Probele Concursului Național al Montatorilor de Pardoseli 19-23 septembrie Romexpo

16 septembrie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Concursul se desfășoară pe două categorii:

1. Pardoseli din lemn– executarea unui montaj de parchet și a finisajelor aferente;
2. Pardoseli elastice - executarea a trei montaje: linoleum, mochetă și pardoseală PVC.
Lucrările sunt evaluate de o comisie de arbitri care, conform tradiției și exigențelor, sunt selectați dintre absolvenții cursului de arbitraj organizat de EUFA P+F. Arbitrajul se desfășoară pe toată durata concursului, luând în calcul toate etapele de execuție.
Ediţia de anul acesta beneficiază de prezența personală a președintelui EUFA P+F, domnul Heinz Brehm, și a altor doi arbitri din Germania şi Austria.

Pe parcursul celor 5 zile ale manifestării, vor avea loc demonstrații ale specialiștilor în pardoseli și vor putea fi vizitate standurile unor producători de prim rang din această industrie. Concursul efectiv va avea loc în zilele de 21 și 22 septembrie, la sfârșitul zilei de 22 septembrie făcându-se jurizarea finală și fiind stabilite premiile. Premierea va avea loc în Sala Iorga din cadrul Complexului Expozițional Romexpo, după jurizarea finală.

Proba de parchet :

Pentru această probă sunt puse la dispoziție următoarele materiale:
• Lemn închis la culoare pentru friz și cuburi- 16 lamele 490 x 70
• Lemn deschis la culoare pentru câmp - 40 lamele 490 x 70
• Federuri independente și adeziv cu spatulă adecvată
• Produse de tratare a suprafeței și accesorii
• Mașini pentru aplicarea produselor de tratare a suprafeței

Proba de linoleum:

Pentru această probă sunt puse la dispoziție următoarele materiale:
• Acoperire în culoare de bază: 1,35 x 1,00 m
• ștraifuri decorative: 1,35 + 1,20 m x 70 mm lățime
• Cerc decorativ: 300 mm diametru
• Adeziv
• Tip plintă de soclu: conf. indicației AMPR
Execuție: Tăiați exact acoperirea, lipiți, sudați îmbinările

Proba de mochetă :

Pentru această probă sunt puse la dispoziție următoarele materiale:
• Acoperire în culoare de bază: 1,40 x 1,10 m
• Friz exterior: 1,40+1,10 x 2 x 60 mm
• Acoperire în culoare decorativă: 0,70 x 0,70 m
• Acoperire în culoare decorativă: 0,60 x 0,40 m
• Acoperire în culoare decorativă: 0,30 x 0,30 m
• Adeziv
• Tip plintă de soclu: cf indicației AMPR
Execuție: Tăiați exact acoperirea, lipiți

Proba de elemente LVT: 

Pentru această probă sunt puse la dispoziție următoarele materiale:
• 2 elemente în nuanța închisă: pentru trepte, lipire verticală și orizontală
• 12 Elemente nuanța deschisă: pentru câmp, aplicare diagonală flotantă
• Strat fonoizolant: 1,20 x 1,50 m
• Tip plintă de soclu: cf indicației AMPR
Execuție trepte: montați substructură, element complet triunghiular

***

Asociația Montatorilor de Pardoseli din România (AMPR), cu sprijinul EUFA P+F (Professional Training in Parquet Laying and Flooring Technology Europe e.V. – Asociația Europeană pentru Promovarea Pregătirii Profesionale a Montatorilor de Parchet și a Montatorilor de Pardoseli), organizează la Romexpo, între 19 și 23 septembrie a.c., o nouă ediție a Concursului Național al Montatorilor de Pardoseli din România, respectiv expoziția specializată Art Floors 2015, cele două evenimente reprezentând deja o tradiție și manifestare majoră în viața branșei montatorilor de pardoselilor profesionale.
Modul de desfășurare al concursului este inspirat de manifestări similare din Europa, ca tematică, participare și modalitate de evaluare a lucrărilor executate. Câștigătorii Concursului Național participă la Campionatul European al Montatorilor de Pardoseli, care se defășoară periodic în diverse țări membre ale EUFA P+F. Prima ediție a Concusului Național al Montatorilor de Pardoseli a avut loc în 2008, în anul 2015 ajungându-se la ediția cu numărul VII, ceea ce denotă deja o tradiție, o experiență și un nivel ridicat al așteptărilor în organizarea acestui tip de eveniment. Fiind o competiție a tinerilor, participă doar montatori cu vârste de până la 26 de ani, angajați ai unei firme sau PFA.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Timp liber in natura si amenajarea piscinei, proiectele lunii iulie la HORNBACH Timp liber in natura si amenajarea piscinei, proiectele lunii iulie la HORNBACH
Mai este o luna pana la cea mai importanta deschidere de mall din acest an. Ce noutati aduce Sun Plaza? Mai este o luna pana la cea mai importanta deschidere de mall din acest an. Ce noutati aduce Sun Plaza?
Consumul de energie termica, mai mic cu 30% in ultima iarna Consumul de energie termica, mai mic cu 30% in ultima iarna
Sucuri sanatoase la tine acasa! Cu tehnologia prin presare la rece de la Tefal Infiny Juice te bucuri de tot ce-ti ofera mai bun natura! Sucuri sanatoase la tine acasa! Cu tehnologia prin presare la rece de la Tefal Infiny Juice te bucuri de tot ce-ti ofera mai bun natura!
Clientii Planorama cer sprijinul statului pentru a se muta in locuinte - 27 august 2010 Clientii Planorama cer sprijinul statului pentru a se muta in locuinte - 27 august 2010
Fundatia BricoDépôt anunta proiectele care vor primi finantare, ȋn cadrul campaniei “Casele bune schimba vieti” Fundatia BricoDépôt anunta proiectele care vor primi finantare, ȋn cadrul campaniei “Casele bune schimba vieti”

Vezi mai multe articole