Printul Charles renoveaza una dintre casele din Transilvania - 28 iunie 2010

28 iunie, 2010

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Printre ultimele proprietati ale Printului Charles al Marii Britanii se numara cele din Transilvania, in Romania. El este proprietarul unei case in Viscri, cumparata in 2006, al unui conac langa Sighisoara - vandut ulterior - iar, din 2008, al unei alte case de vacanta in Valea Zalanului. Se asteapta ca Printul de Wales sa-si foloseasca casa din Viscri, veche de 150 de ani, cu cinci dormitoare, drept refugiu de vacanta izolat si casa de oaspeti atunci cand nu se afla aici, informeaza luni publicatia Daily Mail, citata de Agerpres.
 
Renovarile casei si ale unui grajd adiacent se apropie acum de finalizare, incluzand o baie si incalzire prin pardoseala.
 
Casa taraneasca din Viscri, pe care Charles a cumparat-o in 2006 si a transformat-o intr-o casa de oaspeti, este potrivita pentru un viitor rege: datand din secolul al XVIII-lea, ea este acum restaurata.
 
Printre noii vecini ai printului Charles se numara lupi, rasi si mai multi ursi bruni, care cauta mancare pe cele 37 de hectare detinute de el dar si in salbaticia din jur.
 
Despre satul Valea Zalanului, unde se afla o alta proprietate a sa, se spune ca ar fi fost fondat de catre unul dintre stramosii printului, din Transilvania, in secolul al XVI-lea.
 
Este o casa in care ''sa te relaxezi''. Se asteapta ca printul Charles sa viziteze proprietatea in cursul acestui an, dupa finalizarea lucrarilor de renovare.
 
S-a sustinut ca urmele familiei regale a Marii Britanii pot fi urmarite pana la Vlad Tepes, domnitorul din viata reala care a inspirat legenda vampirului Contele Dracula din Transilvania.
 
Charles a vizitat pentru prima data Transilvania in 1998 si a cumparat trei proprietati acolo. Se spune ca agricultura traditionala si tehnicile de constructie utilizate in zona ar fi inspirat planurile sale pentru Poundbury, satul Dorset creat de Ducatul sau Cornwall.
 
El a vandut ulterior conacul din apropiere de orasul medieval Sighisoara, in timp ce Viscri si proprietatea din Zalanpatak sunt gestionate de catre contele Tibor Kalnoky. Acesta a afirmat ca Charles a vrut casa din Valea Zalanului drept 'locuinta pentru a se relaxa, intr-un mediu care este confortabil'.
 
Printul Charles a militat pentru ca zona sa fie protejata prin dezvoltare durabila. Intr-un discurs pronuntat la Viscri, in 2008, el a laudat regiunea pentru 'frumusetea pura a peisajului, natura virgina din sate, pentru biserici si atmosfera extraordinara a unor locuri atemporale'.
 
Sursa: Romania libera

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Administratia nu se poate substitui adunarii generale Administratia nu se poate substitui adunarii generale
Vanzari doar cu certificat energetic Vanzari doar cu certificat energetic
Cat te costa de fapt o locuinta prin Prima Casa? Afla de cati bani ai nevoie pentru o garsoniera de 46.000 de euro! - 04 martie 2010 Cat te costa de fapt o locuinta prin Prima Casa? Afla de cati bani ai nevoie pentru o garsoniera de 46.000 de euro! - 04 martie 2010
Dublare de pret la terenuri in doar sase luni Dublare de pret la terenuri in doar sase luni
Romstal Leasing lanseaza pe piata leasingul imobiliar cu avans de 5% Romstal Leasing lanseaza pe piata leasingul imobiliar cu avans de 5%
Case din polistiren Case din polistiren

Vezi mai multe articole