Preturile apartamentelor din toata tara sunt in cadere libera - 13 Februarie 2009

13 februarie, 2009

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Preturile apartamentelor din marile orase si-au mentinut trendul descencendent si in luna ianuarie a acestui an, tendinta care a inceput sa se manifeste inca din cea de-a doua jumatate a anului 2008, potrivit unei analize realizate de imobiliare.ro. Ritmul de scadere este insa diferit de la un oras la altul, potrivit monitorizarii preturilor de ofertare ale apartamentelor cu trei camere. Chiar daca trendul descendent al preturilor este evident, deocamdata, cumparatorii par sa astepte inca momentul oportun pentru a-si cumpara o locuinta.

Din acest motiv, analistii sustin ca in perioada urmatoare este foarte probabil sa asistam la noi scaderi de preturi. „Este cert ca piata imobiliara sufera o transformare majora, consecinta a unei perioade de dezvoltare necontrolata, dar si a efectelor crizei mondiale”, sustine Adrian Erimescu, directorul general al imobiliare.ro. In Bucuresti, preturile de ofertare ale apartamentelor cu trei camere au scazut simtitor in ianuarie, ajungand la o valoare medie de 123.617 euro, spre deosebire de primele luni ale anului trecut cand, pentru aproximativ aceeasi suma, agentiile imobiliare ofereau clientilor apartamente cu doua camere.

Si in provincie preturile «au intrat la apa»
Piata imobiliara din Brasov prezinta, la randul ei, o tendinta de scadere manifestata in special in ultima parte a lunii, in timp ce in primele doua decade proprietarii si agentiile imobiliare au incercat sa tina de pret. Daca la inceputul lunii ianuarie, pentru un apartament cu trei camere, agentiile imobiliare cereau un pret mediu de 95.942 euro, la sfarsitul aceleiasi luni, pretul a ajuns la 92.244 euro, nivel similar cu cel inregistrat in primele luni ale anului 2008. Preturile ofertelor de vanzare ale apartamentelor cu trei camere au continuat sa scada si in Cluj-Napoca. Spre exemplu, pretul mediu a scazut de la 103.600 euro pana 102.204 euro, ajungandu-se la valorile inregistrate in ultima parte a lunii ianuarie a anului trecut, dupa ce, in vara, pentru acelasi tip de apartament agentiile imobiliare cereau peste 115.000 euro. In ceea ce priveste Constanta, scaderea este si mai accentuata. Intre pretul mediu de la inceputul lunii ianuarie si cel inregistrat la sfarsitul aceleasi luni exista o diferenta semnificativa, de peste 6.000 de euro. Daca la inceputul lunii apartamentele cu trei camere erau scoase la vanzare la un pret mediu de 110.079 euro, in ultimele zile ale luni, pretul mediu a coborat la 103.696 euro, atingand nivelul inregistrat in martie 2008. La Timisoara, preturile au inregistrat, de asemenea, scaderi pe parcursul primei luni a anului. Daca la inceputul lunii ianuarie, apartamentele cu trei camere erau scoase pe piata pentru un pret mediu de 90.316 euro, la sfarsitul aceleasi luni pretul mediu a ajuns la 88.549 euro, pretul ofertelor atingand nivelul inregistrat in luna februarie a anului trecut. La Iasi, scaderea este mai putin spectaculoasa decat in celelalte orase mari din tara. Astfel, preturile apartamentelor cu trei camere au coborat in luna ianuarie de la 86.980 euro pana la 85.711 euro.
 
Sursa: Gardianul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Mallul, templu comercial nascut din \ Mallul, templu comercial nascut din \"circul foamei\"
Targul de constructii, impartit in doua editii distincte Targul de constructii, impartit in doua editii distincte
Primul department store Meli Melo, deschis in Bucuresti Mall Primul department store Meli Melo, deschis in Bucuresti Mall
Caravana "Inovatia Wienerberger mai aproape de tine" ajunge maine la Cluj! Caravana "Inovatia Wienerberger mai aproape de tine" ajunge maine la Cluj!
Blocaj pe piata imobiliara Blocaj pe piata imobiliara
Case ieftine in regie proprie Case ieftine in regie proprie

Vezi mai multe articole