on

Tendinte in amenajari exterioare

03 septembrie, 2021

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cea mai recenta tendinta pentru amenajari ale teraselor include placile din ceramica (gresie portelanata), cu grosime de 2 cm. Aceasta solutie este optima atunci cand avem o suprafata neteda sau o diferenta de nivel la intrarea in casa ce nu permite grosimi mai mari de pardoseli.
 
 
Placile ceramice sunt foarte atractive vizual, avand dimensiunile mari un finisaj ce copiaza aspectul lemnului, betonului sau pietrei naturale. Sunt potrivite pentru terasa pe care iti vei petrece mult timp. Sunt, de asemenea, recomandarea cea mai buna pentru balcon, datorita greutatii si grosimii reduse comparativ cu pavajul si rezistentei mai mari in comparatie cu gresia. In multe situatii, terasele sau balconul impun restrictii constructive care tin de inaltime, grosimea redusa a placilor ceramice fiind ceea ce le recomanda in aceasta situatie.
 
 
Placile ceramice sunt foarte rezistente, fiind arse la aprox. 1200-1300°C. Datorita acestui proces de ardere, panourile sunt deosebit de rezistente la intemperii: un material foarte dens si o permeabilitate redusa a apei (mai putin de 0,5%) ce este protejat de influentele externe. Rezultatul: un material robust, rezistent la apa si murdarie, care va dura pentru mult timp. Placile pentru exterior trebuie sa indeplineasca conditii speciale pentru a rezista influentelor schimbatoare ale mediului. · Atentie! Chiar daca modul de productie le recomanda pentru terasa, garantia lucrarii pe termen lung o vei avea doar cu un montaj corect.
 
 
Datorita porozitatii reduse, placile ceramice se curata usor, chiar si petele precum grasimea, mustarul sau vinul rosu pot fi indepartate relativ usor cu apa. Cu cat cureti mai repede suprafata dupa ce apar petele, cu atat rezultatul este mai bun.
 
 
Nu se recomanda montajul in zonele cu acces auto nici in conditiile in care montajul placilor se realizeaza prin lipire. Riscul de ciobire este mai mare decat in cazul produselor de pavaj cu grosime mai mare.
 
 
 
Oferta Elis Pavaje include placi ceramice Meissen, cu dimensiuni 59.3×59.3×2 cm Mai multe detalii aici
 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Taierea vitei de vie - Lucrari de sezon in viticultura – Partea II Taierea vitei de vie - Lucrari de sezon in viticultura – Partea II
Cactusul de apartament – Ghid de ingrijire Cactusul de apartament – Ghid de ingrijire
Cum estimezi bugetul pentru pavarea curtii? Cum estimezi bugetul pentru pavarea curtii?
8 flori care poarta nume de celebritati 8 flori care poarta nume de celebritati
Cum scapi de limacsi Cum scapi de limacsi
Gradini celebre - “Keukenhof, o simfonie de culoare pe 32 de hectare” Gradini celebre - “Keukenhof, o simfonie de culoare pe 32 de hectare”

Vezi mai multe articole