Primele 20 de case - inaugurate la Rast

18 octombrie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Necesarul este de 1.000
 
Locuintele predate ieri de ministrul Borbely nu au incalzire
 
Ministrul delegat pentru Amenajarea Teritoriului, Laszlo Borbely, a inaugurat ieri, la Rast, primele 20 de case construite de ANL. Dupa cum a declarat ministrul, restul de pana la 300 de locuinte vor fi gata pana la sfarsitul toamnei: "Astazi am predat 20 de case. Oamenii se pot muta in ele in maxim doua sau trei zile. ANL a avut, in total, in lucru 300 de case. Dupa cum vad situatia din teren, pana la sfarsitul lunii noiembrie toate vor fi gata".
 
Primarul din Rast, Iulian Silisteanu, s-a plans ca locuintele care trebuie construite in regie proprie nu pot fi gata la timp, datorita numarului mare de case aflate in aceasta situatie (peste 700), dar si sumei mici alocate de guvern pentru manopera.
"Daca dumneavoastra imi mai dati bani pentru mana de lucru, eu va garantez ca vom termina casele in regie proprie mai repede decat va termina ANL-ul. Dar nu am ce face cu cele 20 de milioane pe care mi le-ati dat la manopera. La casele pe care le face ANL-ul ati dat 70 de milioane pentru mana de lucru. Cine credeti ca imi ridica mie o casa cu 20 de milioane?", i-a reprosat Silisteanu lui Borbely.
 
Localnicii au avut si ei mai multe nemultumiri de adus la cunostinta ministrului. Cea mai grava dintre acestea a fost legata de incalzirea locuintelor modulare. "Oamenii s-au plans ca nu au incalzire in case si in module. Pentru module o sa se rezolve. Am inteles ca in cateva zile ele vor fi racordate la reteaua de energie electrica, si astfel va putea fi folosita instalatia electrica de incalzit. In ceea ce priveste sobele, trebuie sa se descurce fiecare cum poate. Noi le-am dat case frumoase, decente, si ei trebuie sa se descurce cu restul", a spus Borbely. Satenii din Rast ar fi vrut sa-l vada la fata pe Calin Popescu Tariceanu, pe care ei il considera vinovat pentru inundatii. "De ce v-a trimis pe dumneavoastra? Ca dumneavoastra nu stiti nimic!", au strigat satenii. "Sa vina Tariceanu, ca el a dat drumul la apa peste noi. Sa vina, ca nu ii luam capul, doar vrem sa dea ochii cu noi sa vada ce ne-a facut!", au mai spus acestia. Ministrul i-a luat apararea sefului sau, spunand ca nu Calin Popescu Tariceanu este vinovat pentru inundatii si ca o vizita personala a acestuia nu ar rezolva cu nimic problema.
 
Sursa: Gandul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

inSIGN by Noblesse Group International a fost desemnat „Best Interior Design Studio in Romania” inSIGN by Noblesse Group International a fost desemnat „Best Interior Design Studio in Romania”
Distantare sociala | Panouri de protectie anti-virus si anti-bacterii Distantare sociala | Panouri de protectie anti-virus si anti-bacterii
Leroy Merlin | Singura companie care organizeaza campanii de colectare si reutilizare a brazilor de Craciun Leroy Merlin | Singura companie care organizeaza campanii de colectare si reutilizare a brazilor de Craciun
Romanul care a inventat casa anti-cutremur. Nu se prabuseste nici la 8 grade Richter! Romanul care a inventat casa anti-cutremur. Nu se prabuseste nici la 8 grade Richter!
Cota unica ieftineste locuintele Cota unica ieftineste locuintele
Proiecte imobiliare de 14 miliarde euro Proiecte imobiliare de 14 miliarde euro

Vezi mai multe articole