Proiecte DIY simple pentru casa

02 iulie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Ti-am pregatit 3 idei de proiecte decorative pentru casa si gradina pentru momentele in care simti nevoie sa iti pui in practica creativitatea. In functie de timpul si resursele de care dispui, dificultatea proiectelor creste progresiv de la 1 la 3.

1. Reimprospateaza ustensilele din lemn

Lingurile si spatulele din lemn nu sunt cele mai fascinante obiecte din casa, insa exista un mod simplu de a le pune in valoare care te va face sa le expui undeva la vedere. Daca le oferi putina atentie si grupezi mai multe ustensile cu diferite tipuri de lemn, acestea isi vor dubla rolul, devenind un element de decor. Slefuieste putin lemnul cu o hartie abraziva fina pentru a-i mari aderenta si vopseste manerele spatulelor cu o vopsea non-toxica pentru lemn. Lasa o distanta considerabila intre zona vopsita si partea ustensilei care vine in contact cu mancarea. Iti propunem sa decorezi ustensilele in culorile curcubeului pentru un efect surprinzator. Acum nu-ti mai ramane de facut decat sa gasesti un loc in care sa poata fi admirate.

2. Picteaza o tablie de pat

Daca ai un pat fara tablie sau iti doresti sa faci o schimbare, nu e nevoie sa o cumperi sau sa o construiesti, poti crea o iluzie cu ajutorul vopselei. Folosind banda adeziva pentru zugravit  creeaza forma dorita a tabliei cu ajutorul diverselor modele geometrice. Tot ce trebuie sa faci apoi este sa vopsesti zonele ramase libere in nuanta sau nuantele dorite. Indeparteaza banda adeziva cat timp vopseaua este inca umeda, altfel risti ca banda sa indeparteze bucati de vopsea si sa strice modelul.

3. O altfel de banca

Creeaza o banca atipica pentru gradina sau curte folosind cativa boltari din beton, 4 grinzi de lemn si cateva perne. In primul rand, asigura-te ca solul este nivelat inainte de a incepe sa construiesti. Pentru a crea picioarele bancii, aseaza 4 boltari vertical si deasupra lor doi boltari orizontal. Intre cele doua picioare ale bancii lasa spatiu pentru doua sau trei persoane. Insereaza grinzile prin orificiile boltarilor de sus, astfel incat acestia sa iasa cel putin 10 cm in afara boltarilor. Odata stabilita pozitia elementelor poti scoate barnele de lemn, pentru a fixa boltarii cu ajutorul mortarului. Dupa ce adezivul s-a uscat, insereaza din nou barnele si vopseste boltarii pe exterior pentru un plus de culoare. Aseaza cateva perne confortabile si bucura-te de zilele relaxante in natura.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Gresia e baza si preturile mici sunt mereu binevenite Gresia e baza si preturile mici sunt mereu binevenite
Raft zig-zag Raft zig-zag
Repararea fisurilor din perete Repararea fisurilor din perete
Cum schimbi chitul de rosturi pentru gresie si faianta Cum schimbi chitul de rosturi pentru gresie si faianta
Baitul - aspectul firesc al lemnului Baitul - aspectul firesc al lemnului
Tutorial realizare masuta in forma de floare Tutorial realizare masuta in forma de floare

Vezi mai multe articole