Relaxare pe marginea piscinei

Piscina din curte: sfaturi si ponturi

05 iunie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Ce poate fi mai relaxant intr-o zi torida de vara decat sa te relaxezi pe marginea piscinei? Sa te relaxezi pe marginea piscinei din propria curte. Prima si, de regula, cea mai usoara decizie pe care o vei avea de luat este tipul piscinei: la nivelul solului sau deasupra solului. Plusul de lux si confort oferite de o piscina la nivelul solului sunt evidente, insa si costurile pot fi mai mari, in functie de materialul folosit. Dintre toate, piscine din fibra de sticla si cea din beton costa de pana la patru sau sase ori mai mult decat o piscina instalata deasupra solului.

Dupa ce ai calculat costul total al construirii piscinei, asigura-te ca iei in considerare si costurile pe termen lung presupuse de noua achizitie.  Cateva din costurile suplimentare pe care trebuie sa le anticipezi sunt deschiderea si inchiderea piscinei in functie de sezon, mentenanta instalatiei, pompelor si echipamentului adiacent, facturile la curent si apa, dar si cumpararea solutiilor chimice pentru tratarea apei, precum clorul si solutiile de reglare a pH-ului. 

Primul lucru de care trebuie sa tii cont este siguranta. Daca ai copii si/sau animale de companie, trebuie sa te asiguri ca zona piscinei indeplineste conditiile de siguranta necesare. Chiar si cei mai constiinciosi parinti isi pot da seama ca nu pot fi tot timpul cu ochii pe cei mici. Ai de ales intre a construi un gard protector in jurul piscinei sau a dota piscina cu o prelata ce poate fi trasa peste suprafata apei oricand este nevoie. A doua modalitate are un dublu rol, impiedicand, de asemenea, patrunderea murdariei, precum frunze si insecte, in apa. O masura suplimentara de siguranta este reprezentata de iluminatul adecvat, in special cel pe baza de senzori de miscare.

Cand vine vorba de designul piscinei, esti liber sa fii creativ. Asa ca nu planui sa construiesti un loc pentru scaldat, ci o adevarata oaza de relaxare. Forma piscinei nu trebuie sa fie dreptunghiulara. In ziua de azi ai posibilitatea sa alegi o forma pe comanda, care sa contina oricate curbe iti doresti si sa se muleze perfect pe stilul si forma curtii tale. O platforma de lemn cu un design potrivit care sa integreze si casa si piscina poate deveni locul preferat pentru reuniunile de familie si petrecerile cu prietenii. Pentru un plus de rasfat, poti integra si o cada cu hidromasaj in designul piscinei.

Nu uita ca cel mai important criteriu dupa care trebuie sa te ghidezi cand alegi sa construiesti o piscina este modul in care familia ta se va bucura de ea.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum sa mentii curata apa din piscina in doar 5 pasi Cum sa mentii curata apa din piscina in doar 5 pasi
Sanatatea piscinei: Cum mentinem calitatea apei [Partea a II-a] Sanatatea piscinei: Cum mentinem calitatea apei [Partea a II-a]
Constructia piscinei: cum alegi varianta care se potriveste cel mai bine curtii tale Constructia piscinei: cum alegi varianta care se potriveste cel mai bine curtii tale
Pregatiri pentru vara – Constructia si intretinerea unei piscine (I) Pregatiri pentru vara – Constructia si intretinerea unei piscine (I)
Pregatiri pentru vara – Constructia si intretinerea unei piscine (II) Pregatiri pentru vara – Constructia si intretinerea unei piscine (II)
Construirea piscinei: solutia care iti permite sa faci economii importante Construirea piscinei: solutia care iti permite sa faci economii importante

Vezi mai multe articole