on

Somfy Romania dubleaza vanzarile sistemelor de automatizare pentru perdele si draperii

19 noiembrie, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Somfy Romania, lider in furnizarea de sisteme de control automatizat pentru tehnica de umbrire si acces in locuinte si cladiri comerciale, dar si un jucator cheie pentru solutii smart home, anunta dublarea afacerilor pe segmentul sistemelor de automatizare destinate echipamentelor de umbrire pentru interior: motorizarea pentru perdele si draperii.

 

Rezultatele pozitive se bazeaza pe diversificarea portofoliului pentru piata locala si pe lansarea gamei de produse WireFree, motoare alimentate cu baterie, care au raspuns nevoilor de renovare facila in contextul in care romanii au cautat solutii simplu de instalat pe parcursul unui an atipic, care a redefinit perspectiva asupra propriilor locuinte.

 

”Pandemia a schimbat preferintele de consum ale romanilor. Observam o preocupare tot mai mare pentru imbunatatirea dotarilor locuintei, ceea ce a dus la accelerarea vanzarilor de automatizari si solutii pentru case smart. In contextul in care locuinta a preluat mai multe roluri in comparatie cu perioada de dinaintea pandemiei, au crescut cerintele pentru intimitate si confort pe intreg parcursul zilei, precum si atentia acordata optimizarii costurilor generate de utilizarea spatiului pentru o durata mai indelungata de timp.


Cererea ridicata pentru motorizarea produselor de umbrire pentru interior confirma noile nevoi ale consumatorilor, printre care se afla si delegarea actiunilor repetitive pentru a face loc timpului de studiu, relaxare, activitatilor dedicate familiei sau celor dragi. Prin urmare, investitiile in echiparea casei cu sisteme smart nu mai sunt o previziune pentru viitor, ci o realitate prezenta, o necesitate accentuata”, a declarat Vlad Rovo, Country Manager Somfy Romania si Moldova.

 

In ceea ce priveste preferintele de consum ale romanilor, observam o crestere sustinuta pentru produsele din segmentul premium si o tendinta catre integrarea si interconectarea tuturor echipamentelor din locuinta, manifestata prin dublarea vanzarilor de sisteme pentru casa smart.

 

Cererea din zona premium vine ca o consecinta a noilor nevoi de simplificare a stilului de viata, de confort acustic ridicat, de optimizare a consumului de electricitate si de economie de timp. Pe langa beneficiile imediate, pe termen scurt, adoptarea solutiilor de automatizare a locuintei la scara larga va contribui in timp la atingerea pragurilor globale de sustenabilitate. 

 

”Daca in 2019 am lansat cea mai silentioasa motorizare pentru perdele si draperii de pe piata, Glydea™ Ultra, o solutie premium, adaptabila si discreta, dar si varianta economica Movelite™, continuam acum extinderea cu game de motorizari WireFree, alimentate cu baterie reincarcabila, ideale pentru spatiile in care nu exista surse de electricitate in zona ferestrelor. Aceste motorizari aduc un plus de confort si raspund cerintei utilizatorilor de a beneficia de o instalare cat mai simpla, care nu necesita realizarea de lucrari suplimentare de amenajare”, a adaugat Vlad Rovo.

 

Noua gama Movelite™ WireFree, pentru automatizarea perdelelor si a draperiilor, aduce simplitate in instalare, fiind potrivita mai ales in procesul de renovare a locuintei sau pentru situatiile in care echipamentele de motorizare nu au fost prevazute inca din faza de proiect. Printre avantajele motorizarii cu baterie, amintim: delegarea actiunilor repetitive de inchidere si deschidere manuala a echipamentelor de umbrire, configurarea de scenarii automate prin integrarea motoarelor intr-un sistem de casa inteligenta Somfy, care le va actiona automat in baza unor scenarii prestabilite, crearea unui spatiu de interior confortabil si optimizarea consumului de energie. Bateria va necesita reincarcarea in medie de doar doua ori pe an.

 

Controlul solutiilor de umbrire automatizate pentru interior


Perdelele, draperiile, jaluzelele electrice sunt controlate in mod standard prin intermediul unei telecomenzi. Suplimentar, pot fi integrate in sistemul de casa inteligenta Somfy, accesibil prin utilizarea unitatii de comanda Connexoon Window RTS, care permite centralizarea, controlul si programarea echipamentelor de umbrire de interior: perdele, draperii, jaluzele, etc, precum si a sistemelor de iluminat compatibile direct dintr-o aplicatie dedicata de mobil. Astfel, utilizatorii vor putea realiza controlul acestora printr-un singur click, de acasa sau de la distanta, sau prin intermediul unei comenzi vocale. Connexoon Window RTS este compatibil cu asistentii vocali Google Assistant si Amazon Alexa.

 

In perioada noiembrie – decembrie 2020, Somfy Romania desfasoara o campanie nationala de promovare a solutiilor pentru automatizarea perdelelor, pentru a aduce si mai mult confort in casele romanilor si a veni in intampinarea nevoilor utilizatorilor, interesati de motorizarea perdelelor.

 

Despre Somfy Romania


Somfy este liderul mondial in domeniul sistemelor de umbrire, acces si automatizare pentru locuinte si cladiri comerciale. Compania a fost fondata in Franta, in anul 1969, iar in prezent are peste 6.000 de angajati in intreaga lume, 8 fabrici in Franta, Italia, Polonia, Tunisia si China, cu afaceri de 1,2 miliarde euro raportate in 2019.


In Romania, compania Somfy a fost infiintata in anul 2006, avand in prezent o echipa de 11 angajati, un depozit logistic la Brasov si un birou central in Bucuresti, dar si o retea de parteneri si reprezentanti teritoriali care asigura acoperirea la nivel national.


Portofoliul de produse include o oferta globala adaptata tuturor tipurilor de aplicatii: sisteme de motorizare si comanda destinate tehnicii de umbrire pentru exterior si interior, sisteme automatizate de acces rezidential, solutii de umbrire solara dinamica si Smart Living.

 

Pentru mai multe informatii va rugam accesati: www.somfy.ro sau canalele social media: Somfy Romania Facebook,  Somfy Romania Instagram, Somfy Romania LinkedIn.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Grupul TeraPlast estimeaza o dublare a EBITDA in 2018 Grupul TeraPlast estimeaza o dublare a EBITDA in 2018
Casa vine prin creditul pe mai multe generatii Casa vine prin creditul pe mai multe generatii
Gazele se platesc in 45 de zile Gazele se platesc in 45 de zile
JYSK prezinta trend-urile sezonului Toamna 2019 JYSK prezinta trend-urile sezonului Toamna 2019
CASA DE COSMAR: Noua lista a intarzierilor la locuintele noi CASA DE COSMAR: Noua lista a intarzierilor la locuintele noi
JYSK si Hope and Homes for Children lanseaza campania „Am nevoie de tine”, impreuna cu un videoclip caritabil JYSK si Hope and Homes for Children lanseaza campania „Am nevoie de tine”, impreuna cu un videoclip caritabil

Vezi mai multe articole