Nu le arunca peste gard sau la gunoi, ci aduna-le pe toate intr-un singur loc, poate intr-un butoi, si lasa-le la fermentat. In momentul in care aceste resturi capata culoarea maro inchis si miros de pamant, inseamna ca s-au transformat in compost.

4. Fertilizeaza gradina
Pune mulci. Acestia retin apa si ajuta plantele sa se dezvolte mai bine. Foloseste fertilizatori atat pentru legume, cat si pentru flori si, cel mai important, imprastie compostul prin gradina pentru a asigura plantelor nutrienti.

5. Tunde arbustii si copacii
Coroana pomilor fructiferi trebuie rarita, pentru ca pomii sa aiba rod bogat. Arbustii decorativi trebuie si ei sa fie tunsi, altfel vor creste stufosi si vor deveni inestetici.

Iti dorim spor la lucru si recolta bogata de fructe si legume.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Primavara de care au nevoie! Primavara de care au nevoie!
Luna iulie in gradina si livada Luna iulie in gradina si livada
Sfaturi de plantare a arbustilor de catina Sfaturi de plantare a arbustilor de catina
Cum sa ai o gradina sanatoasa! Cum sa ai o gradina sanatoasa!
Cele mai importante unelte pentru gradinarit Cele mai importante unelte pentru gradinarit
Unelte care transforma gradinaritul intr-o placere Unelte care transforma gradinaritul intr-o placere

Vezi mai multe articole