on

Pregatiri pentru vara – Constructia si intretinerea unei piscine (II)

01 iunie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Intr-un articol precedent am discutat despre aspectele pe care un beneficiar final trebuie sa le aiba in vedere inaintea construirea unei piscine. Acum, vom explica toate lucrurile care ar trebui sa aiba loc dupa recenzia lucrarii, mai exact despre procedurile de intretinere si lucrarile de accesorizare.

Dupa terminarea piscinei, este necesar ca in jurul acesteia sa fie creata si o zona pentru sezlonguri si relaxare. Data fiind destinatia acestui spatiu, este de la sine inteles ca pozitionarea lui va fi in cea mai insorita parte din jurul bazinului. Odata terminata si aceasta parte a lucrarii, distractia poate incepe!

Intretinerea piscinei

O piscina reprezinta, in mod evident, un spatiu al relaxarii aproape totale. Insa, odata cu aparitia acestui “accesoriu” al casei, la pachet vin si o serie de responsabilitati pentru proprietari. Intretinerea piscinei este un proces care trebuie efectuat in mod regulat, indiferent de sezon, pentru a asigura o buna functionare a acesteia. Pe timpul verii, apa trebuie tratata cu substante chimice (clorul pH-, pH+, anti-alge, floculant) sau cu ajutorul unor echipamente ca instalatiile cu ozon, lampile cu ultraviolete sau aparate pentru electroliza sarii si hidroliza apei.  Tot mai populara printre metodele de tratare a apei din piscine este, de cativa ani, utilizarea oxigenului activ, substanta care nu are miros sau culoare.

CITESTE SI: Pregatiri pentru vara – Constructia si intretinerea unei piscine (I)

Cum spuneam si mai sus, verificarea functionarii sistemelor unei piscine trebuie facuta periodic, iar la fiecare 6 luni este recomandata o revizie generala a tuturor echipamentelor acesteia. Primavara, cand piscina va fi pregatita pentru repunerea in functiune, este necesara spalarea si aspirarea bazinului, proces care va fi repetat de mai multe ori.

Costurile intretinerii pe timp de vara

In principiu, operatiunea de intretinere a unei piscine in timpul sezonului cald poate deveni destul de costisitoare, in functie de dimensiunile acesteia si de calitatea tratamentului ales. Astfel, pentru toate cele trei luni ale unei veri, pretul intretinerii poate varia intre 300 EUR si 900 EUR.

Intretinerea in extra-sezon

La venirea sezonului rece, piscina va trebui golita de apa pana la nivelul stabilit din constructie, dupa care se va trece la curatarea acesteia. Este necesara aplicarea unui tratament anti-alge in apa, dupa care bazinul va trebui acoperit cu o prelata rezistenta la frig.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Sanatatea piscinei: Cum mentinem calitatea apei [Partea a II-a] Sanatatea piscinei: Cum mentinem calitatea apei [Partea a II-a]
Ce substante sa folosesti pentru intretinerea piscinei Ce substante sa folosesti pentru intretinerea piscinei
Pregatiri pentru vara – Constructia si intretinerea unei piscine (I) Pregatiri pentru vara – Constructia si intretinerea unei piscine (I)
Verifica cu un test kit calitatea apei din piscina Verifica cu un test kit calitatea apei din piscina
Cat costa constructia unei piscine subterane pe piata din Romania Cat costa constructia unei piscine subterane pe piata din Romania
Sanatatea piscinei: Controlul infectiilor - Partea a II-a Sanatatea piscinei: Controlul infectiilor - Partea a II-a

Vezi mai multe articole