on

Proiect inedit la Flanco Baneasa: Expozitia Poarta catre Arta

15 decembrie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Expoziția Poartă către Artă, un proiect Flanco de susținere a tinerilor pictori, graficieni și ilustratori români, poate fi vizitată de public începând de azi, în magazinul Flanco Băneasa. Expoziția va fi deschisă de lucrările binecunoscutului artist ilustrator Vali Petridean. Iubitorii de artă modernă vor putea admira, pe cele două niveluri ale magazinului, printuri ale unor lucrări cu recunoaștere internațională ale artistului pentru o perioadă de o lună, după care expoziția Poartă către Artă va găzdui lucrările unui alt artist.

”Ne-am dorit să transformăm magazinul Flanco Băneasa într-un spațiu expozițional alternativ, în care să prezentăm publicului lucrări ale unor artiști contemporani care dau valoare României”, spune Dragoș Sîrbu, CEO Flanco Retail. ”Datorită poziționării magazinului Flanco Băneasa în galeria Mobexpert, publicul care ne trece pragul este preocupat de înfrumusețarea locuinței și iubitor de artă, astfel că sperăm ca expoziția să fie primită cu bucurie. Și, de ce să nu recunosc, mi-aș dori să avem o contribuție la creșterea numărului de lucrări ale unor artiști autohtoni în casele românilor, fie că vorbim de originale sau de printuri în ediție limitată.”

Printre cele 20 de lucrări expuse ca printuri de artă pe pânză se numără și patru ilustrații - Noah, Amish Visiting Holland, Lisa și 1930 - care au fost selectate de publicația Luerzer’s Archive pentru edițiile bienale 200 Best Illustrators Worldwide. Alături de acestea, vor fi expuse lucrări prezente în cărțile ilustrate de Petridean, în formate mari, care-i provoacă pe vizitatori să decodifice simboluri și detalii secrete strecurate de artist în compoziția fiecărei ilustrații.

Cei care se vor îndrăgosti de lucrările artistului sau care vor dori să facă celor dragi un cadou special de sărbători pot comanda printuri în ediție limitată, la diferite dimensiuni, direct din magazin, prin intermediul unui QR Code conectat la website-ul Colorhood, partnerul Flanco în proiect.

Lucrările artistului pot fi admirate până pe 14 ianuarie 2017, în timpul programului de funcționare a magazinului, atât la parter, cât și la etaj. ”Vom pregăti în fiecare lună câte un vernisaj, pentru că ne dorim să susținem cât mai mulți artiști, dar și arta modernă accesibilă publicului larg”, mai spune CEO-ul Flanco.

Despre Vali Petridean:

Petridean spune despre el că ar fi fost, pe rând, în ordine cronologică: ciobănaș, apoi fochist la brutărie, tractorist, sculptor, p'ormă ilustrator, apoi art director, după - head of art, group creative director, actualmente tată pentru 3 copii și capăt de familie. Ilustrațiile lui spun, desigur, povestea unei lumi interioare pline de culori și situații fantastice.

Unul dintre cei mai versatili artiști români, Vali jonglează ludic-profesionist cu ilustrația digitală (poster, personaj, cover, editorial), cu fotografia de studio, și, de curând aproape-oficial, cu muzica. Cele mai recente cărți ilustrate de el sunt volumele de versuri scrise de poeții contemporani Carmen Tiderle - PE DOS. Poezii cu prostii pentru copii (2015), În orașul Bucurville (2016) și Iv Cel Naiv - Versez (2011), Uibesc (2012), 16 poezii de iubire pe care mi le-aș fi scris mie dacă aș fi fost tu (2015), Cartea Săruturilor (2016).

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Piata de bricolaj viseaza la revenire abia in 2012 Piata de bricolaj viseaza la revenire abia in 2012
Guardian Glass pune in functiune un nou coater in Czestochowa, Polonia Guardian Glass pune in functiune un nou coater in Czestochowa, Polonia
Cele mai ieftine apartamente din Capitala Cele mai ieftine apartamente din Capitala
Pedepsele pentru infractiunile de la bloc Pedepsele pentru infractiunile de la bloc
Camelia Sucu si Genoveva Hossu extind ClassIN la nivel international, in Dubai Camelia Sucu si Genoveva Hossu extind ClassIN la nivel international, in Dubai
Cat va costa factura de curent Cat va costa factura de curent

Vezi mai multe articole